G4Media.ro

PSD, încă o contră în public cu PNL: respinge un proiect de…

Sursa foto: Pixabay

PSD, încă o contră în public cu PNL: respinge un proiect de ordonanță de urgență inițiat de ministrul Virgil Popescu

PSD i-a cerut ministrului Energiei, Virgil Popescu, să nu închidă capacități de producție a energiei pe bază de cărbune fără a pune ceva în loc, și a anunțat că nu susține proiectul de ordonanță de urgență.

”PSD nu susține proiectul de ordonanță de urgență privind decarbonizarea, inițiat de ministrul Energiei, Virgil Popescu, care propune închiderea unor capacități de producție pe cărbune până la finalul anului, asta în timp ce restul țărilor europene redeschid centrale pe cărbune pentru a face față crizei energetice. Nu putem accepta ca sute de megawați să dispară peste noapte fără să punem în loc noi capacități de producție. Asta înseamnă să ne trezim rapid în situația de a nu mai avea energia necesară pentru consumul economiei și al populației, fapt care va provoca o criză economică și socială majoră”, arată PSD într-un comunicat de presă.

Este a doua contră publică dură între PSD și PNL după cea legată de politica fiscală.

”PSD consideră că în actualul context România trebuie să rediscute termenele asumate prin PNRR privind închiderea producției pe bază de cărbune, mai ales că liderii Comisiei Europene au anunțat oficial că se poate renegocia întregul capitol referitor la energie din PNRR. De aceea, este nevoie de o reuniune a Coaliției, în care ministrul Energiei trebuie să vină cu o foaie de parcurs predictibilă și să demonstreze că, înainte de a închide ceva, oferă garanții că putem pune altceva în loc. Până atunci, miniștrii PSD nu vor semna ordonanța de urgență privind decarbonizarea”, mai arată social-democrații. (Sursa: Pixabay)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sa cresti dependenta de energie de import, sa creezi convulsii sociale, sa provoci lumea sa urasca UE!

 2. Nebunul ăla de Popescu sigur nu lucrează în interesul Statului Român, d-apoi al cetățenilor plătitori de taxe și fără pensii speciale!
  Tot nu mi-am dat seama cui îi face jocul, dar, dacă lui Ioha si Ciucă, atunci e grav!

 3. Problema este ca aceste capacitati pe carbune (CE Oltenia) sunt la pamant din punct de vedere tehnic.

  • La Mintia se fura pe rupte inoxul, cu tirurile, noaptea, cu toate ca termocentrala este scoasa la licitatie si inca nu a fost adjudecata!
   O vor face de nefolosit, se va vinde pe 1 leu la saptea strigare, unui investitor strategic… din fruntea judetului!

 4. Sunt de acord de data asta cu PSD isti! Văd că Popescu asta a luat.o razna….au închis Mintia și Paroșeni fara nimic in loc! Iar noua centrala de la Iernut sta pe butuci de ani buni!

 5. Nu-mi place Ciolanu si ai lui, dar aici au dreptate. Toata Europa amâna „decarbonizarea”, Germania redeschide centrale pe carbune, iar Popescu a uitat ce avem prin preajma de vreo 3 luni.

 6. Noi tot pe invers suntem.
  Europa deschide in masa minele de carbune, noi aplicam PNRR, sa nu moara P l a n e t a

 7. Nu va face impresia, în ultimii 20 de ani ca avem conducatori care lucrează împotriva existentei României ca tara? Avem cărbune în tara, dar închidem mine, deși ne trebuie cărbune și îl importam… Avem capacități energetice, care fiind ale statului puteau, ca în Germania sa producă energie și sa nu mai importam… Avem hidrocentrale neterminate, care produc energie verde, dar stau pe loc cu finalizarea lor pentru ca o asociație sau ONG format dintr-o singura persoana, de care nu a auzit nimeni pana acum apără nu știu ce rama care trăiește pe malul apei… Iar noi tăcem… Probabil ca asta dorim cu toții! Desființarea tarii și împărțirea în microregiuni care sa fie cumpărate pe nimic de niște neica nimeni plini de miliardele furate în ultimii ani, cu complicitatea noastră…

 8. Pentru cine lucreaza acest Popescu? Hei, DNA, chiar nu mai faceti nimic, nu va mai intereseaza soarta tarii?