G4Media.ro

Rusia și Ucraina au făcut un schimb de prizonieri, primul de acest…

Sursa: Twitter

Rusia și Ucraina au făcut un schimb de prizonieri, primul de acest fel după luni de discuții / Emiratele Arabe Unite au mediat negocierile

Moscova și Kievul au făcut schimb de 150 de prizonieri de război cu ajutorul unor mediatori din Emiratele Arabe Unite (EAU), a anunțat vineri Ministerul rus al Apărării, relatează The Moscow Times.

Acesta este primul schimb de acest fel după luni de discuții blocate între cele două părți aflate în conflict.

„Ca urmare a negocierilor, 75 de militari ruși, care se aflau în pericol de moarte în captivitate, au fost întorși din teritoriul controlat de regimul Kiyv”, a declarat Ministerul Apărării, adăugând că 75 de soldați ucraineni au fost, de asemenea, trimiși acasă.

„Emiratele Arabe Unite au oferit mediere umanitară în timpul întoarcerii militarilor ruși din captivitate”, se arată în comunicat.

Anunțul a fost făcut la două zile după ce comisarul rus pentru drepturile omului a acuzat autoritățile ucrainene că au blocat eforturile de a asigura eliberarea în continuare a soldaților încarcerați.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat ulterior schimbul de vineri într-o postare pe rețelele de socializare, spunând că „astăzi avem un rezultat important – încă 75 dintre oamenii noștri s-au întors în Ucraina”.

El a împărtășit fotografii cu soldații care se întorc înarmați cu steaguri ucrainene și întâmpinați de rude.

Autoritățile EAU au intermediat mai multe schimburi de prizonieri de război ucraineni și ruși la începutul acestui an.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...