G4Media.ro

Proteste în estul Ungariei împotriva uzinei chineze de baterii electrice care va…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Unguri tradatori, ataca buzunarele chinezoilor si ale lui Victoras… sa ii trimita la rusnaci sa le bage mintile in cap!

  2. Debrecen este localizat intr-o zona unde apa este o problema, pentru ca asa e geografia locului. Ar fi interesant de facut analize si despre impactul unei asemenea investitii la scara regionala. De exemplu, fiind in apropierea granitei cu Romania, pot sa apara oportunitati, sau din contra, dezavantaje pentru tara noastra? Ramanand la tema „apa” – ne putem gandi la posibile presiuni pe Romania sa isi regleze consumurile de apa din amonte, ca sa ajunga si in aval? Exista posibilitatea ca in viitor sa se aduca in discutie eventuale aductiuni de apa dinspre Romania? Cum s-ar raporta Romania la astfel de solicitari? Razboiul apei pe fondul schimbarilor climatice e in plin avant in alte parti ale lumii. Exista un asemenea risc aici, pe termen mediu si lung? Sau nu? Si daca da, ce politici ducem, ce legislatie avem si cum o aplicam, etc etc.
    Cred ca subiectul este de interes pentru noi, chiar si numai ca sa intelegem care sunt implicatiile sociale, economice si de mediu, atat la nivel local cat si regional.

    • Analize facute de Romania in privinta unor investitii si constructii facute de si in alta tara?
      Vezi tu autoritati asa de competente?

  3. Suedezii construiesc o fabrica de baterii. O plaseaza in nordul tarii unde clima este mai rece si spera sa reduca consumul enorm de energie electrica necesara pentru producerea acestor baterii. Ironia timpurilor, consum curent ca sa produc curent. Cred ca la Debrecen este un pic cam cald vara. In plus suedezii au in cadrul proiectului si instalatia pentru reciclare, recuperarea metalelor. Ma intreb daca chinezii se gandesc la asta.? Ca sa nu mai vorbim de respectarea legilor de mediu, la unii si la altii. O sa-i coste cam scump pe unguri colaborarea cu chinezii, cand o sa traga linia.