G4Media.ro

Rusia şi Ucraina raportează atacuri aeriene în zonele de frontieră şi evacuează…

sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Rusia şi Ucraina raportează atacuri aeriene în zonele de frontieră şi evacuează civili

Rusia şi Ucraina au anunţat că au respins numeroase atacuri aeriene la sfârşitul zilei de marţi şi la începutul zilei de miercuri, iar intensificarea bombardamentelor asupra regiunilor de frontieră a forţat evacuarea civililor de ambele părţi, transmite Reuters, citată de News.ro.

Oficialii ruşi au declarat că sistemele de apărare aeriană au distrus rachete şi drone lansate de Ucraina deasupra regiunilor Belgorod, Kursk şi Voronej, aflate la graniţa cu Ucraina. Dronele au fost, de asemenea, doborâte mai adânc în Rusia, în regiunea Saratov.

Între timp, bombardamentele intense ale Rusiei asupra regiunii ucrainene de graniţă de nord-est Sumy au determinat Kievul să ordone evacuarea civililor.

Ministerul rus al Apărării a declarat, pe Telegram, că unităţile de apărare aeriană au interceptat zeci de rachete şi rachete deasupra regiunii Belgorod până marţi la ora 22.00 (19.00 GMT). La scurt timp după aceea, acesta a declarat că a interceptat alte două rachete, inclusiv o rachetă Patriot de fabricaţie americană, deasupra regiunii vecine Kursk.

La începutul zilei de miercuri, guvernatorul regiunii Saratov, Roman Busargin, a declarat că două drone lansate de Ucraina au fost interceptate în apropierea oraşului Engels. Rusia are o bază militară de bombardiere strategice în apropiere de acest oraş.

Nu au fost raportate victime sau pagube majore în niciunul dintre atacurile lansate de Ucraina.

Guvernatorul din Belgorod, Viaceslav Gladkov, a declarat, marţi târziu, că 1.200 de copii din zonele cele mai expuse la risc vor fi transportaţi temporar până la sfârşitul săptămânii în alte regiuni din Rusia. El a adăugat că aproximativ 9.000 de persoane au cerut să fie evacuate.

Între timp, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în discursul său video nocturn, a denunţat atacurile „constante” ale Rusiei asupra regiunii ucrainene de nord-est Sumîi.

„De la începutul lunii, aviaţia rusă a aruncat deja aproape 200 de bombe ghidate asupra comunităţilor din regiunea Sumîi”, a declarat el. „Sate, oraşe, infrastructură civilă”.

Autorităţile din Sumîi au declarat că au avut loc 30 de cazuri de bombardamente în cursul zilei de marţi. O persoană a fost ucisă în comunitatea de frontieră Velyka Pysarivka, punctul central al unei evacuări care a început săptămâna trecută.

Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din zonele aflate în pericol de lângă Velyka Pysarivka în ultima săptămână, au declarat oficialii locali ucraineni.

Ambele părţi neagă că au vizat civili în războiul pe care Rusia l-a început cu invazia sa la scară largă asupra Ucrainei în urmă cu doi ani şi care, de atunci, a ucis mii de persoane şi a strămutat milioane de oameni.

Dezvoltarea şi utilizarea dronelor şi a altor arme aeriene a mutat din ce în ce mai mult conflictul de la câmpul de luptă la atacuri aeriene asupra infrastructurii militare, energetice şi de transport ale celeilalte părţi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...