G4Media.ro

Record de absolvenți de medicină înscriși la concursul pentru Rezidențiat care are…

Sursa foto: Pixabay

Record de absolvenți de medicină înscriși la concursul pentru Rezidențiat care are loc duminică: doi candidați pe loc / Ministerul Sănătății a anunțat regulile de desfășurare

Concursul de intrare în Rezidențiat are un număr record de înscriși în acest an, peste 12.500, a anunțat Ministerul Sănătății vineri dimineață, într-un comunicat de presă. Este un număr „mai mare chiar și față de anul trecut”, a declarat ministrul Sănătății, realtează Edupedu.ro.

Concursul se desfășoară în centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara pe o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

Un număr de 12.564 candidați s-au înscris anul acesta la concurs. Aceștia vor concura pe un număr de 6.311 locuri și posturi pe cele 3 domenii de pregătire.

Citește integral pe Edupedu.ro.

Citește și Cu 1.000 de locuri mai puțin la Rezidențiat 2021, față de anul trecut. Cea mai mare scădere, la Anestezie-Terapie Intensivă. Ministerul Sănătății explică scăderea și anunță că poate suplimenta locurile pentru toți candidații care promovează concursul

sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Mai greu până intră în sistem. Unii vor pleca afară pentru că nu vor avea loc de medicii cu nspe mii de locuri de muncă: stat, catedră, cabinet particular, clinici private. Da! Există cazuri care cumulează toate joburile înșiruite. Sa nu mire pe nimeni. Alții vor deveni fabrici de făcut bani in Românica așa cum sunt cei de azi, slab pregătiți, cu prezenta la stat doar pe condica de salariu. Cazul Galați cu acea studenta decedată din cauza nesimțirii și incompetentei medicilor tinde să devină o stare de fapt.

  2. Cum ramane cu rezidentii de meserie care fac unul dupa altul pe un salariu dublu fata de mediul pe economie? Si mai ziceti ca ramane Ministerul Sanatatii fara fonduri pentru salarii…

    • Se pot face doar doua specializari. Si care e problema? Ar trebui sa aiba salarii mizerabile ca sa fii tu fericit? E si asta un motiv pentru care pleaca multe segmente profesionale prin alte tari, unde sunt tratati cum trebuie. Meschinaria romaneasca, bucuria minusculului 😉

    • Lasa ca ala care da copy paste de pe stackoverflow (uneori nici atat) merita mai mult, somn usor bugetarITistilor…

  3. Alt ministru bătut în cap !Cum drk sa nu fie mai multi pe un loc dacă ați scos 1200 de locuri mai puțin decât anul trecut.Deja o grămadă vor fi angajați în Germania fara nici un examen ,doar cel de limbă!
    Vă doare în p#la de sistemul de sănătate !

  4. Cine nu ia rezidențiatul va îngroșa rândul șomerilor cu studii superioare. Și nu studii de 3 ani, de 6 ani.

  5. Din păcate mulți învață aici și pleacă afara,pentru ca nu avem grija sa rămână aici și sa i formam;cheltuim bani cu studiile degeaba!Sa nu credeți ca afara trebuie sa știe numai limba germana,engleză,etc.Trebuie sa știe și teorie,se dau examene serioase,concurenta e mare cu candidații din statele din Asia ,Europa,Africa :sirieni,irakieni,indieni,cehi,ucrainieni,etc.
    Copii nu pleacă numai pentru bani,70%pleaca pentru ca aici nu învață meserie,posturile in centre universitare sunt ocupate deja de fii,fiicele,nepoții ,celor care sunt pe funcții!Copilul meu a plecat sa învețe meserie și învață!Nemtii au răbdare și ii formează,chiar dacă știu ca nu va sta mult acolo!