G4Media.ro

România susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO

România susține aderarea Finlandei și Suediei la NATO

România a exprimat ”fără rezerve sau condiții” sprijinul pentru aderarea rapidă a Finlandei și Suediei la NATO dacă cele două state vor depune, formal, cereri de aderare, a anunțat ministrul de Externe Bogdan Aurescu, citat într-un comunicat al ministerului.

Aurescu a făcut acest anunț sâmbătă, în prima zi a reuniunii informale a miniștrilor de externe din statele NATO, desfășurată la Berlin în perioada 14-15 mai 2022, chiar la discuția miniștrilor aliați cu omologii din Finlanda și Suedia.

Toti aliații – cu o singură excepție – au anunțat că sprijină aderarea celor două țări. Turcia e singurul membru NATO care a pus condiții.

Pentru România este importantă viitoarea contribuție concretă a celor două state nordice la procesul de consolidare a posturii de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic, a spus Aurescu.

Reuniunea informală ministerială de externe a NATO de la Berlin continuă duminică, 15 mai, cu discuții despre războiul din Ucraina și pregătirea Summitului NATO de la Madrid, din 28–30 iunie 2022. (Sursa foto: Twitter / NATO eFP Battlegroup Lithuania)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Suntem un popor de yesmen-i

  2. Acum sigur vor scadea preturile la gaze si curent, ciresele vor fi 10 lei kg samd. Ma doare-n cot ca Dulapul si Trabucel au hotărât ei sa fie de acord cu ceva. Propaganda ieftina.

  3. 1. Daca Venezuela sau Cuba solicita amplasarea pe teritoriul lor de sisteme defensive (precum … Deceselu) și trupe rusești asta ar afecta securitatea SUA – NATO ?
    2. Daca Finlanda / Suedia ( …. Ucraina ?!) solicita sisteme defensive și trupe americane – NATO pe teritoriul lor asta ar afecta securitatea Rusiei ?