G4Media.ro

Regizorul Luc Besson e acuzat de viol, însă judecătoarea nu l-a pus…

Sursa Foto: Facebook

Regizorul Luc Besson e acuzat de viol, însă judecătoarea nu l-a pus sub acuzare

Judecătoarea franceză care se ocupă de ancheta privind acuzaţiile de viol pe care actriţa Sand Van Roy i le aduce celebrului regizor Luc Besson, a anunțat că intenţionează să închidă investigaţiile, relatează news.ro, conform AFP.

Judecătoarea de instrucţie de la Tribunalul din Paris Marie-Claire Noiriel a anunţat părţile că vrea să închidă ancheta şi le-a invitat, aşa cum prevede legea, să-i prezinte observaţiile. 

Luc Besson nu a fost pus sub acuzare, ci doar cu statut de martor asistat, pe 25 ianuarie.

Judecătoarea a reluat în septembrie dosarul care îl viza pe regizorului filmelor „Subway”, „Marele Albastru”, „Nikita” şi „Al cincilea element”.

În răspunsul către magistrat, unul dintre avocaţii actriţei Sand Van Roy, Francis Szpiner, s-a arătat „mai mult decât surprins” că nu a căutat să o asculte pe reclamantă înainte de a închide ancheta. El a estimat că „o confruntare ar fi fost minimul pe care o parte civilă are dreptul să îl aştepte de la judecătorul său”.

Luc Besson – care contestă acuzaţiile – şi actriţa Sand Van Roy au fost confruntaţi în decembrie 2018, în cadrul unei anchete preliminare.

Sand Van Roy a depus plângere pentru viol pe 18 mai 2018. Ea l-a acuzat pe regizorul Luc Besson, în vârstă de 60 de ani, că a doua zi după o întâlnire cu el la Bristol, un palat parizian, acesta ar fi violat-o. Două luni mai târziu, ea a denunţat și alte violuri şi agresiuni sexuale comise de regizor de-a lungul a doi ani, într-o „relaţie influenţată profesional”.

Aceste plângeri au fost clasate fără urmare pe 25 februarie 2019 de Parchetul din Paris, care a estimat că nu a putut „caracteriza infracţiunea denunţată în toate elementele sale constitutive”.

Prin urmare, actriţa a depus o altă plângere cu constituire de parte civilă, care a dus la deschiderea unei anchete judiciare pe 2 octombrie 2019 pentru „violuri”. Procuratura din Paris nu a fost de acord cu reluarea investigaţiilor.

Luc Besson, care contestă aceste acuzaţii, a fost audiat liber de poliţişti în octombrie 2018, apoi confruntat cu acuzatoarea sa în decembrie.

Opt femei l-au acuzat pe regizor de gesturi deplasate, agresiune sexuală, în mărturii adunate de Mediapart, pentru fapte în mare parte prescrise. „Nu am violat în viaţa mea o femeie. Nu am ridicat mâna asupra unei femei. Nu am ameninţat o femeie. Nu am constrâns niciodată o femeie fizic sau moral”, a spus Luc Besson, în octombrie 2019.

Tată a cinci copii, Luc Besson este şi om de afaceri influent, care a înfiinţat Cetatea cinema din nordul Parisului.

Regizorul francez Luc Besson, recompensat cu premii César şi Lumière, este cunoscut pentru filme ca „Nikita” (1990), „Leon” (1994), „Al cincilea element/ Le cinquième élément” (1996), „The Lady” (2011) şi „Un monstre à Paris” (2011), relatează news.ro

Sursa Foto: Facebook/Luc Besson

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Christine Lagarde has been found guilty of negligence in approving a massive payout of taxpayers’ money to controversial French businessman Bernard Tapie but avoided a jail sentence.

    A French court convicted the head of the International Monetary Fund and former government minister, who had faced a €15,000 (£12,600) fine and up to a year in prison. But it decided she should not be punished and that the conviction would not constitute a criminal record.

    Lagarde had appeared before the Cour de Justice de la République, a special tribunal set up to judge ministers and public officials for alleged crimes committed while in office. It is made up of three professional judges and 12 politicians from the French houses of parliament.

    It was only the fifth time the court had sat and its judgments cannot be appealed against.

    Support for Lagarde came from the former US Treasury secretary, Larry Summers, who said it was a “sorry day for French justice”. Lagarde was the “best thing” to happen to the IMF in a long time, Summers added.