G4Media.ro

Rusia îl avertizează pe Navalnîi că riscă închisoarea dacă nu revine în…

Rusia îl avertizează pe Navalnîi că riscă închisoarea dacă nu revine în ţară/ Avocatul disidentului rus afirmă că acesta trebuie să se prezinte la un birou din Moscova până marţi, ora 09:00

Serviciul pentru penitenciare din Rusia l-a avertizat luni pe criticul Kremlinului Alexei Navalnîi că, dacă nu va reveni din Germania pentru a se prezenta marţi dimineaţa la un birou din Moscova, va fi încarcerat dacă se va întoarce după acest termen, având în vedere că execută o pedeapsă de închisoare cu suspendare, transmite Reuters, citată de News.ro.

Navalnîi, unul dintre cei mai cunoscuţi critici ai preşedintelui Vladimir Putin, a fost transportat cu avionul în Germania, în luna august, după ce i s-a făcut rău într-un avion. Germania şi alte state occidentale afirmă că împotriva lui Navalnîi a avut loc o tentativă sde asasinat cu agentul noviciok.

Potrivit Rusiei, nu există dovezi că acesta a fost otrăvit, autorităţile negând implicarea în incident.

Serviciul Federal al Penitenciarelor l-a acuzat luni pe Navalnîi că încalcă termenii unei pedepse de închisoare cu suspendare, pe care încă o execută, în urma unei condamnări din 2014, şi de sustragerea de sub supravegherea autorităţii pentru verificarea infractorilor.

Citând un articol apărut în revista medicală britanică The Lancet referitor la tratamentul acestuia, autorităţile ruse afirmă că Navalnîi a fost externat dintr-un spital din Berlin pe 20 septembrie şi că toate simptomenele bolii sale au dispărut după 12 octombrie.

”În consecinţă, acest condamnat nu îşi respectă obligaţiile stabilite de instanţă şi se sustrage de sub supravegherea Inspectorului Penal”, a afirmat Serviciul Federal al Penitenciarelor.

Navalnîi execută o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare, într-un caz de furt despre care afirmă că a fost motivat politic. Perioada de supraveghere expiră pe 30 decembrie.

Potrivit instituţiei, dacă Navalnîi nu se va prezenta, pedeapsa cu suspendare se va transforma în pedeapsă cu executare.

Serviciul Federal al Penitenciarelor nu a precizat un termen, dar Navalnîi a postat pe o reţea de socializare un screenshot al mesajului avocatului său, care afirmă că trebuie să se întoarcă şi să se prezinte la biroul din Moscova până marţi, ora 09:00.

Purtătorul său de cuvânt, Kira Yarmysh, a scris pe Twitter că este imposibil ca Navalnîi să se prezinte la timp şi că acesta este în convalescenţă după otrăvire, acuzând că serviciul penitenciarelor acţionează la ordinul Kremlinului.

Sursa foto: Alexei Navalnîi/Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

  1. Mda. Pare supersigur să revină în Rusia după ce a pățit. În încheierea scrisorii trebuiau să spună clar: STATUL SUNT EU.

  2. Vrei nu vrei, bea Grigore aghiasma.

  3. Pana acum cateva luni, se jeluia de poluare, dictatura, central-asiaticii care strica atmosfera pe bulevard in Moscova etc.

    Acum cateva saptamani, se redusese jeluirea la punearea fustelor in cap sa ii vedem chilotii si ceaiul.

    Acum, ca a terminat de murit si a inviat a treia zi, ii mai ramasese refrenul cu „Putin nu investigheaza”.

    Deci cum sa vina el la sectie, cu plebeii? Cu ce se va mai putea jelui? va trebui sa invete o meserie.

  4. E clar ca vor sa-l aranjeze pe veci.

    • Nu e adevarat, vor doar sa-i dea chilotii inapoi…

    • E ca la vaccin, e nevoie de o a doua doza.
      Ce tare ar fi ca cineva sa puna la misto praf de scarpinat in lenjeria intima a lui Putin, preferabil la conferinta ONU despre drepturile omului.

  5. Nu Rusia il ameninta.
    Niste banditi ordinari, la drumul mare, ca sa zic asa.
    Rusia adevarata, adica omul de rand, care are probleme cu venitul din ce in ce mai mic, nu are treaba cu bagabontelile KGB si NKVD.
    Bolsevicilor le arde pamantul de sub picioare, cand stiu ca omul asta e liber.

    • erau rusi, dom’le!

    • Ai dreptate ca trebuie facuta o diferenta intre Rusia si guvernul rus. Problema e ca Rusia cea adevarata, omul de rand, e ignorant, needucat, victima a propagandei de stat si voteaza constant cu mafia, adica se plaseaza de partea problemei, nu a solutiei. Bine ar fi sa se trezeasca…

    • Asa e. Trebuie facut diferenta intre cei 70% de votanti ai lui Putin si Rusia. Chestiunea ca poporul nu e de vina nu tine in cazul asta. Oamenii au votat pentru Putin, implicit pentru pus otrava in chilotii celor ce vor sa salveze Rusia de întuneric.

    • @Columnul – Dar chiar esti sigur ca aia 70% au votat cu Putin? Eu am, asa, niste mari indoieli ca procentul ala e real…

  6. eu nu judec intimitatea nimanui
    nici dumneavoastra nu ma judecati asa

    altcineva ne va judeca , dupa cum judecam

    curatenia sufletului conteaza , nu problemele corpului.

    e un sfat. fiecare face ce vrea. dar nu mai invadati intimitatea fiintelor.

    mai e cineva acolo.

  7. Vor să-i facă dosar pentru că nu a murit. Navalny a desfigurat FSB așa cum nimeni nu a mai făcut vreodată. Unicul om caruia putin i-a spălat chiloții de 2 ori. Aplauze

  8. Numai trolii rusi pot lua apararea poporului , pentru ca noi stim foarte bine czm poporul regreta uniunea sovietica. Sunt toti numai votca si pamant.

  9. Aviz amatorilor ce apara sarmanul popor rus.! Se stie f bine ca toti rusii ofteaza dupa uniunea sovietica si ca sunt doar mafioti bautori de votca in loc de apa.

  10. Dacă trebuia sa moară murea indiscutabil, otravirea a fost doar un warning. Ceva de genul
    ” mori cand vreau eu” . Totuși e vorba de kgb. Mama asasinilor.

  11. Zic ca-i dragut sa privesti cum kgbistii se omoara intre ei, spor la treaba

  12. Rusia o balena Esuata care nici Greenpeace o Salveaza

  13. Ce needucat si Navalnyi asta, Putin il invita la un ceai si el nu vine…