G4Media.ro

„România celor o mie de lumi”. Doi jurnaliști călătoresc pentru a promova…

„România celor o mie de lumi”. Doi jurnaliști călătoresc pentru a promova locuri din țară care seamănă izbitor cu obiective turistice renumite în toată lumea

„România celor o mie de lumi’’ este o campanie inedită lansată de doi jurnaliști de televiziune, Sebeastian Secan și Laura Vereha, în scopul susținerii și promovării turismului din țara noastră.  Prin intermediul blogului de travel calatorinbascheti.ro, cei doi ne prezintă foarte multe locuri, stațiuni, plaje, camping-uri, etc. care seamnă izbitor cu obiective turistice de peste tot din lume.

Inițiativa reprezintă și un răspuns la actuala criză provocată de pandemia de Coronavirus, care ne determină să fim mai precauți, să zburăm mai puțin cu avionul, să rămânem mai mult acasă. E o invitație pentru descoperirarea turistică din spațiul românesc, o alternativă la fel de frumoasă ca cea internațională, dar mai accesibilă românilor și foarte potrivită pentru etapa în care ne aflăm.

„Criza fără precedent poate avea și un efect pozitiv. Vom alege să zburăm mai puțin, în următoarele luni, dar vom redescoperi țara aceasta absolut minunată. Avem locuri incredibil de frumoase, care rivalizează cu destinații turistice celebre din diferite țări ale lumii. Visați să ajungeți în Thailanda? Avem și noi un mic colț de Thailanda. Visați să vedeți Bali sau Grecia? Avem un Bali de România. Nu lipsește nici Maldive. Paradisul îl avem chiar aici. Iar noi vrem să-i ajutăm pe români să descopere această lume, într-o singură țară”, a transmis Laura Vereha, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Vrem să vă inspirăm să călătoriți în România și vrem să ajutăm turismul autohton în această perioadă dificilă. Am vrut să punem și noi umărul pentru ca țara aceasta să-și poată reveni cât mai curând. Este un pas mic pe care-l facem, este un pas mic pe care îl puteți face și voi dacă alegeți vara aceasta să descoperiți România. Împreună hai să lăsăm ceva în urmă!”, a transmis și Sebastian Secan.

În cadrul campaniei, „România celor o mie de lumi’’, jurnaliștii Laura Vereha și Sebastian Secan, ne plimbă prin 16 locuri și de pensiuni turistice din România, care seamănă cu stațiuni sau obiective turistice din diferite țări.  Printre destinațiile prezentate în fiecare articol dedicat se numără Ursa Mică și Glamping Resort, campingul de lux aflat la Ciocanu, care rivalizează cu Snow Peak Field Suite Hakuba din Japonia, Mocănița de pe Valea Vaserului, care are o soră geamănă în munții Harz din Germania, plaja neștiută de la Șuncuiuș, aproape identică cu Railay din Thailanda sau satul plutitor Egreta, de la Cazanele Dunării, care aduce cu celebrele bungalouri din resorturile de lux din Maldive.

Călător în bascheți, este unul dintre cele mai influente bloguri românești dedicate turismului. Lansat în noiembrie 2018, blogul își propune să arate publicului România neștiută, uimitoare, de poveste, cu locuri despre care n-ai bănui că sunt la noi în țară. Cu peste 135.000 de fani pe Facebook și 1.026.000 recordul de vizitatori pe lună, calatorinbascheti.ro este cel mai citit din România pe contentul de travel care vizează destinațiile din țară. Articolele calatorinbascheti.ro sunt constant în topul Zelist.ro, care monitorizează articolele virale din blogosferă.

Pe parcursul campaniei, care se va derula atât pe blogul calatorinbascheti.ro, cât și pe conturile de Facebook și Instagram ale acestuia, alături de articole vor exista și diferite concursuri și provocări gândite astfel încât să îi determine pe români să opteze în acest an pentru vacanțe în țară, pentru a descoperi o Românie care ascunde în ea o mie de lumi spectaculoare și inedite.

Sursa Foto: Facebook (Călători în Bascheti)
NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Era bine dacă menționați și preturile, exorbitante.
  Păcat de tara asta ca e frumoasa, dar nu știm sa oferim servicii turistice, ci doar sa jecmanim.
  Dacă te chinui puțin, cu sumele cerute în România, ajungi în locurile cu care le comparați.

  • „Era bine dacă menționați și preturile, exorbitante.”

   Într-adevăr, dar nu doar…
   În cvasitotalitatea statelor cu obiective turistice comparabile cu unele din România, odată ce ieși din locul respectiv există căi de comunicație, drumuri, servicii, mijloace de divertisment. În patria noastră – și-mi amintesc de Cazane -, dacă ai plecat dn resort la un alt restaurant, din afară, ești pierdut!

   În vreme ce malul sârbesc al Dunării (nu mai zic de Ungaria!) este amenajat, cel românesc pare o imensă ruină, cu oaze rare de civilizație.

 2. Da, la noi turismul și turistul țin la locul de cazare, la locul pe care-l viziteaza!
  Vezi preturile și gunoiul lăsat în mijlocul muntilorn este direct proportional!
  Aștept imagini după 15 mai 2020 din paduri.
  Cine face curățenie și pe banii cui.
  Publica pe
  Cazare ferma agroturistica floare de maces Facebook.
  Mulțumesc pentru inteles.
  Contact@valearasnoavei.ro

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.