G4Media.ro

Romgaz, înscrisă în Registrul Utilizatorilor Sistemului Elen de Gaze Naturale

Sursa foto: romgaz.ro

Romgaz, înscrisă în Registrul Utilizatorilor Sistemului Elen de Gaze Naturale

Autoritatea de Reglementare în domeniul Energiei din Grecia a decis în urmă cu câteva zile înregistrarea societății „SOCIETATEA NAȚIONALĂ DE GAZE NATURALE ROMGAZ S.A.” în Registrul utilizatorilor Sistemului Elen de Gaze Naturale (ESFA), în calitatea sa de terță parte, transmite publicația elenă Energy Press, preluată de Rador.

Înregistrarea Romgaz în Registrul Utilizatorilor ESFA este un alt pas care confirmă interesul pe care România îl manifestă pe mai multe planuri față de piața grecească a gazelor naturale.

Compania este cunoscută ca Romgaz, cel mai mare producător și furnizor de gaze naturale din România și una dintre cele mai mari companii de profil din sudul și estul Europei. Statul român deține 70% din acțiunile companiei, care este listată la Bursa de Valori București.

Este, de altfel, cunoscut faptul că România așteaptă apropiata intrare în funcțiune a gazoductului IGB, pentru a deveni o altă sursă de aprovizionare cu gaze naturale pentru Grecia, prin conducta interconectoare România – Bulgaria.

În același timp, România și-a asigurat deja accesul la stația de gaz natural lichefiat a operatorului elen de gaze DESFA de la Revythoussa încă din luna aprilie, în urma unui acord încheiat în acest sens între cele două guverne.

Pe de altă parte, Romgaz își exprimase interesul de a participa la terminalul FSRU de la Alexandroupoli, dar în final, în luna aprilie, nu s-a mai prezentat la testul de piață pentru a rezerva capacitate la stația plutitoare de GNL, partea română punând această evoluție pe seama coronavirusului. (Traducerea Rador: Carolina Ciulu)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Daca PSDISTII nu blocau atâta timp exploatarea gazelor offshore prin legea offshore făcută în favoarea rușilor pe vremea lui Dragnea și nu ar fi întârziat exploatarea gazelor din Caragele, acum am fi avut suficient gaz pentru noi chiar și pentru vecini! Acum trebuie sa umblăm prin Azerbaidjan după importurile de gaz!