G4Media.ro

Rectorul UBB despre implanturile cerebrale cu cip: „Oricât ne dăm peste cap,…

Sursa foto: Pixabay

Rectorul UBB despre implanturile cerebrale cu cip: „Oricât ne dăm peste cap, în 5 sau 10 ani o să avem / ”Vor începe să fie implementate pentru oamenii sănătoşi, mai ales pe optimizarea atenţiei şi pentru optimizarea memoriei”

Implanturile cerebrale cu cip, tot mai aproape de noi. „Oricât ne dăm peste cap, în 5 sau 10 ani o să avem”, a anunţat Daniel David, rectorul universităţii din Cluj, la un simpozion din Poiana Braşov, informează BZB.

Daniel David, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, susţine că în cel mult un deceniu implanturile cerebrale pot deveni o realitate şi pentru oamenii sănătoşi.

Implanturile cerebrale cu cip, pentru optimizarea atenţie sau a memorie, vor deveni o realitate în câţiva ani. „Oricât ne dăm peste cap, în 5 sau 10 ani o să avem implanturile cerebrale”, a afirmat psihologul Daniel David, rectorul UBB, în cadrul Rethink Summit, desfăşurat la Poiana Braşov.

Psihologul Daniel David, rectorul UBB, spune că această tehnologie nu este o noutate, fiind utilizată de ceva vreme în cazul persoanelor cu diferite tulburări psihice sau medicale. „În primul rând trebuie să înţelegem că acest lucru deja există, astfel de sisteme funcţionează în domeniul sănătăţii, de mai mulţi ani, pentru tratamentul unor forme severe de epilepsie, depresie, Parkinson şi alte tulburări psihice sau medicale, deci nu este o noutate. Ce este nou este că treptat aceste tehnologii vor începe să fie implementate pentru oamenii sănătoşi, mai ales pe optimizarea atenţiei şi pentru optimizarea memoriei”, a declarat profesorul universitar.

Întrebat în ce anume constă conceptul de „optimizare”, sociologul a explicat că „optimizare, de exemplu, de a dezvolta atenţia. Poţi să ai prin stimulare neuro-cerebrală o atenţie concentrativă mai mare pe o perioadă mai mare de timp, ar putea să dezvolte memoria de lucru, astfel încât să poţi stoca mai multă informaţie.

Altfel spus, porneşti de la oameni sănătoşi care nu au o problemă psihologie, o problemă medicală, dar care prin astfel de tehnologii îşi pot dezvolta abilităţile, de exemplu, cognitive”, a mai spus Daniel David.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Despre anaIfabeții plagiatori ce părere mai are domnul figurant?

  2. Daaa si marmota mai lua o bucata de ciocolata 🤣🤣🤣
    La asta’ ii frica ca o ia studentii examenele fara sa mai dea spaga 🤣🤣🤣😉

  3. Cu plagiatorul Bode ati rezolvat cazul sau inca mai emiteti diplome pentru plagiatori?