G4Media.ro

Rusia susține că a trimis un avion de vânătoare Su-35 deasupra Mării…

Sursa foto: Wikipedia / Aleksandr Medvedev - (russianplanes.net)

Rusia susține că a trimis un avion de vânătoare Su-35 deasupra Mării Baltice după ce două bombardiere americane ar fi zburat în direcția frontierei ruse

Moscova susține că un avion de vânătoare Su-35 a fost trimis ieri deasupra Mării Baltice după ce două bombardiere strategice americane au zburat în direcția frontierei ruse, dar că s-a întors la bază după ce acestea s-au îndepărtat, relatează Sky News.

„La 20 martie, instalațiile radar ale forțelor de apărare aeriană ale districtului militar de vest aflate în serviciu deasupra Mării Baltice au detectat două ținte aeriene care zburau în direcția frontierei de stat a Federației Ruse”, a precizat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Acesta a precizat că țintele erau bombardiere strategice B52H ale forțelor aeriene americane.

Ministerul a susținut că un avion de luptă Su-35 a fost trimis pentru a preveni o încălcare a frontierei, adăugând: „după ce avionul militar străin s-a îndepărtat de frontiera de stat a Federației Ruse, avionul de luptă rusesc s-a întors la aerodromul său de bază”.

Ministerul a declarat că zborul Su-35 a fost strict în conformitate cu regulile internaționale de utilizare a spațiului aerian.

„Nu a fost permisă nicio încălcare a frontierei de stat a Federației Ruse”, a precizat acesta.

Incidentul urmează prăbușirii, săptămâna trecută, a unei drone militare americane în Marea Neagră, după ce a fost interceptată de avioanele Moscovei, în prima întâlnire militară directă cunoscută între Rusia și SUA de la începutul războiului din Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Numai unul la doua bombardiere? Șicanele uzuale.

  2. ,,două bombardiere strategice americane au zburat în direcția frontierei ruse,,‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️👏👏👏👏👏👏👏👏❤️🇺🇸🇻🇮…asta va fi destinu k..k.remlinului daca ruznacii intind coarda…