G4Media.ro

Rețea de trafic cu specii protejate, destructurată în Franța / Au fost…

sursa foto: Pexels

Rețea de trafic cu specii protejate, destructurată în Franța / Au fost confiscate peste o mie de văduve negre

O reţea de trafic cu specii protejate a fost dezmembrată în Franţa, unde au fost confiscate peste o mie de văduve negre – păianjeni veninoşi – şi reptile, a anunţat vineri Parchetul din Strasbourg, relatează AFP, citată de Agerpres.

Numeroase vieţuitoare aparţinând unor specii protejate şi deţinute ilegal, uneori în locuri „în care se aflau copii”, au fost descoperite în timpul a 14 percheziţii efectuate în diferite locuri de pe teritoriul francez.

În total au fost confiscate 97 de tarantule, 1.000 de văduve negre cu venin potenţial mortal, precum şi reptile (cinci şerpi boa, patru pitoni), 22 de scorpioni, ţestoase şi două broaşte „săgeată otrăvitoare”.

Anchetatorii au descoperit că patru persoane care locuiesc în Alsacia călătoreau în mod constant în Guyana, un teritoriu francez din America de Sud, sau în ţări străine pentru a căuta arahnide şi reptile şi pentru a le vinde apoi ilegal în Franţa pentru o sumă totală estimată de câteva mii de euro.

Cele patru persoane au fost trimise vineri la Parchetul din Strasbourg, în vederea plasării lor sub control judiciar. Ele vor fi judecate în septembrie şi alte trei citaţii pentru aceeaşi audiere au fost trimise cumpărătorilor, a indicat Parchetul francez.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...