G4Media.ro

Rishi Sunak reacţionează la afirmaţiile lui Nigel Farage despre ”Occidentul care a…

Sursa foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Rishi Sunak reacţionează la afirmaţiile lui Nigel Farage despre ”Occidentul care a provocat invazia Rusiei”: Complet greşit, joacă în favoarea lui Vladimir Putin

Premierul britanic, Rishi Sunak, a declarat că Nigel Farage, liderul partidului Reform UK, a făcut nişte afirmaţii „complet greşite” când a spus că Occidentul a „provocat” invazia Rusiei în Ucraina, transmite News.ro.

„Ceea ce a spus a fost complet greşit şi nu face decât să joace în favoarea lui Vladimir Putin. Acesta este un om care a răspândit agenţi neurotoxici pe străzile Marii Britanii, care face afaceri cu ţări precum Coreea de Nord. Iar acest tip de abordare este periculos pentru securitatea Marii Britanii, pentru securitatea aliaţilor noştri care se bazează pe noi şi nu face decât să-l încurajeze şi mai mult pe Putin”, a declarat Sunak, sâmbătă, la Londra.

Liderul partidului britanic de dreapta Reform UK Nigel Farage consideră că Occidentul a „provocat” invadarea Ucrainei de către Rusia prin extinderea Uniunii Europene şi a NATO spre est. El a declarat pentru BBC că „desigur” războiul este din vina preşedintelui Vladimir Putin. Dar el a adăugat că extinderea UE şi a NATO i-a dat un „motiv” să spună poporului rus: „Vin din nou după noi”.

Într-un interviu pentru BBC, Farage a fost chestionat cu privire la evaluările şi declaraţiile anterioare, inclusiv cele în care  l-a numit pe preşedintele rus Vladimir Putin drept liderul mondial pe care l-a admirat cel mai mult în 2014.

„Am spus că nu-l plac ca persoană, dar l-am admirat ca om politic pentru că a reuşit să preia controlul asupra conducerii Rusiei”, a spus Farage.

Apoi a fost solicitat să facă precizări referitoare la o postare pe reţelele sociale din februarie 2022 , când a susţinut că invazia rusă în Ucraina a fost „o consecinţă a extinderii UE şi NATO”.

Farage a susţinutcă a argumentat încă din anii 1990 că „expansiunea permanentă spre est” a alianţei militare NATO şi a UE îi dă preşedintelui Putin „un motiv pentru a face poporul rus să spună  ”Vin din nou după noi” şi a merge la război”.

El a adăugat: „Noi am provocat acest război. Desigur, este vina [preşedintelui Putin]”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Spinule esti comunist din evul mediu. Vedeti ca barcile cu emigranti nu merg spre Rusia. Ce dreaq sa faca acolo …Sa sara peste balcon. Eu pot sa strig aici jos Johannis. Striga si tu jos Putin la Moscova rusule.