G4Media.ro

România, locul șase în UE la producția de grâu în 2020/ Recolta…

Sursa foto: Pexels.com

România, locul șase în UE la producția de grâu în 2020/ Recolta este mai mică cu aproape 4 milioane de tone față de anul precedent, din cauza secetei

România a ocupat locul VI în UE la producția de grâu obținută anul trecut, cu un total de 6,4 milioane de tone, transmite Rador.

Recolta din 2020 a fost mai mică cu aproape patru milioane de tone față de anul precedent din cauza secetei pedologice extreme, arată datele provizorii publicate de Institutul Național de Statistică.

Cea mai mare recoltă la grâu a fost raportată de Franța, urmată de Germania, Polonia, Spania și Italia.

Potrivit Ministerului Agriculturii, România a exportat anul trecut în spațiul intra și extracomunitar peste 2/3 din cantitatea obținută, încasând mai mult de 840 de milioane de euro. Consumul intern de grâu se ridică la aproximativ trei milioane de tone, din care aproximativ 2,2 milioane se utilizează în panificație.

sursa: Rador

sursa foto: Pexels

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cine nu lasă fermierii să irige culturile, în loc să își ia jeepane mai bine ar capta apă și ar investi în sisteme de irigații. Acum statul acordă despăgubiri de secetă de miliarde de euro cash direct în contul fermierilor dar nimeni nu urmărește dacă acești bani ajung in agricultură. O țară cu potențial agricol imens cu fluviu, râuri, baraje de acumulare, lacuri ,bălți pânză de apă freatica este la mică adâncime ei se plâng că nu plouă. Curge apă pe lângă ei dar este mai simplu sa te plângi și statul acordă despăgubiri de secetă din bani publici deci și din buzunarul meu. Agricultura O ramură ținută în puf cu subvenții și beneficii de la stat care în loc să aducă plus valoare economiei creează locuri de munca etc ea este gaură neagră în buget prin muncă la negru și evaziune fiscală.