G4Media.ro

PSD propune înființarea unui Netflix educațional în colaborare cu TVR, la 10…

PSD propune înființarea unui Netflix educațional în colaborare cu TVR, la 10 ani după ce a eliminat chiar înființarea TVR Educațional din proiectul Legii educației

“PSD propune realizarea TVR educațional, astfel încât toți elevii să aibă acces la lecții. Vrem înființarea unui Netflix educațional românesc în colaborare cu TVR”, a anunțat marți seară Sorin Grindeanu, la evenimentul de lansare a programului de guvernare al PSD. Propunerea social-democraților vine, însă, la 10 ani după ce deputații din același partid au votat eliminarea din proiectul legii educației a articolului care prevedea exact înființarea TVR Educațional. 

PSD și-a lansat marți, 10 noiembrie, programul de guvernare propus înaintea alegerilor parlamentare care vor avea loc pe 6 decembrie 2020. La capitolul Educație, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat că “educația trebuie adaptată vremurilor în care trăim, procesul educațional trebuie simplificat”.

PSD propune realizarea TVR educațional, astfel încât toți elevii să aibă acces la lecții. Vrem înființarea unui Netflix educațional românesc în colaborare cu TVR”, a declarat fostul premier.

Tot PSD a votat, însă, în urmă cu 10 ani, eliminarea înființării unui canal public de televiziune dedicat exclusiv educației, prevăzut în proiectul Legii educației înaintat de guvernul PDL în Parlament.

Foto: Inquam Photos/ Autor: Virgil Simionescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Atunci cand copiii isi obtin informatia din miliardele de surse online, fix asta lipseste, inca o televiziune publica gaura neagra pentru buget. Bai alesilor, investiti bani direct in educatie, in scoli, in dotari, in reformarea pe principii de performanta a sistemului.

  • Poti da ceva site-uri cu lectii, sa zicem de gramatica, sau care explica pentru copiii dintr-a 5-a rezolvarea fractiilor compuse?
   Te pot invita în localitati unde exista televiziune prin cablu, dar semnalul la telefon e sub orice critica.
   In ceea ce priveste bugetul, pot fi scoase emisiunile realizate de Ionut Cristache (si altii).

 2. După ce a distrus TOT învățământul …… studiile doctorale, facultate fără bacaloareat…..
  În sfârșit o initiativă BUNĂ și ….. cu impart bugetar

 3. dar netflix nu e gratis si nici nu e un post tv. ce vrea sa spuna gigelul asta?
  ca infiinteaza un site unde sa plateasca elevii sa vada lectii? sau el crede ca netflix e un post tv gen tvr?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.