G4Media.ro

Rusia respinge informațiile publicate în The New York Times, despre Moscova care…

Rusia respinge informațiile publicate în The New York Times, despre Moscova care ar fi oferit prime unor combatanţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi ai Occidentului în Afganistan

Rusia a dezminţit sâmbătă informaţile publicate în The New York Times (NYT) conform cărora serviciile de informaţii americane ar avea dovezi că Moscova a oferit prime unor combatanţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi ai Occidentului în Afganistan, informează AFP.

„Aceste acuzaţii nefondate şi anonime care afirmă că Moscova se află în spatele morţii unor soldaţi americani în Afganistan au dus deja la ameninţări directe la adresa vieţii unor angajaţi ai ambasadelor ruse de la Washington şi Londra”, a notat pe Twitter ambasada rusă în SUA.

Într-un alt mesaj, ambasada i-a solicitat publicației NYT „să înceteze să fabrice informaţii false” iar autorităţilor americane „să ia măsuri eficiente pentru a asigura securitatea angajaţilor, relatează Agerpres.

NYT a dezvăluit că o unitate a serviciilor de informaţii ale armatei ruse a distribuit discret bani unor combatanţi islamişti sau unor criminali înarmaţi apropiaţi talibanilor pentru a ucide soldaţi americani sau ai NATO în Afganistan. Publicația mai aratăcă preşedintele american Donald Trump a fost informat despre acest lucru, la fel și Regatul Unit, ai cărui soldați de asemenea au fost vizaţi.

Chiar dacă mişcarea talibanilor este interzisă oficial în Rusia, Moscova a găzduit în 2019 o sesiune de negocieri de pace asupra conflictului din Afganistan, în prezenţa reprezentanţilor lor.

Exprimându-şi îngrijorarea în legătură cu situaţia din Afganistan din cauza proximităţii conflictului cu sfera sa de influenţă din Asia Centrală, Rusia a dezminţit din nou că furnizează ajutor talibanilor, cum a acuzat-o Washington.

Un acord între americani şi talibani a fost semnat pe 29 februarie şi prevede o retragere progresivă totală a forţelor americane şi negocieri de pace între insurgenţi şi guvernul de la Kabul.

Sursa Foto: Outlookafganistan.net

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Respinge că ar fi finanțat asasinarea de soldați americani, adică face EXACT ce ar face o țară care a finanțat asasinarea de soldați americani :))) (PS vedeți reacția extrem de dura a lui trumpetă la adresa lui Putin, DUPĂ ce a aflat că Rusia întreprinde acte de război contra Americii, Trump l-a invitat pe putin la reuniunea g7.. Mai o cafeluță, mai o discuție off the record.. Dur dur :))

  • @johnny: acum, stimabile, ce ai vrea să faca???
   Deocamdată e o afirmație departe de a fi demonstrată. Ai vrea să iasă Peskov zâmbind în fața presei și să zică „da, tovarăși”?

   După logica ta, ar trebui să recunoască indiferent dacă au comis fapta sau nu…

   Iar dacă s-a întâmplat (de altfel foarte posibil), oricum nu alerga vreun oficial rus cu banii la el prin Afganistan, a fost derulată prin vreo „firmă privată de securitate”, gen Wagner, care oferea servicii de antrenament în război asimetric unor bieți păstori de capre cotropiți de o putere externă. Toată lumea știe că cei de la Wagner sunt ai Kremlinului. Demonstreaz-o, dacă poți!

   Plausible deniability.

 2. Daca i-ar omora careva si pe jegosii care au bombardat Gara de Nord pe 4 a patra 1944… Doua mii de civili morti.

 3. Rețeta e americană, despre ce vorbim?Un Afganistan comunist era de departe preferabil unuia islamic.Orientul era stabil, Rusia putea fi democratizată mai cu temei în timp și toată lumea, minus Merkel și Putin&CO era fericită,cu un viitor predictibil și sigur in sight.Dar nu merge așa, nu? Trebuia tot rahatul ăsta pentru înscăunarea guvernului mondial neomarxist, idealul illuminat care a mâncat sute de milioane de vieți cu planurile lui mizerabile.Luminos viitor nu-i așa, pentru toți dumnezeii de carton, sictiriți și inutili, nu?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.