G4Media.ro

Putin: „Utilizarea Ucrainei drept instrument de confruntare cu ţara noastră reprezintă o…

Sursa foto: Kremlin.ru

Putin: „Utilizarea Ucrainei drept instrument de confruntare cu ţara noastră reprezintă o ameninţare foarte mare pentru noi” / Liderul rus analizează apelul pentru recunoaşterea teritoriilor separatiste

Rusia se confruntă cu o ameninţare „serioasă” şi „foarte mare” în Ucraina, a declarat luni preşedintele rus Vladimir Putin, într-un context de tensiuni în creştere cu ţările occidentale, care acuză Moscova că se pregăteşte să invadeze teritoriul ucrainean, informează AFP, citată de Agerpres.

„Utilizarea Ucrainei drept instrument de confruntare cu ţara noastră reprezintă o ameninţare serioasă, foarte mare pentru noi”, a declarat Vladimir Putin în timpul unei reuniuni extraordinare a Consiliu de Securitate rus, afirmând că prioritatea Moscovei „nu este confruntarea, ci securitatea”.

Potrivit lui Vladimir Putin, acordurile de pace de la Minsk asupra conflictului dintre forţele militare ale Kievului şi cele ale separatiştilor proruşi nu au nicio perspectivă de a fi puse în aplicare. „Am înţeles foarte bine că ele (acordurile) nu au absolut nicio perspectivă”, a spus el.

Totodată, preşedintele Vladimir Putin a declarat luni că Rusia analizează cererea formulată de cele două teritorii separatiste din estul Ucrainei de a le recunoaşte independenţa.

„Scopul reuniunii noastre de astăzi este de a-i asculta pe colegii noştri şi a determina următorii noştri paşi în această direcţie”, a declarat Vladimir Putin în timpul reuniunii Consiliului de Securitate rus.

Liderii celor două teritorii separatiste din estul Ucrainei l-au îndemnat luni pe preşedintele rus Vladimir Putin să recunoască independenţa acestor teritorii şi să pună în funcţiune o „cooperare în materie de apărare”. Aceste apeluri, coordonate şi difuzate la televiziunea rusă, au fost lansate de liderii „Republicii Populare Doneţk” şi „Republicii Populare Lugansk”, Denis Puşilin şi Leonid Pasetcinik.

Marţea trecută, deputaţii ruşi au votat la rândul lor un apel către preşedintele Vladimir Putin pentru ca Rusia să recunoască independenţa teritoriilor separatiste.

Rusia este considerată instigatoarea conflictului şi susţinătoarea separatiştilor, războiul din estul Ucrainei izbucnind în urma anexării de către Federaţia Rusă a Peninsulei Crimeea, după instalarea la putere la Kiev a unei puteri prooccidentale, în 2014.

La rândul său, Moscova acuză autorităţile ucrainene de zădărnicirea acordurilor de pace din 2015.

Rusa infirmă că ar avea vreo intenţie să invadeze Ucraina, însă nu precizează motivele pentru desfăşurarea a zeci de mii de soldaţi la frontiera ucraineană, susţinuţi de tancuri şi de alte lansatoare de rachete. Kremlinul cere să se pună capăt politicii de extindere a NATO şi retragerea forţelor americane staţionate în Europa de Est, cereri respinse de ţările occidentale. Acestea au avertizat Moscova cu sancţiuni devastatoare în cazul unei ofensive asupra Ucrainei.

Sursa foto: Kremlin.ru

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. „Rusa infirmă că ar avea vreo intenţie să invadeze Ucraina” – zice Putin.
    Pana acum doua zile maistrul IC afirma cu toata convingerea ca Putin nu va ataca niciodata Ucraina pentru ca nu a spus niciodata ca o va ataca si ca sa nu dam crezare fakenewsurilor lui Biden preluate de presa cum ca Putin reprezinta un pericol.
    Azi insa maistrul si-a schimbat total parerea si spune ca razboiul e inevitabil. Ieri zicea chiar ca se va ajunge la folosirea armelor nucleare.

  2. Chiar nu se gaseste nimeni sa-i traga un glont intre ochi acestui idi0t?