G4Media.ro

Regizorul Joel Souza, primele mărturii despre felul în care s-a produs accidentul…

Regizorul Joel Souza, primele mărturii despre felul în care s-a produs accidentul mortal de pe platoul de filmare al filmului ”Rust”: „Baldwin avea arma îndreptată spre cameră, repeta o scenă”

Relatări din mărturia dată anchetatorilor care investighează incidentul care a avut loc pe platourile de filmare ale filmului ”Rust” dată de către regizorul Joel Souza au apărut în presa italiană.

La Repubblica scrie cum s-a produs incidentul de săptămâna trecută, când celebrul actor american  Alec Baldwin a ucis-o fără să vrea pe directorul de fotografie, Halyna Hutchins.

„Alec Baldwin repeta scena în care trebuia să îndrepte pistolul direct către cameră. Am auzit un șuierat ca de bici. Și apoi un zgomot tunător. Am văzut-o pe Halyna Hutchins, directorul nostru de fotografie, punându-și mâinile peste stomac, face un pas înapoi și cade la pământ. Abia atunci mi-am dat seama că și eu sângeram la umărul drept”, a povestit regisorul.

Armurierul de pe platou, Hannah Gutierrez-Reed (fiica unui legendar maestru de arme de la Hollywood, Thell Reed), responsabilă de revolvere, nu era pe platourile de filmare în acel moment. A abandonat lucrul pentru a participa la un protest împotriva programul de lucru și pentru lipsa de securitate de pe platourile de filmare.

Asistentul de regizor Dave Halls a fost cel care i-a înmânat revolverul lui Baldwin strigând „pistol rece”, în locul ei.

Maggie Goll, responsabilă cu echipamentul special pe platourile de filmare ale serialului TV ”Into the Dark”, susține că situația a fost gestionată prea lejer. Ea a explicat că vina nu poate fi pusă însă pe asistentul regizorului, ci pe „noua cultură grăbită și ușoară a filmelor cu buget redus. Nu ne mai facem griji pentru bunăstarea muncitorilor. La orice nivel”.

Reid Russell, operatorul de cameră aflat în spatele victimei, care căuta în acel moment cel mai bun unghi al scenei, îl achită pe Baldwin în mărturia sa. Descriindu-l ca pe un profesionist mereu atent, care de mai multe ori s-a asigurat ca armurierul este prezent când se manipulau armele.

Doar electricianul șef al platoului Serge Svetnoy a avut o altă poziție. Printr-o postare pe Facebook i-a acuzat pe producători (și, prin urmare, și pe însuși Baldwin) că i-au provocat moartea lui Hutchins cu „neglijența și lipsa lor de profesionalism”.

Sursa foto: colaj ProTV

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Deci armurierul era la protest pentru lipsa de securitate de pe platourile de filmare si nu doar ea, mai multa de jumatate din platou a fost la protest.
  Asistentul de unde stia ca e rece, cum a luat arma fara acceptul armurierului.

 2. Romanii nu respecta normele de siguranta si securitate dearece nu pretuiesc viata.

 3. Multe greseli si actorul are vina lui folosind o arma care trebuia oferita de armurier.
  Regizorul de platou sa facut ca nu vede ca se incalca protocolul armelor. Au sarit peste normele de securitate.

  • da, ma sigur, actorii trebuie sa stea sa verifice vreo 10 fise ale postului si 15 regulamente inainte sa joace. ca ei nu trebuie sa se concentreze la rol, ci la orice altceva pe langa. de unde veniti ma cu logica asta?
   fiecare e responsabil pe partea lui. era responsabilitatea actorilor sa verifice arme? NU. case closed. se vede ca esti roman. ca la noi asa e, fiecare isi baga nasul peste tot, se pricepe la orice, numai la bucatica lui nu.

 4. Armurierul verifica nu asistentul si nici actorul, dar actorul trebuie sa refuze o arma care nu are aprobarea armurierului si restul din platou se fac ca nu vad ca nu se respecta masurile de securitate. Nimeni nu a spus stai,nu e bine. Care mai e rolul armurierului daca fiecare face ce vrea?

  • cine zice? tu? ce, esti procuror? o sa vedem de ce il acuza. eu fac pariu cu tine ca nu il acuza ca a tras sau ca nu a luat arma de la cine crezi tu ca trebuia sa i-o dea. daca ala i-a inmanat o arma si a zis ca „arma rece” logic ca a fost convins ca asa e. daca suntem toti paranoici doar verificam totul de 10 ori si nu mai rezolva nimic.

   il acuza ca, fiind sef de productie, era haos si nu a angajat oamenii potriviti si etc etc. dar daca nu era si sef de productie, scapa lejer.

 5. Andrei, cine te-a suparat bre? Aii nevoie de sentinte finale ca sa ai o parere personala?