G4Media.ro

România trimite un transport umanitar cu 525.000 de doze de vaccin anti-COVID…

sursa foto: site AstraZeneca

România trimite un transport umanitar cu 525.000 de doze de vaccin anti-COVID către Egipt

O aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române asigură, marţi, transportul în Republica Arabă Egipt a 525.000 de doze de vaccin anti-COVID-19, produs de compania AstraZeneca, pentru gestionarea pandemiei în această ţară, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MApN, România a primit cererea de acordare a asistenţei internaţionale din partea guvernului egiptean, prin activarea Mecanismului European de Protecţie Civilă, alăturându-se, astfel, eforturilor europene şi internaţionale de a sprijini Egiptul în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Dozele de vaccin sunt transportate în cutii frigorifice, împreună cu elementele de răcire şi dispozitive de monitorizare a temperaturii, puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din Bucureşti, care asigură respectarea lanţului frigorific până la destinaţie, la temperaturi de 2-8 grade Celsius.

Conform prevederilor HG din 5 august, ajutoare umanitare similare ar urma să fie trimise în Albania şi Vietnam.

MApN aminteşte că în cursul zilei de luni, o aeronavă C 130 Hercules a Forţelor Aeriene Române a asigurat transportul în Tunisia a aproximativ 180.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 produs de compania AstraZeneca, teste antigen şi materiale sanitare, precum şi o echipă medicală formată din 13 cadre medicale (cinci medici şi opt asistenţi medicali) care va oferi sprijin personalului sanitar tunisian în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Mecanismul de protecţie civilă al Uniunii Europene coordonează răspunsul la dezastrele naturale şi provocate de om la nivelul UE, permiţând acordarea asistenţei coordonate, eficace şi rapide în sprijinul populaţiilor afectate.

Capacitatea europeană de răspuns în situaţii de urgenţă este realizată prin punerea în comun, în mod voluntar, a resurselor alocate în prealabil de statele membre, în vederea desfăşurării imediate în interiorul sau în afara UE.

sursa foto: site AstraZeneca

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Foarte bine !!!

  2. Fain!
    Aeronavele vor avea mult de lucru, avem de donat 120 de milioane doze vaccin.

    • Nu chiar.
      Presupunem ca guv a cumpărat pentru toată populația adulta, și 60% (2/3) au ales sa nu se vaccineze …. Încă.

      Atunci 15milioane … 2/3… x2 … face cam 20 milioane maxim de doze care expira in așteptare de doritori.

      Acum , mulți din ăștia cred ca pharma vrea sa le ia banii pe vaccinul oferit gratis de guvern, dar din cauza lor guv va cumpara probabil un nou set de doze de rezerva, și apoi un alt set când primul expira și tot așa.

      Vor reduce volumul de doze la un moment dat, sau devenim un mare donator de vaccinuri, ca in alte părți e coada și liste de așteptare.

  3. Sunt mândru ca sunt roman. Din bănuții mei am reușit sa plătim donații către foarte multe state, unule mult mai bogate decât noi dar iresponsabile. Conducătorii lor nu au reușit sa umple frigiderele cu vaccinuri precum bravii noștri guvernanți.

    • Frigiderele au fost umplute de UE că noi nu puteam negocia nimic. Dacă nu luam vaccinuri prin UE nu aveam să facem vaccinuri nici pentru personalul sanitar. Aveam pe stoc că românii se informează din dezinformare și așteaptă să cunoască virusul pe pielea lor.

  4. Cel mai probabil, ai mai umplut si niște conturi bancare prin Cayman Islands…

  5. Sandule ce behăi acolo cu vaccinul oferit gratuit de guvern ? Vaccinul este platit de cei care plătesc taxe și impozite. Statul român nu îți dă nimic gratuit !!!!!

    • Poate înțelegem taxele diferit, printre behăituri.

      Taxele le plătești vaccinat ori nevaccinat.
      Vaccinul se cumpara, conform contractului.

      Vaccinul se distribuie, gratis ori contra cost- in cazul de fata gratis.
      Alte medicamente nu sunt gratis sau sunt doar parțial “subventionate”.

      Cetățeanul plătește din buzunar, separat de taxe, poate nu a plătit taxe in viața lui.
      Și asta e costul care ne spune dacă e gratis sau nu.

      Ca altfel nimic nu e gratis: școala, WC-ul, mersul pe jos (trotuar din taxe), pădurea, aerul, apa.