G4Media.ro

Rușii mobilizați suferă pierderi deosebit de mari în Ucraina / Militarii au…

Sursa foto: AFP / POOL / Sergei CHIRIKOV

Rușii mobilizați suferă pierderi deosebit de mari în Ucraina / Militarii au fost puși să sape tranșee în timp ce se aflau sub focul artileriei ucrainene la Svatove (serviciile secrete britanice)

Rezerviștii ruși sunt „uciși în număr mare”, iar unii au fost chemați la datorie în ciuda faptului că aveau „probleme de sănătate grave și cronice, afirmă serviciile secrete britanice, în actualizarea zilnică a situației de pe câmpul de luptă din Ucraina, transmite Sky News.

Vladimir Putin a anunțat mobilizarea a 300.000 de rezerviști ruși în septembrie, în încercarea de a-și spori efortul de război în Ucraina.

Ministerul Apărării a declarat că acești soldați au fost „uciși în număr mare” în regiunea Donetsk, în estul Ucrainei, unde s-au îndreptat spre zone de apărare ucrainene bine stabilite în jurul orașului Bahmut.

De asemenea, „este foarte probabil ca aceștia să fi suferit pierderi deosebit de grele după ce au fost angajați să sape sisteme de tranșee ambițioase în timp ce se aflau sub focul artileriei în jurul orașului Svatove din regiunea Lugansk”, a precizat Ministerul Apărării.

Majoritatea rezerviștilor mobilizați au servit anterior sub arme, a precizat Ministerul Apărării, dar este „foarte probabil ca starea lor medicală să nu fi fost examinată în mod corespunzător”.

Aceasta înseamnă că mulți sunt „obligați să servească cu afecțiuni grave și cronice”.

Serviciile secrete britanice sugerează, de asemenea, că Kremlinul va fi probabil îngrijorat de faptul că un număr tot mai mare de familii de rezerviști sunt pregătite să riște arestarea prin proteste împotriva condițiilor în care servesc rudele lor.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Putin a ajuns de rasul curcilor. Foloseste tehnici de aparare din primul razboi mondial si se asteapta ca rezultatul sa-i fie favorabil. Nici trompetele lui nu mai cred in el.

  2. „…să sape sisteme de tranșee ambițioase…’ Sunteți convinși că nu e vorba de propriile morminte?

  3. Mobilizatii (sau cum le place g4media sa spuna, „recrutii” ) nici n-au ajuns pe front, inca se antreneaza, iar ministerul britanic ne spune ca „au murit pe capete”.

    Spui Ministerul Britanic al apararii si tragi apa!