G4Media.ro

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

România este anul acesta în top 5 țări din Europa cu cele mai multe zile fără școală: elevii au 8 perioade de vacanță, care înseamnă 120 de zile libere – raport european

România, cu 120 de zile libere – vacanțe, sărbători, punți – în anul școlar 2023-2024, figurează și anul acesta în top 5 al țărilor europene cu cele mai multe zile de vacanță, potrivit ultimului raport al rețelei europene Eurydice realizat pe această temă, document publicat joi, scrie Edupedu.ro.

Numărul zilelor libere (fără a le lua în calcul pe cele de sfârșit de săptămână) fiind invers proporțional cu cel al zilelor de școală, raportul indică faptul că România se află printre ultimele țări din Europa din punct de vedere al timpului petrecut de elevi la școală, calculat în zile. Documentul arată că doar în Malta, Letonia, Estonia și Franța elevii au mai multe zile libere decât cei din România, țară care este egalată doar în cazul ciclului primar de Lituania și, în unele situații, de Portugalia.

România se situează, alături de Bulgaria, în partea superioară a listei țărilor europene și din punct de vedere al zilelor de vacanță de vară, de exemplu, cu 77 de zile programate la finalul acestui an școlar, potrivit Raportului Eurydice privind organizarea anului școlar 2023-2024. Numărul se apropie de cel al țărilor din sudul continentului, cu temperaturi foarte ridicate vara.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Test Pisa

  2. Test T i m s s

  3. Si, cu toate acestea, suntem printre primii la testele Pisa / T i m s s. 👍

    Sau. … stai. 🤔

  4. [Redactia, reglati putin filtrele alea … ce naiba aveti impotriva „T i m s s”?!?!? 🤦]

  5. Dar au cele mai multe teme. Și fac ore de meditații de la ciclul primar.

  6. Se pregateste urmatoarea generatie psdista Scoala putina droguri multe Portbagaje pline

  7. Sa marim salariile cadrelor didactice caci saracii muncesc mult si in conditii grele !