G4Media.ro

Recensământul în Mureș este îngreunat din cauza sistemului informatic / Au rămas…

FOTO:Image by Steve Buissinne from Pixabay

Recensământul în Mureș este îngreunat din cauza sistemului informatic / Au rămas în sistem și persoanele care s-au autorecenzat

Colectarea datelor de la populație de către recenzori, după etapa de autorecenzare, a început în 16 mai, iar recenzorii se deplasează la domiciliul cetățenilor, unde realizează interviul față în față, însă aceștia trebuie să muncească în plus din cauza unei erori a sistemului, relatează Agenția de presă Rador.

Deși în județul Mureș numărul recenzorilor este suficient, munca acestora este îngreunată din cauza faptului că sistemul informatic nu i-a eliminat pe cei care s-au autorecenzat.

Aceasta înseamnă că întreaga populație trebuie verificată de recenzorii pe teren, iar din această cauză mulți dintre ei renunță.

„Pe tabletele recenzorilor, apar și acele adrese și acele persoane care s-au autorecenzat, așa că încât recenzorii trebuie să facă o muncă manuală, să își elimine din opisurile lor acele adrese care s-au recenzat și, de multe ori, pleacă în familii unde persoanele sunt recenzate, deci pierd foarte mult timp cu identificarea, practic, a acelor locuințe, a acelor persoane care au rămas de recenzat”, susține directorul Direcției Județene de Statistică Mureș, Ioan Matei.

În mod normal, această etapă a recensământului populației ar trebui să se încheie în 17 iulie dar, date fiind problemele din sistem, există posibilitatea prelungirii acestui termen.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. În România noastră toate merg de-an pulea.
    Mămăliga noastră.

  2. Incompetenta este la ea acasa in toate institutiile statului. Softul este precis cumparat, ai nostrii n-au reusit nici macar sa-l configureze cum trebuie.

  3. Pai nu stiu ! Recenzorii nu vad cu CNP-ul , ca Persoana Respectiva are Dovada , si s-a Autorecenzat ? Sau daca are Persoana Respectiva Dovada pe Telefon , sau pe Hartie Xerox , cu cateva Cifre de la CNP .

  4. Zău!? Nu știam ca doar în Mureș este aceasta problema. De fapt si de drept aceasta problema este peste tot în România în toate județele . Rușine , muncim aiurea pentru nimic.