G4Media.ro

Războiul din PSD: Amnistia și grațierea, plus codurile penale, susținute de grupul…

Războiul din PSD: Amnistia și grațierea, plus codurile penale, susținute de grupul revoltaților condus de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu. Ei vor consultare largă

Grupul revoltaților din PSD, reprezentat de Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu, anunță – în scrisoarea în care îi cer demisia lui Liviu Dragnea – că susțin o inițiativă legislativă pentru amnistie și grațiere, dar doar după ”o largă consultare și dezbatere cu Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă”.

Grupul de inițiativă în numele căruia au semnat cei trei își exprimă în scrisoare și susținerea pentru ”adoptarea în această sesiune parlamentară a pachetului de legi privind Justiția, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului de procedură civilă; legile privind securitatea națională, Codul administrativ”.

Ce susțin semnatarii scrisorii:
– Adoptarea unei inițiative legislative privind amnistia și grațierea, după o largă consultare și dezbatere cu: Ministerul Justiției, CSM, ICCJ, asociațiile magistraților, UNBR și societatea civilă. Reforma justiției și a politicii penale pot reuși, fiind acceptate de societate numai în măsura în care convingem că acestea se fac în interesul protecției drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

– Creșterea coeziunii grupurilor parlamentare și adoptarea în această sesiune parlamentară a pachetului de legi privind Justiția, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedură penală, a Codului de procedură civilă; legile privind securitatea națională, Codul administrativ, dar și inițiativele legislative necesare punerii în aplicare a măsurilor adoptate de Comitetul Executiv Național al PSD, din 1 septembrie 2018; legea off-shore; legislația privind regimul juridic al incompatibilităților și conflictelor de interese.

– Grupurile parlamentare vor susține necondiționat guvernul PSD-ALDE și vor respinge orice moțiune de cenzură promovată de opoziția parlamentară.

– Adoptarea unei legi a Lobby-ului în concordanță cu principiile de transparență și bune practici din statele cu tradiție în acest domeniu.

– Ajustarea cadrului legislativ și normativ privind exploatarea resurselor naturale în baza principiului maximizării beneficiilor pentru români în condițiile asigurării unui cadru atractiv pentru investitori

Citește aici întreaga scrisoare

Foto colaj: InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Lichelele au împânzit lumea…..

 2. Nu exista decat o singura solutie pe termen lung scoaterea mafiei in afara legii: PSD, ALDE si UDMR trebuie sa dispara. Singura lor preocupare este cum sa fure fara sa sufere consecinte. Asta in nicio democratie NU se poate. Cu sau fara Dragnea toti din PSD, ALDE si UDMR sunt hoti care vor sa scape de puscarie.

 3. Cum spuneam: ei sunt nervosi ca nu sunt inclusi la impartirea tortului, nu ca nu le convin initiativele penalului Dragnea. Pana in 2020 suntem mancati, daca nu ne impunem in strada sau nu incepe UE sa puna sanctiuni serioase.

  • Exact PSD, ALDE si UDMR trebuie sa plece de la guvernare, altfel democratia va fi facuta ferfenita pana in 2020.

 4. Psd alde udmr scoase în afara legii! Șefii arestați și averile care însumează jumate din pib confiscate chiar dacă au fost făcute cu sudoarea frunții în trei schimburi la APACA.

 5. Si o sa li se spuna de catre Dragnea, Slugarel, Eugen Pricolicea, Florin Ciordache si Serban Nicio laie ca aceasta consultare larga s-a facut cu toti cei mentionati de disidentisi ca prin urmare ea nu isi mai are rostul, ca devine contraproductiva pt societate amanarea din nou a Ordonantei de amnistie si gratiere !

  PS. Lui Dragnea cica de aproximativ o ora i se zbate in mod necontrolat mustata si pt ca orice a facut nu a reusit sa opreasca tremurul si-a amanat toate intalnirile pe care le avea azi ! 😉 😉 😉

  • Cand o sa dea cu ochii de cel supranumit ”Dentistu’ ” o sa i se zbata necontrolat si dintii, nu doar mustatza…

  • Atunci, probabil ca se va gandi daca nu e cazul sa faca „pasul inapoi” dar … va fi deja prea tarziu. S-ar putea sa nu ma aiba loc de-ntors.

 6. Alta miscare parshiva specifica PSD: o lasam tot pe ” maria,da-i schimbam palaria”.In traducere,il sacrificam pe Liviut si,cu asta inchidem gura mare a „prostimii”. Ramanem la putete in frunte cu Dancila,Dan,Vasilescu,Tudorel Firea & com,ne punem asa cum ne-am propus cu dictatura pe multime,punem in genununchi justitia sa putem fura in continuare,dar legal si impingem Romania in cel mai adanc hau din istorie.

 7. Rupeti-va gatul reciproc ! La sfarsit vin cetatenii , cu farasul, cu dezimfectantul, ca dupa Ciuma Rosie . Chiar ma gandesc ca ar trebui sa ii obligam sa ramana la guvernare pana in 20 20 ! Ca sa avem un decont clar. Problema mea e ca nu stiu cati mai ramanem noi in picioare pana atunci si daca nu fura grav toate alegerile de pana atunci, asa cum au mai facut-o, cum ne-a povestit chiar Fonta……..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.