G4Media.ro

Relațiile comerciale România-Turcia, puse în pericol de o prevedere nou introdusă în…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

  1. Totul sub incidenta taxelor si impozitelor . Este o masura corecta ce evident va intimpina o rezistenta a celor ce se regasesc in aceasta situatie .

    • Da, este o masura care avantajeaza Romania, noi importam mult mai mult din Turcia decat exportam. Plus ca Turcia cu Erdogan in frunte nu este in ultima vreme prea prietenoasa.

  2. Incet , incet , totul trebuie impozitat , pe masura ce firmele romanesti isi maximizeza profitul si ele se regasesc in situatia de a putea plati o si mai mare cota din impozitul pe profit . Firmele pot plati , atit cit pot ele plati , nu cit ar fi tentati unii sa creada ca pot plati , fara sa isi inchida activitatea , dar pe masura ce profitul creste , vor fi si ele tentate sa isi achite , fara evaziune , sarcinile fiscale . Pina atunci nu exista solutii miraculoase .

  3. nu se pune in pericol nici o relatie comerciala , totul trebuie adus in normalitate

  4. Solutia este una simpla, Turcia sa inceteze practicile penalizate de UE si astfel va fi scoasa din lista neagra. Noi, nu trebuie sa facem nimic. Ce este asa greu?

  5. Importuri de 3.9 miliarde de euro din Turcia anul trecut. Pai ce voiati, le-au mai taiat avintul.

  6. am citit recent intr-un articol un exemplu dat de un om de afaceri turc: daca pana acum se cumpara o marfa din turcia cu 2 lei si se vindea cu 5 lei, se impoyitau cei 2 lei (ceea ce mi se pare aiurea). acum, se cumpara marfa de 2 lei, se vinde cu 5 lei si se impoziteaza 5 lei (ceea ce iar e aiurea).

    eu cred ca ar trebui impozitata suma de 3 lei, adica fix profitul comerciantului, indiferenta daca cumpara marfa din ue sau turcia sau burkina faso.

  7. Poate transpunerea n-a fost o eroare, ci un mesaj. Turcia și-a permis cam multe în relația cu UE-NATO și acum află de ce nu-i bine să-și saboteze aliații. Ar fi interesant de știut cum au transpus celelate state această regulă.

  8. . NU prea este importanta , aceasta prevedere , pentru cetatenii Romaniei , potentiali cumparatori de produse ( textile , de exemplu , din bumbac !) : Oricum , companiile din Turcia , VAND , in Romania , Produsele lor de cea mai Proasta CALITATE ( in alte TARI , NU „tine” FIGURA !) !! Gelu Stoian.

    • Pai si cu fructele si legumele ce faci ? ca se scumpesc cu 16% asa din pix!

    • Eu fructe si legume din Turcia nu mai cumpar din maretul an al spectacolului de teatru cu lovitura de stat contra lui Erdogan, in care pucistii au vrut sa omoare doar niste bieti nevinovati, dar nu au vrut sa il omoare chiar pe cel pe care il vroiau dus… si marmotele inveleau ciocolata in staniol.
      Daca se scumpesc fructele si legumele din Turcia poate o sa inceapa romanii sa redescopere fructele si legumele din Romania. Cei rau in asta?
      Regula din codul fiscal este foarte corecta, nu trebuie schimbata. Este treaba Turciei sa se conformeze cooperarii fiscale.