G4Media.ro

Raluca Turcan anunță că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea privind desfiinţarea Secție…

Raluca Turcan anunță că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea privind desfiinţarea Secție Speciale de anchetare a magistraților

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a dat de înţeles joi că Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) în cazul în care proiectul iniţiat de PNL va fi blocat în Parlament, transmite Agerpres.

Întrebată la Digi 24 când ar urma să dispară SIIJ, Raluca Turcan a răspuns: „cât de curând”.

„Este un proiect pe care PNL şi l-a asumat. În momentul de faţă există în Parlament. Dacă vom constata că şi acest proiect – şi ne aşteptăm la lucrul acesta – este blocat în continuare în Parlament, să îl rezolvăm pe cale parlamentară, prin Guvern însă. PSD spune: cum încalcă PNL democraţia – au invocat chiar şi un conflict instituţional între Guvern şi Parlament – şi se substituie Guvernul Parlamentului şi venim cu angajările de răspundere. Pe Constituţie, angajarea de răspundere este un proces parlamentar, pentru că permite parlamentarilor să depună amendamente, să participe la procedura de angajare a răspunderii şi să depună moţiune de cenzură prin vot în Parlament. Dacă nu o fac, înseamnă că nu pot sau nu vor”, a spus ea.

Totodată, Turcan a arătat că Guvernul pregăteşte şi alte proiecte pentru care să îşi angajeze răspunderea.

„Noi suntem acum pe un plan bine gândit cu nişte proiecte care, cel mai probabil, vor conduce la declanşarea alegerilor anticipate prin moţiune de cenzură”, a precizat Turcan.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Cum se numesc stimulentele pentru motiunea de cenzura in Parlament?

 2. Bine raluca esti number one

 3. Anticipate trebuie sa fie scopul esential . Dupa alegerile anticipate cistigate la distanta mare de catre PNL puteti pune in practica tot ceea ce cetatenii doresc . Asadar , declansati in cascada asumari de raspunderi pe toate temele sensibile parlamentarilor si determinati anticipate .

 4. Si Turcan si Predoiu o tot lungesc.
  Zicea Predoiu ca vrea sa se consulte cu magistratii.
  Magistratii au votat, in proportie de peste 80%, pentru desfiintarea urgenta a Sectiei Speciale.
  Se mai consultase si Ana Birchal cu magistratii si obtinuse acelasi rezultat.
  Toate organismele internationale s-au pronuntat in acelasi sens.
  Societatea Civila s-a pronunat la fel.
  Ce mai asteapta guvernul ?
  Par ca doar se prefac ca vor sa defiinteze Secia Speciala.
  Nu-si dau seama ca in prezent justitia este complet blocata ?
  Procurorii si judecatorii se tem sa trimita in judecata si sa-i condamne pe infractorii din mafia psd, pentru ca imediat acestia depun o plangere la Sectia Speciala, iar Sectia Speciala se preface ca ii crede pe infractori si ii suspenda pe magistrati.
  Sectia Speciala trebuie urgent defiintata, iar procurorii de acolo trebuie sa fie pedepsiti pentru ce au facut pana acum.

  • Picătura chinezeasca. Parlamentarii din opoziție sunt cobaii

  • Majoritatea cetatenilor vor ca SIIJ sa existe !!! …80 % dintre ,” magistrati”= INFFRACTORI vor desfiintarea SIIJ ?? Normal , nu ? E ca si cum ai intreba : vrei porcule sa te tai ?! Cine nu a avut de a face cu ” justitia ” romana sa taca . Ca cetatean vigilent consider ca doar. SIIJ. ar putea sa- i mai sperie pe acesti SATRAPI sa pronunte hotarari corecte .Un procuror care nu trimite prin rechizitoriu in instanta infractori dovediti cu probe evidente si tine un dosar pana la prescriptie este un INFRACTOR , ca si un judecator care achita infractori vinovati .Sentintele nu trebuie sa fie opinii arbitrare ale judecatorilor( ca asa vreau eu. IRESPONSABILUL sa achit pe X,Y,Z ) , ci hotarari juste conform principiului : NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE . Este admirabil ca SIIJ nu l-a scapat pe Draknea . Toata lumea se plange de ” nevinovati” trimisi ” dupa gratii , dar cate mii de dosare cu infractori sunt tinute pana la prescrptie de procurori si judecatori ( care in aceste cazuri=INFRACTORI COMPLICI ) ??? Deci , SIIJ : FARA. MILA PT. ORICINE INCALCA LEGEA . Unde nu este lege, nu este civilizatie , si atunci va trebui sa ne intoarcem la vremurile talionului si vendetei pe care victima sa le aplice sistematic calailor !!!

 5. Pai hai odata, ne am saturat de vorbe!

 6. Mergeti acasa. Guvernati prin asumare. De-a RÂSU PLÂNSU.

 7. Majoritatea cetatenilor vor ca SIIJ sa existe !!! …80 % dintre ,” magistrati”= INFFRACTORI vor desfiintarea SIIJ ?? Normal , nu ? E ca si cum ai intreba : vrei porcule sa te tai ?! Cine nu a avut de a face cu ” justitia ” romana sa taca . Ca cetatean vigilent consider ca doar. SIIJ. ar putea sa- i mai sperie pe acesti SATRAPI sa pronunte hotarari corecte .Un procuror care nu trimite prin rechizitoriu in instanta infractori dovediti cu probe evidente si tine un dosar pana la prescriptie este un INFRACTOR , ca si un judecator care achita infractori vinovati .Sentintele nu trebuie sa fie opinii arbitrare ale judecatorilor( ca asa vreau eu. IRESPONSABILUL sa achit pe X,Y,Z ) , ci hotarari juste conform principiului : NIMENI NU ESTE MAI PRESUS DE LEGE . Este admirabil ca SIIJ nu l-a scapat pe Draknea . Toata lumea se plange de ” nevinovati” trimisi ” dupa gratii , dar cate mii de dosare cu infractori sunt tinute pana la prescrptie de procurori si judecatori ( care in aceste cazuri=INFRACTORI COMPLICI ) ??? Deci , SIIJ : FARA. MILA PT. ORICINE INCALCA LEGEA . Unde nu este lege, nu este civilizatie , si atunci va trebui sa ne intoarcem la vremurile talionului si vendetei pe care victima sa le aplice sistematic calailor !!!
  Se pune intrebarea : cine verifica ( sanctioneaza ) SIIJ. ?? in caz de abuzuri. ! … Ar trebui ca acesti procurori SIIJ sa fie impartiali si corecti … Oricum , tara romaneasca are mici sanse sa se vindece de coruptie , cutume fanariote. si inechitati .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.