G4Media.ro

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte contractele…

România, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte contractele de muncă temporară

Ponderea contractelor de muncă temporară în Uniunea Europeană era de 13,6% din totalul contractelor de muncă în trimestrul al doilea al acestui an, statele membre cu cea mai mică pondere a contractelor de muncă temporară fiind România şi Lituania, ambele cu 1,5%, arată datele publicate miercuri de Eurostat, potrivit Agerpres.

La polul opus, peste un sfert din angajaţii din Spania (26,4%) şi mai mult de unul din cinci angajaţi din Polonia (22,2%), Portugalia (21%) şi Olanda (20,5%) aveau un contract de muncă temporar în al doilea trimestru al acestui an.

Alte state membre UE cu o pondere mică a contractelor de muncă temporară sunt Letonia (3,1%), Estonia (3,4%), Bulgaria (4,1%) şi Marea Britanie (5,1%).

La nivelul Uniunii Europene, în ultimii 17 ani ponderea contractelor de muncă temporară a fluctuat între 12,6% din numărul total al angajaţilor în primul trimestru din 2003 şi 13,6% în trimestrul al doilea al acestui an, vârful de 14,7% fiind atins în ultimul trimestru din 2006.

26 de milioane de angajaţi cu vârsta între 15 şi 64 de ani aveau un contract de muncă temporară în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, adică 13,6% din numărul total al persoanelor angajate. Contractele temporare sunt mai comune în rândul femeilor (14,2%) decât în cazul bărbaţilor (13,2%).

De asemenea, în perioada aprilie-iunie 2019, în UE aproape opt milioane de tineri sau 42,8% dintre angajaţii cu vârsta cuprinsă între 15 şi 24 de ani erau angajaţi pe baza unui contract de muncă temporară, comparativ cu 11,6% în cazul angajaţilor cu vârsta cuprinsă între 25 şi 54 ani şi 6,5% dintre cei cu vârsta între 55 şi 64 de ani.

Sursa foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

2 comentarii

  1. E primul de la coada. Dovada ca romanul e om harnic care nu-si tradeaza angajatorul … Am preteni care n-au puterea sa-si schimbe locul de munca din confort, de frica, de lene, dar se smiorcaie ca nu le e bine … Si in acelasi timp, nici nu pun mana sa invete ceva mai banos. Asta e situatia, lucrurile se indreapta … Sa speram ca-n maxim 5 ani vom avea si noi salarii europene. 1000 euro NET, femeia de serviciu si maturatorul REBU. Asta inseamna decenta, cashcaval necesar matului fiecarui om. Banul este cel mai puternic stimulent al stimei de sine, vitala pt. o sanatate psihica normala.

    • * Bine, la cum se devalorizeaza banul … Baga Zidarii cash pe piata ca sa-si pacaleasca dragonul(capitalismul disfunctional). Sa speram ca criptovaluta(nu neaparat Bitcoin) ne vor scapa de acesti serpi atotflamanzi numiti bancherii.

      Sec. XXI nu mai are nevoie de ei si de ‘serviciile’ lor. Joaca pe banii altora.