G4Media.ro

Regizorul singurului film rusesc de animație nominalizat la OSCAR nu poate participa…

sursa foto: captura video

Regizorul singurului film rusesc de animație nominalizat la OSCAR nu poate participa la ceremonia din 27 martie, pentru că nu a primit viză de SUA

Singurul regizor rus, nominalizat la Oscar, nu va participa la ceremonie pentu că n-a obtinut viza de SUA, relatează TASS.ru.

Regizorul Anton Dyakov care a realizat scurtmetrajul de animație „Boxballet” a declarat că nu a reușit să obțină o viză americană, pentru a putea participa la ceremonia care are loc în 27 martie, deși a aplicat și în altă țară.

„Nu există nicio viză, nu mi s-a dat nicio viză. Am cerut, dar consulatele din Rusia sunt închise demult. Am aplicat în altă țară – nu a existat nici măcar un mesaj care să spună: vino la interviu, sau ceva de genul acesta. Rămân nominalizat, asta nu mi se poate lua, dar deplasarea la ceremonia în sine nu este posibilă”, a declarat regizorul, confom TASS.ru.

De asemenea, și festivalurile de film de la Cannes și Berlin au refuzat să coopereze cu cineaștii ruși.

Filmul de animație „Boxballet” spune povestea de dragoste dintre Olga, o balerină, și Evgeny, un boxer, care se desfășoară pe fundalul diferitelor evenimente istorice din țară.

Filmul a fost deja distins cu premiul Icarus și a fost, de asemenea, recunoscut ca fiind cel mai bun în categoria scurtmetrajelor de animație în cadrul festivalului Shorter. După cum a spus anterior autorul, filmul este pregătit pentru a fi lansat în Rusia.

„Nu am resentimente. Multă lume mă întreabă dacă mă duc la OSCAR și le pare rău când le spun că nu merg. Această reacție, această milă pentru mine nu este un sentiment bun, în sensul că, măi, fraților, este un moment greu pentru mine să mă plâng că nu mi se permite să merg la Oscaruri când mulți oameni sunt în condiții extreme”, a spus Djakov.

Ceremonia de decernare a premiilor Oscar este programată pentru 27 martie. Printre concurenți la categoria „Cel mai bun scurtmetraj de animație” se numără „Affairs of the Art” (2020) de Joanna Quinn, „Bestia” (2021) de Hugo Covarrubias, „Robin Robin” (2021) de Dan Ojari și Michael Pleas și „The Windshield Wiper” (2021) de Alberto Mjelgo.

Sursa foto: captua din ”Boxballet”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

  1. ruski pentru voi urmeaza anii 80 din romanica , depinde de voi cat de repede vreti sa se termine

  2. Același lucru va urma in 5-10 ani in China. Izolare, șomaj si foamete.

    • Mujicul asm să se prezinte la duș, pute mult peste limita legală! :)))))

    • asm, f m m t de maimuță mongoloidă rusnacă.

    • Ha ha ha!
      asm, câteva cuvinte simple folositoare ție pentru viitorul apropiat.
      Țeai, țacăr, oreț.
      Ha ha ha! Studiu. Ha ha ha!

    • @G
      Brava 😀
      Slava Ukraini!

  3. Ăla rus cu premiul Oscar.
    Nu plânge, îți dă una phutin din lumea rusă.

    • esti prost. daca ai citi articolul, dar esti un troglodit.

    • Dascălu’ e un phutinist rusnac.
      C’așa e în RO, cu pseudo-intelectualii lui pește prăjit.
      Nește kkți..

  4. Situatia e foarte simpla, poti lua viza doar de la ambasada SUA din tara ta de origine sau din alta tara doar daca ai rezidenta acolo. Astea sunt regulile, daca au inchis ambasadele si consulatele din Rusia pa pa vize.

  5. Interdicțiile și restricțiile aplicate sportivilor și oamenilor de cultură ruși reprezintă o mare greșeală, nu fac altceva decât să alimenteze atitudinile antioccidentale și antiamericane. Este de-a dreptul ridicol să -l elimini pe Dostoievski, cum voia o universitate din Italia. Au vrut să interzică și pisicile rusești să fie prezente la nu știu ce concurs. Absolut ridicol.
    .

  6. Izolati din toate partile. Economic,cultural,sportiv, etc… Fara o lectie dura nu vor intelege cum sa convietuiasca cu tarile civilizate.Nu detin ei adevarul suprem.