G4Media.ro

REFERAT DNA Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, acuzat de procurori că…

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

REFERAT DNA Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, acuzat de procurori că i-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare ”pilei” lui ”nea Petrică”, actualul ministru al Agriculturii Petre Daea / Chesnoiu, în interceptări: „Crede-mă că-i ştiu cât dă proşti sunt”

Una din cele 4 persoane căreia fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu le-ar fi dat subiectele pentru concursul de angajare era ”pila” lui ”nea Petrică”, actualul ministru al Agriculturii Petre Daea, se arată în referatul DNA trimis la Parlament pentru ridicarea imunității fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu, document consultat de G4media.ro.

„Pila” lui „nea Petrică” era Mihai Cosmin Corobea, în telefonul căruia procurorii au găsit la percheziţia informatică un contact notat: „Nasa Cami Luchi”, despre care procurorii spun că este soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea.

Adrian Chesnoiu i-ar fi cerut unui membru al comisiei de concurs să le dea „pilelor” subiectele „în mare”, nu în detaliu, ca să nu ia 10 şi să bată la ochi, ci doar să treacă examenul, potrivit documentului DNA.  „Chiar la nea Petrică vă găsirăți să …”, ”Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte (râde). Da, măcar, drecu, să i le rezov”, spune fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu în interceptări.

Ministrul Agriculturii Petre Daea a refuzat să comenteze la solicitarea G4media.ro şi a Ştirilor TVR faptul că numele lui apare în documentul DNA. Ministrul Agriculturii a susţinut că nu îl cunoaşte pe Mihai Cosmin Corobea şi a închis enervat telefonul.

Petre Daea: Nu discut aşa ceva, domnule! Discutaţi-l dvs ce vreţi….

Reporter: Îl ştiţi pe Cosmin Mihai Corobea?

Petre Daea: Nu-l ştiu….eu…vă rog….Nu intrăm…nu intrăm în discuţii pe această temă….

Reporter: Aţi intervenit pentru el la dl. ….

Petre Daea: Vă mulţumesc! O zi bună!

Reporter: …Chesnoiu?

Petre Daea: …. „

Şi fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a evitat să facă declaraţii, la solicitarea G4media.ro şi a Ştirilor TVR. Totuşi, Chesnoiu a precizat că Petre Daea nu a intervenit la el pentru angajarea lui Cosmin Mihai Corobea.

Reporter: Am văzut că apare şi numele actualului ministru al Agriculturii Petre Daea. Voiam să vă întrebăm, dumnealui a intervenit la dvs. pentru angajarea …..

Adrian Chesnoiu: Nu, niciodată….

Reporter: ,,…lui Cosmin Mihai Corobea?

Adrian Chesnoiu: „Nu, dar nu vreau să fac declaraţii despre acest dosar decât la final… Am spus acest lucru şi public.

Reporter: Insist, dl. Petre Daea a intervenit la dvs. pentru angajarea lui Corobea?

Adrian Chesnoiu: Nu fac declaraţii decât la finalul verificărilor„, este dialogul telefonic dintre reporterul G4media.ro şi fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Vezi aici AUDIO cu declaraţiile ministrului Agriculturii Petre Daea şi ale fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu pentru Ştirile TVR şi G4media.ro.

Informaţia pe larg

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu este acuzat de instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității și abuz în serviciu. El și-a dat demisia din funcție după ce DNA a cerut ridicarea imunității sale. Ulterior, Parlamentul a aprobat solicitarea DNA, iar fostul ministru a fost pus sub urmărire penală. Locul lui în Guvern a fost luat de Petre Daea, adică chiar de unul dintre cei care i-ar fi cerut lui Chesnoiu să îi angajeze un om în minister, potrivit referatului DNA consultat de G4media.ro.

Cine era pila lui nea Petrică

Mihai Cosmin Corobea lucra la ICECHIM și s-a înscris la concursul pentru ocuparea unui post de ”consilier clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Cercetare-Inovare, Învățământ Liceal și Consultanță Agricolă – Serviciul Cercetare-Inovare, Învățământ Liceal, Consultanță și Statistică Agricolă – Direcția generală Politici Agricole din cadrul MADR”.

Denunțătorul din dosar, membru în comisia de concurs pentru angajare, l-a înregistrat ambiental pe ministrul Adrian Chesnoiu în timp ce acesta îl presa să facă ceva să îl angajeze pe omului lui ”nea Petrică” şi alte 3 pile. Acesta l-a denunțat pe Chesnoiu în februarie, imediat după ce ministrul i-a cerut să îi dea subiectele pentru consursurile de angajare a 4 oameni. Denunţătorul a primit statut de colaborator al DNA cu identitate reală și l-a înregistrat pe ministru. G4media.ro a decis să nu publice numele denunţătorului, care este avertizor de integritate.

<<Aceste  aspecte rezultă cu priosință și din discuția ambientală din data de 15.03.2022 dintre martorul denunțător și ministrul Chesnoiu Adrian Ionuț, în cursul căreia ultimul a făcut, între altele, următoarele afirmații, în timp ce martorul denunțător ținea în mână CV-ul numitului Corobea Mihai Cosmin: ”Cum îl luăm pe ăsta? Prin transfer sau scoți…?”, ”Și când îl scoatem?”, ”Bă! Fă-o, te rog io, azi!”, ”S-o trimit ca să …îi spun să mă lase dreacu în pace”, ”deci nu plecați astăzi acasă până nu faceți nota de care are nevoie (…) pentru băiatul acela (n.n. vorbește la telefonul interior)”, ”deci, te duci la (…) și nu plecați până nu rezolvați problema asta, azi! Da? (n.n. vorbește la telefonul interior)”, ”Deja am fost prea domn cu toată lumea. Ce dreacu? Chiar la nea Petrică vă găsirăți să …”, ”Omul acela m-a rugat și el două lucruri, trei, cinci, aproape șapte (râde). Da, măcar, drecu, să i le rezolv.”, ”Tu fă ce stabilești cu mine! Da? Rezolvă astea și vorbim. Te rog io, acum!”.

Astfel, deși demersurile pentru scoaterea la concurs a postului menționat nu fuseseră inițializate deoarece nu fusese elaborată fișa postului, așadar, postul nu fusese scos la concurs și nu se putea cunoaște numărul și calitatea concurenților, pentru ministrul Chesnoiu Adrian Ionuț este un lucru cert că numitul Corobea Mihai Cosmin va ocupa postul în urma concursului, fiind de datoria sa să aducă la îndeplinire solicitarea numitului Daea Petre (fostul ministru al agriculturii ”Nea Petrică”), al cărei cunoscut este viitorul candidat.

Martorul denunțător (…) a arătat că cv-ul numitului Corobea Mihai Cosmin i-a fost înmânat de Răducan Andrei-Cristian, cât și de ministrul Chesnoiu Adrian Ionuț, ultimul solicitându-i să-i găsească un loc în organigrama ministerului în funcție de pregătirea și experiența sa, iar după prezentarea a trei funcții în care era posibilă numirea, ultimul i-a solicitat scoaterea la concurs a postului de execuție sus-menționat, solicitându-i să îl ajute pe Corobea Mihai Cosmin deoarece este o cunoștiință a fostului ministru Daea Petre>>, se arată în referatul DNA consultat de G4media.ro.

Între timp, ministrul Chesnoiu și-a dat demisia, iar ”fostul ministru” Petre Daea i-a luat locul. De notat și că – potrivit documentului DNA consultat de G4media.ro – Andrei-Cristian Răducan, zis Jimmy, ”director general adjunct în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (funcționar public care nu făcea parte din comisia de concurs” era ”persoană de încredere a ministrului”.

Naşa Cami Luchi, soţia lui nea Petrică

<<Legătura dintre numitul Corobea Mihai Cosmin și numitul Daea Petre (fost ministru al agriculturii și dezvoltării rurale în două rânduri) rezultă și din împrejurarea că în lista contactelor telefonului mobil al numitului Corobea Mihai Cosmin a fost identificat, cu ocazia percheziției informatice din data de 9 iunie 2022, un număr de telefon aparținând lui ”Nasa Cami Luchi”, în fapt soția lui Petre Daea, Camelia Luchian Daea>>, se arată în referatul DNA consultat de G4media.ro.

Până la urmă, postul destinat lui Mihai Corobea a fost scos la concurs pe 10 mai 2022. Din comisia de concurs făcea parte și denunţătorul. S-au înscris doi candidați: Mihai Corobea și Andreea Dana Ciobanu.

<<Aspectele precizate în declarația martorului (…) din datele de 14 martie 2022 și 4 aprilie 2022 sunt confirmate de discuția ambientală purtată la data de 11 aprilie 2022, în sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, de martor cu ministrul Chesnoiu Adrian Ionuț.

Astfel, în momentul în care martorul i-a adus la cunoștință că urmează să se publice anunțul pentru postul scos la concurs ”cu dedicație” pentru numitul Corobea Mihai Cosmin (”.. urmează ăla…Luchiana sau a lu’ Daea, al cui o fi. La cercetare”), ministrul îl întreabă despre data publicării anunțului (”când i-l scoți”), dativul posesiv din exprimare denotând faptul că, în accepțiunea sa, postul scos la concurs va fi ocupat de Corobea Mihai Cosmin, concursul fiind doar o simplă formalitate>>, se arată în documentul DNA consultat de G4media.ro.

Chesnoiu, în stenograme: „Crede-mă că-i ştiu cât dă proşti sunt”

Potrivit DNA, ministrul Adrian Chesnoiu i-a cerut denunţătorului să îi comunice omului său de încredere, Andrei Răducan zis Jimmy, subiectele de concurs pentru Corobea şi alte 2 pile, dar „în mare” ca să ia note de trecere, să nu bată la ochi, nu să facă de 10. Punctajul minim pentru funcţiile de execuţie, cum era cea vizată de Mihai Corobea, era de 50 de puncte, iar pentru funcţiile de conducere de 70 de puncte.

<<În cadrul discuţiei ambientale din data de 11 aprilie 2022, martorul (…) l-a întrebat pe ministrul Agriculturii cum să procedeze în privinţa candidaţilor menţionaţi, respectiv Lăscaie Cătălin Ionuţ, Pârv Mihai şi Corobea Mihai Cosmin („Ce fac cu ei?”), Chesnoiu Adrian Ionuţ l-a îndrumat iniţial să ia legătura cu numitul Răducan Andrei-Cristian  („Vorbeşti cu Jimmy”), iar ulterior i-a solicitat să le comunice candidaţilor, prin intermediul lui Răducan Andrei-Cristian, câteva articole din actele normative („Să faceţi dintr-o lege. După, să-i faci nişte articole, ce i le…noi i le dăm. Articole…Adică daţi-le două, trei foi. Nu …o lege!…” şi „Subiectu (neinteligibil), din …O.G. 58, articolul 500 – 530”), articole, care, în fapt, vor fi subiectele de concurs („nu le dăm subiectele”), deoarece, neavând încredere în capacitatea intelectuală a celor 3 candidaţi („Pentru că ăştia-s dobitoci”, „Crede-mă că-i ştiu cât dă proşti sunt”), în cazul în care li se vor comunica subiectele explicite, vor lua notă maximă („Dacă le dai alea…ia zece. Nu să facă…Ia zece! Nu vreau zecele”) şi există riscul ca întreaga situaţie să ajungă la cunoştinţa opiniei publice („Ne trezim …la televizor”):

Denunţător (…): Ăăă, urmează ăla…Luchianca sau a lu’ Daea, al cui o fi. La cercetare.

Chesnoiu Adrian: Da.

Denunţător (…): Mai urmează…Ăsta-i pe zece.

Chesnoiu Adrian: Când i-l scoţi?

Denunţător (…): Termenul …este, pe zece. E …

Chesnoiu Adrian: Zece mai.

Denunţător (…): Se termină perioada de înscriere. O să luăm legătura cu el să se înscrie.

Chesnoiu Adrian: Da, da.

Denunţător (…): Că ăştia văd că nu se uită pe site. Ăăă…Aradul şi Dâmboviţa. Aradul a venit azi la înscriere, Dâmboviţa probabbil că urmează, că ştie.

Chesnoiu Adrian: Îhî.

Denunţător (…): Datele…ce fac cu ei? …Ok?

Chesnoiu Adrian (vorbeşte în şoaptă): Da! Vorbeşti cu Jimmy.

Denunţător (…): Vorbesc cu el? Şi acum…..

Chesnoiu Adrian: (vorbeşte în şoaptă) (neinteligibil) nu le dăm subiectele. Să faceţi dintr-o lege. După, să-i faci nişte articole, ce i le …noi i le dăm. Articole. Oricum (neinteleigibil) Nu subiecte scrii. Adică daţi-le două, trei foi. Nu …o lege! Să-nveţe-n morţii mamii lor!

Denunţător (…): Îhî. Da, dacă….

Chesnoiu Adrian: (vorbeşte în şoaptă) Şi tu faci subiecte. Subiectu (neinteligibil), din …O.G. 58, articolul 500 – 530.

Denunţător (…): (neinteligibil) pe articole. pe Secţiuni. (neinteligibil)

Chesnoiu Adrian: (vorbeşte în şoaptă) Pentru că ăştia-s dobitoci! Dacă le dai alea…ia zece! Nu să facă…Ia zece! Nu vreau zecele!….Crede-mă că-i ştiu cât dă proşti sunt. Ne trezim …la televizor! O ştii bine minte pă aia de la Caraş. (neinteligibil) După aia mai sună pă telefon (neinteligibil)>>, se arată în referatul DNA consultat de G4media.ro.

Pila lui Daea, salariu de bază de 10.642 de lei

După ce a primit subiectele „în mare”, Mihai Corobea a obţinut punctajul de 71,33, iar contracandidata lui, Andreea Ciobanu, numai 38,66 de puncte. La proba interviu, Corobea a luat 75,33 de puncte aşa că a fost declarat admis. La data de 6 iunie 2022 a fost angajat pe postul râvnit, „beneficiind de un salariu de bază de 10.642 de lei şi un spor de condiţii de muncă în cuantum de 363 de lei”, se arată în documentul consultat de G4media.ro.

Cine sunt celelalte pile

Potrivit documentului DNA, pe lângă pila lui Petre Daea, ministrul Adrian Chesnoiu i-ar fi cerut directoarei de la Resurse Umane să le dea subiectele de concurs, prin intermediul omului său de încredere, Andrei Răducan zis Jimmy, altor 3 persoane.

Un fost ofiţer STS, Aurel Sandu, viza funcţia de „şef serviciu în cadrul Serviciului Patrimoniu, Arhivă, Administrativ şi Protocol – Direcţia Investiţii, Achiziţii, patrimoniu şi Administrativ – Direcţia generală Buget Finanţe şi Fonduri Europene” din Ministerul Agriculturii.

O altă persoană,, Mihai Pârv, viza funcţia de director executiv adjunct al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Arad, iar Ionuţ Cătălin Lăscaie viza postul de director executiv al Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Dâmboviţa.

Care era miza acestor posturi

Surse judiciare au explicat pentru G4media.ro că şefii de direcţii agricole judeţene sunt foarte importanţi întrucât sunt cei care avizează distribuţia în teritoriu a fondurilor europene nerambursabile de tip minimis şi a subvenţiilor pentru diferite culturi şi creşterea animalelor.

Notă: Alex Costache este jurnalist şi la Ştirile TVR. 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

50 comentarii

 1. Nimic nou. Pe vremea lui Caragiale era la fel, și dinaintea lui.

  • Credeți că și înainte de înscăunarea lui Vlad Țepeș tot așa era ?
   Unde ești tu, Doamne !?

  • Felicitari @Scara®! No comment!

  • Daca nimic nu e nou, de ce pana mea mai voteaza lumea asemenea deficienti?

  • Părerea mea e ca cel care are mulți bani onținuți ușor (chiar si un fotbalist sau alta vedeta) persoana publica fiind și care nu depinde de salariul lunar obtinut in activitatea curenta prestata nu mai are pic de respect pentru sărakii din jurul lui…

  • Mc, @Ina!

  • @Kafka,pentru că, atunci cand vine momentul,i se spune electoratului ce vrea el să audă Si fiecare lider de turmă are grijă să ajungă la urechile oilor sunetul fluierului lui.Avantaj au liderii pnlpsd fiindcă au fost si sint la butoanele de unde pot mări volumul sunetului(măriri la bugetari,pensionari,pomanagii sociali),făină, găleți etc.

 2. 85% din români nu sunt mai deștepți decât PSDiștii.

 3. o asemenea tara ar trebui desfiintata.

  • V-ați adunați aici toți antiromânii ???

  • Pintenogule ,decât români ca tine mai bine lipsă…

  • cel mai bun comentariu! AȘA E!

 4. Tragic nu e ca se mai intervine pentru unul-altul. Asta o sa se intample mereu, e inevitabil. Tragic e ca se intervine pentru posturi renumerate cu 10.000 lei brut. Deci se intervine pentru niste „valorosi” care altfel nu ar fi in stare sa obtina in salariu de nici 2.000 euro pe cont propriu. Si astia ajung sa elaboreze regualmente, sa efectueze controale si, in general, sa puna bete in roate oricui are nevoie de autoritatile statului.

  • @sile/ tragic este ca:’’Petre Daea, oficial la Agricultură. Președintele Iohannis a semnat decretul de numire în funcție’’. Oare institutiile statului roman care trebuie sa verifice si sa-l informeze pe Presedinte inainte sa semneze decretul de numire al unui ministru isi fac treaba pentru care ii platim ??? Intreb si eu. Fara suparare🤯

  • Erata? …..de numire a unui…. Mea culpa

 5. Toti sunt niste borfasi.De 30 de ani toti se sprijina unii pe ceilalti.Daca au fost parlamentari sau euruparlamentari se screm pana cand gasesc un loc caldut la CCR, ANRE, RAPPS , ASF, CURTEA DE CONTURI, etc.O tara cu politicieni fara educatie si moralitate.

 6. Nea Alifie nu mai poate de bucurie, cică abia așteaptă să intre și nea Petrică in pușcărie, că a auzit că Daddy de la el a învățat să belească mielul și, cică, începe să-i curgă apă în gură doar când se gândește la friptura de miel la proțap…

 7. E de groază cu avertizorii ăștia de integritate, sau ‘turnători’, cum le spun ai noștri. Nu mai poți să faci nici măcar un amărât de concurs că gata, ești corupt, infractor, trebuie să-ți dai demisia. Noroc cu noua lege, că-i pune la punct pe nebuni și poți să-ți faci treaba liniștit. Hai Iohane mai repede cu semnătura.

  • Stii cazurile de abuz impotriva angajatilor de la Testare Evaluare şi Asistenţă Psihologică … care trebuie sa treaca pe oricine le spune sefu?… oare in SGG au asa ceva? ANFP ar putea sa propuna ceva?

 8. Documentată și pertinentă opinia lui „Parea mea” ! Am aflat cu această ocazie că Caragiale (!) a fost ministru al agriculturii ! Iar inainte lui Caragiale a fost Vlad Țepeș ! Și apreciez altuismul domnului Adrian Chesnoiu ! S-a sacrificat pentru nea Petrică ! Cinste lui …

 9. fie prostul cat de prost, averea, pardon, mintea vine dupa post …

 10. Adica Chesnoiu a intervenit pentru pila lui Daea..a picat pe interceptari si a fost demis, apoi inlocuit chiar cu beneficiarul: Daea. Acum cand e intrebat care e faza spune: „nu fac declaratii decat la finalul procesului”, tradus: daca iau cu executare il dau in gat pe Daea, daca ma scapa PSDNL-ul..ramane cum am stabilit.
  Trist e ca astia au 60% din voturi. Ce tara de rahat

 11. Pfffttt. Cred’i jale la PSD. Sa fie ei nevoiti sa-l piarda si pe Petrica dupa ce l-au pierdut pe Chesnoiu.
  Abia ce ni l-au bag pe gat din nou si sa fie obligati sa-l piarda.
  Cred si mos Klaus jeleste un pic.

 12. ca si cum ar fi vreunul cinstit la PeeeSeeeDeee sau la PeNaLi

 13. Incredibil ce nenorociți ne conduc

 14. Nu cred că în instituțiile statului este vreun concurs câștigat fără pile.Pe bani, pe partid, pe relații de familie sau prietenie… fără o pilă ești nimeni chiar dacă ai 5 mastere făcute cu trudă.

 15. PSD înseamnă furt,hoție , combinații , cumetrie, Eugenia ar putea explica din contră, că PSD înseamnă progres….

 16. Pe Iohannis nu îl informează ? Afla și el de la G4, sau știe și merge înainte cu hotii de la PSD?

 17. Înfăptuirea politicii cu mâna DNA nu este o acțiune nouă, este numai resuscitată cu slabe speranțe de reușită !

  • Eu chiar nu inteleg cum isi permit sa se opuna coruptiei… Ar trebui sa ii pupe papucul lui nea Petrica… Ca asa au inteles romanii ca e viata… Cui nu-i convine sa plece in Vest, nu-i asa?

  • Deci, sa inteleg ca politica inseamna implicit coruptie, iar procurorii fac de fapt politica… trista logica ai baiete, iar acel „slabe sperante” iti dezvaluie tactica renuntarii la lupta ca si asa e degeaba.

 18. Exact, se vede ca e un dosar facut la comanda!

 19. „Deja am fost prea domn cu toată lumea. Ce dreacu?”
  Asta era meseria lui, să angajeze prin minister loazele altor PSD-iști.

 20. Neofesenism in cea mai pura forma.
  Hai postacii, sa va dau 🖕

 21. Asa e postacule eugen, i-a comandat cineva lui chesnoiu sa vorbeasca la telefon ca ultimul cocalar…

 22. Si felicitari pentru poza. Genial!

 23. O sa ajunge sclavi pentru astia care fura tot din tara si din buget.
  O sa muncim pe pamanturile lor si ne vor arunca coji de paine.

 24. Au aparut si functionarii din PSD prin comentarii. Asta faceti voi toata ziua pezdosilor? Postati comentarii de la ministere? FTV rasa mizer@bila de @nalfabeti.

 25. Nu stiu cati dintre postacii de aici au dat un concurs scris la o institutie de stat.
  Deci, subiectele… sunt titluri de carti. Iti da examen de 3 ore din 3 carti … scrii la alegere ce vrei…
  E ingrozitor… cine isi doreste o astfel de trauma pentru ca apoi sa te trezesti ca nu mergi la etapa 2 – interviul….

 26. Ok, si corupția mica trebuie adresată.
  Paguba de 30.000 lei. Si omul avea o diploma de licența.

  Dar pe individul Alexandru Cu.mpășanu care
  – 𝐚 î𝐧𝐜𝐚𝐬𝐚𝐭 𝐍 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 de 𝐥𝐞𝐢 𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐬𝐭𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐢
  – 𝐚 𝐥𝐢𝐯𝐫𝐚𝐭 𝐛𝐚𝐧𝐚𝐥𝐢𝐭ăț𝐢 𝐩𝐥𝐚𝐠𝐢𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐮 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐞𝐚𝐳ă 𝐦𝐚𝐢 𝐦𝐮𝐥𝐭 𝐝𝐞 𝟓𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢,
  – 𝐜𝐚𝐬𝐭𝐢𝐠𝐚𝐧𝐝 𝐩𝐞 𝐛𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐫𝐮𝐥𝐚𝐧𝐭ă 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐚𝐜𝐭𝐞
  – 𝐝𝐞ș𝐢 𝐧𝐮 𝐚𝐫𝐞 𝐦𝐚𝐜𝐚𝐫 𝐬𝐭𝐮𝐝𝐢𝐢 𝐬𝐮𝐩𝐞𝐫𝐢𝐨𝐚𝐫𝐞 𝐟𝐢𝐧𝐚𝐥𝐢𝐳𝐚𝐭𝐞 𝐜𝐮 𝐝𝐢𝐩𝐥𝐨𝐦𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐜𝐞𝐧𝐭𝐚,
  de ce îl privilegiati cu … “ignore”❓ @DNA

  Paguba de milioane de lei mi se pare mult mai demna de prioritizat si investigat decât găinăriile din articol care …aparent reprezintă o cutuma la stat.

  Doar un exemplu cu paguba de 1 milion a lui Cumpanasu, din numeroase exemple: ziaristii.com/puscarie-pentru-ministrul-care-l-ajutat-pe-cumpanasu-sa-fure-1-000-000-de-lei-actorul-psd-ist-george-ivascu-e-omul-gabrielei-firea/

 27. Eugenia, o suge cum știe ea mai bine…

 28. i.auzi A310 ce zice chesnoiu: cuca esti pruost

 29. in RO doar sa l aduci pe fiul lu Biden ca altfel e belirea belingherului..

 30. Ginerele de DAea a luat si el un concurs legat de Ministerul Agriculturii prin 2019, imediat dupa ce s a casatorit, din luna de miere pleosc la concurs la Agentia De Zootehnie, Valentin Budascu il cheama.
  Sotia de Daea, a doua, a treia, era /este directoreasa prin Apia, iar fiica sa Budasca prin Ministerul Agriculturii.
  Unii zic ca mai e o fiica aninata de Ministerul Agriculturii.
  Tot clanul de patrioti romani, desigur, prin concurs. :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) :(((((((((((((((((((((((((((((((((((((

 31. Asta e doar varful aiceberuglui. De ce nu va uitati si la ultimul concurs pentru un port de DG anul trecut in decembrie- e un nume sonor. A dar vad ca nicio presa nu scrie despre metehnele comuniste si incalcarea codului muncii sau inspectia muncii sta cu limba-n gura. Angajatii de la minister nu au un leu marire din 2017 de cand a fost nea petrica. Si nu se spune nimic de venitul la ora opt la operativa ca asa se face prin anii 70-80. Programul incepe la 8.30. A si nu spune nimic inspectia vietii amuncii despre chematul de catre nea petrica a nhgajatilor sambata sau duminica pentru ca asa are el chef. Mult enu se spun sau multe nu se aduc la cunostinta publicului. Si nimeni nu se intreaba daca nea petrica asta e la psd sau e in guvernul romanicii. Daca e in guvern poate dna se trezeste sa intrebe despre oportunitatea chelturii banului public si plimbatul la fermieri persoane private.

 32. Off the record…
  Denunțătorul nu este cumva pila turnătorului Felix.
  Era cam mare presiunea pe Chesnoiu.
  Și asta pentru a fi înlocuit cu Daea ministrul preferat al lui Dragnea!

 33. Astia sunt din gasca pros ta nacilor PSD. Pai Bombonel,Hrebe,Incorno ratul,Miki Spaga au fost sensei in domeniu. Nici hotia nu mai este de calitate in PSD cu urechisti ca astia.

 34. Acuma poate pricepeti de ce l-au ales pe mascarici sa il puna ministru ca era nevoie de cineva direct implicat sa tina acele lucruri sub control.

 35. Asa arata REFORMAREA Institutiilor publice de care ne asigura dl prezident Haos Werner Iohannis in 2020 cand guvernul lui a venit la osul de ros:
  23 Decembrie 2020 la Investirea Guvernului Florin Citu:
  „Oamenilor, cetățenilor români, li s-a promis restructurarea statului, REFORME importante în domenii cum ar fi sănătatea, educația, REFORME importante în marile Sisteme publice, reducerea birocrației, dar și obiective pe termen mai scurt – combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei românești, creșterea economică folosind înțelept fondurile europene, respectul pentru contribuabili. Și TOATE aceste lucruri vor FI livrate. TREBUIE să fie livrate”, a continuat el.
  „Noul Parlament, noul Guvern, împreună cu mine, împreună cu toate autoritățile statului, vom FACE ce am promis. Vom fFACE Reformele, vom repune economia pe picioare, vom face SCHIMBARI semnificative, TOATE în beneficiul cetățeanului.”