G4Media.ro

Protecția Consumatorilor a amendat două hoteluri de cinci stele din Bucureşti, după…

Protecția Consumatorilor a amendat două hoteluri de cinci stele din Bucureşti, după ce au fost găsite produse alimentare expirate sau alterate, insecte în bucătărie, dar şi păr, pete şi mizerie în camere

Două hoteluri de cinci stele din Bucureşti au fost amendate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor după ce au fost găsite produse alimentare cu valabilitatea depăşită, unele evident alterate, ustensile deteriorate, dar şi insecte. Peste 200 de kilograme de produse alimentare au fost oprite de la comercializare. În camerele de hotel au fost găsite fire de păr şi pete pe aşternuturi, dar şi praf pe mobilă şi în baie, relatează News.ro.

Echipe de control de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatrilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov au făcut, vineri, verificări la unităţi hoteliere de cea mai înaltă clasificare din Capitală, atât în spaţiile de cazare, cât şi în cele de alimentaţie publică.

Ca urmare, la două hoteluri au fost constatate deficienţe: depozitarea, în blocul alimentar, fără respectarea condiţiilor de temperatură recomandate de producător (mai puţin de -18*C), a unor materii prime care urmau să fie utilizate în procesul de fabricaţie, destinate consumului uman, existenţa în depozit a unor produse alimentare fără a avea precizate elementele de identificare şi data limită de consum,  existenţa în depozit a unor produse cu data limită de consum depăşită, constatarea unor modificări organoleptice evidente la produse alimentare destinate consumului uman, aflate în depozit (produse cu suprafaţă mâzguită, culoare modificată sau miros înţepător de produs alterat), realizarea decongelării la temperatura mediului ambiant, folosirea unor rastele si ustensile de bucătărie, uzate, rupte, cu arsură în strat gros, depreciate.

De asemenea, s-a constata igienizarea precară a spaţiilor de lucru, a aparatului de înfoliat şi a spaţiilor frigorifice, lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire, lipsa informării complete referitoare la alergeni şi a faptului că produsul provine dintr-unul decongelat,  utilizarea bureţilor de sârmă şi a coşurilor de gunoi fără capac, în bucătărie, prezenţa insectelor, folosirea unor agregate frigorifice cu grătare cu vopsea exfoliată şi zone cu rugină, chedere rupte, neigienizate, sistem de ventilaţie neigienizate, cu depuneri grosiere, folosirea etichetelor prăjiturilor expuse în vitrină, fără a avea traducere în limba română.

Totodată, în camerele destinate cazării s-a constatat prezenţa de fire de păr şi pete pe aşternuturi, precum şi existenţa prafului pe noptiere şi în baie.

„Ca atare, cele două unităţi au fost sanctionate, de către comisarii CRPC Bucureşti-Ilfov, cu amenzi contravenţionale, în valoare de 35.000 de lei şi 1 avertisment şi s-a dispus oprirea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficienţelor constatate, precum şi oprirea definitivă de la comercializare a unei cantităţi de peste 200 de kg de produse alimentare, în valoare de circa 4.700 de lei”, a transmis, sâmbătă, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Sursa foto: ANPC

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Scrieți ba care sunt sa le știm și noi. Altfel o sa plătească amenda și prostii o sa le calce pragul in continuare. Ziaristii lu’ peste

  • Nici eu nu inteleg articole de genu asta . ” o terasa din mamaia avea carne expirata de 10 ani” . Da nu zic care.
   Acum astia ….
   Zi ba nene care e macar asa se mai responsabilizeaza si ei sa nu ajunga la stiri cu numele .

  • – daca ataca PV ul de contraventie in instanta – se afla care sunt
   – daca platesc in cateva zile jumatate din minim – 500 de lei cîț e… nici nu le pasa
   – daca ignora PV_ul au sanse sa nu ajunga la ANAF si nu au ce platit
   – daca nu aveau clienti nici nu le pasa ca „i-au inchis”.

  • Ia vezi cate hoteluri de 5 stele sunt in Bucuresti. Apoi da cu banul, ca nu sunt multe.

  • Daca nu ai clienti tot trebuie sa platesti angajatii.
   Daca iti inchide statul temporar activitatea – pentru o mica amenda tot iesi mai ieftin trimitind angajatii in concediu „fara plata”

 2. Produse alimentare expirate ?
  De vina sint potentialii clienti care nu au intrat sa faca ….consumatie
  Produse alimentare alterate ?
  Ce bucatar e ala care nu flambeaza tot ce e alterat?!
  Insecte in bucatarie ?!
  Luati indicatorul pe care scrie ,, Bucatarie ” si fixati-l pe usa de la ….toaleta
  Par in camere ?!
  De astazi primim numai clienti spini
  Pete si mizerie in camere ?!
  Clientii vor fi obligati sa varuiasca si sa mature inainte de predarea camerelor .

  Hai sa traiasca HoReCa si multa …..mu13. Va doresc sa traiti pina am sa apelez la serviciile voastre …..

 3. Care sunt alea ? Să știm să le evitam ! Ce porcărie să nu dai și numele lor .Trebuie făcute de rahat și declasate! Auzi 5☆ și produse expirate ! Vai,mama noastră!

 4. „lipsa graficului de schimbare a uleiului de prăjire”
  Păi sa-l treaca in meniul zilei, as spune
  Pentru ca mi-au sters celalalt comentariu.
  Da’ in parcuri cand merg in control la terase/chioscuri.
  In Oraselul Copiilor… Herastrau, Carol, Tineretului…

 5. Într-o țară de maro, cu oameni de maro și stelele ele însele sunt maro! :)))))

 6. Felicitari, v-ati pricopsit cu un proces intentat din partea proprietarilor celorlalte hoteluri de 5 stele din Bucuresti, pt. defaimare. Nu poti face afirmatii precum stirea asta, facand referire la un grup cu foarte putini membri, fara ai afecta pe toti.

 7. Aceste luxoase hoteluri nu au nume?
  Papagalii aa de Protectia Animalelor trebuia sa dea date corecte.
  Apoi gazeta nu publica aberatia asta de stire.😎

 8. Athenne Palace Hilton – s a vazut pe o poza din alt articol