G4Media.ro

Propagandiștii lui Putin se tem de o revoltă populară de proporții împotriva…

captura twitter

Propagandiștii lui Putin se tem de o revoltă populară de proporții împotriva războiului din Ucraina/ Soloviov și Simonian au criticat la televiziunea de stat rusă modul în care decurge mobilizarea: ”Vă jucați cu oameni înarmați”

Doi dintre cei mai fervenți susținători ai lui Putin se sperie din cauza eforturilor dezastruoase de mobilizare în masă, de care se tem că ar putea duce la o revoltă majoră împotriva războiului din Ucraina, notează dailybeast.com.

„Mobilizarea parțială” a Rusiei a aruncat o altă umbră asupra situației deja dezastruoase cu care se confruntă forțele sale armate în Ucraina. Situația este atât de grotescă, încât chiar și cei mai mari susținători ai președintelui rus Vladimir Putin semnalează modul în care se desfășoară mobilizarea.

Principalul propagandist pro-Kremlin, Vladimir Solovyov, și șefa postului RT, Margarita Simonian, au petrecut o mare parte din emisiunea de la televiziunea de stat, ”Sunday Evening With Vladimir Soloviov”, plângându-se de problemele legate de mobilizare. Soloviov a declarat: „Există apeluri panicate pe telefonul meu, pe telefonul Margaritei, ceea ce arată că o serie de persoane implicate au uitat cum să-și facă treaba”.

Simonian a adăugat că, după ce a ascultat anunțul lui Putin și mesajul de monitorizare din partea Ministerului rus al Apărării, a avut impresia că doar persoanele cu experiență militară anterioară au fost supuse mobilizării – dar nu s-a întâmplat așa. Șefa de la RT a spus că ea cunoaște multe persoane cu experiență anterioară de luptă, dar niciuna dintre ele nu a primit vreun anunț de convocare.

Ea a povestit cu furie numeroase cazuri în care printre noii recruți se numărau studenți, persoane aflate în afara limitei de vârstă, persoane cu boli grave, frizerii, profesori, muzicieni și o mamă singură cu doi copii mici. Printre persoanele antrenate în eforturile de mobilizare, Soloviov și Simonian au povestit că au văzut informații despre recruți în vârstă de 62 și 59 de ani.

Solovyov a adus în discuție un alt caz flagrant, în care un muzician grav bolnav a fost mobilizat în Novosibirsk, ceea ce l-a determinat pe senatorul Alexander Karelin să intervină. Recrutorul a explicat că l-a recrutat pe muzician, deoarece acesta făcuse anterior un fel de plângere împotriva sa. Gazda a menționat, de asemenea, cazul în care arme automate ruginite au fost distribuite noilor recruți, întrebând cu furie de ce s-a procedat astfel. Simonyan a intervenit pentru a spune că aceste „lucruri mărunte” au un impact major asupra oamenilor.

„Ne-am gândit că toate acestea puteau fi realizate cu mult mai puțin sânge și, bineînțeles, nu am anticipat o rezistență atât de puternică.”
– Margarita Simonyan, șefa RT

Soloviov a subliniat: „Toți au telefoane și nu vor rămâne tăcuți. Dacă li se înmânează lucruri putrede, dacă nu au căști, nu au veste antiglonț, nimeni nu va ascunde asta… O să vă spun foarte politicos: nu vă jucați cu oamenii… Nu este vorba de niște rable liberale, sunt oamenii noștri și refuz să tac în legătură cu asta”. Continuând cu aceeași temă, Simonian a avertizat: „Tovarăși comandanți, nu este momentul pentru așa ceva… nu supărați poporul!”

Șeful RT i-a îndemnat pe cei implicați în procesul de mobilizare să își amintească povestea revoltei care a avut loc pe cuirasatul Potemkin, declanșată de faptul că echipajul a fost hrănit cu carne infestată cu viermi. Simonian a exclamat: „Permiteți-mi să vă reamintesc că, în 1905, lucruri mărunte ca acestea au dus la prima revoltă a unei întregi unități militare din istoria țării noastre. Asta este ceea ce doriți?” A avertizat cu duritate: „Vă jucați cu oameni înarmați”.

Soloviov a subliniat cu amărăciune divizarea societății rusești: „Acum vedem că avem două tabere. O parte este trimisă ca niște eroi la un război al poporului, în timp ce alții se uită cu lașitate unde și cum să cumpere un bilet”. În condițiile în care rapoarte neconfirmate susțin că peste un sfert de milion de ruși au părăsit țara de când a fost anunțată mobilizarea săptămâna trecută, Simonian a avut un mesaj pentru cei care au plecat: „Drum bun… Țineți minte că nimeni nu vă așteaptă acolo. Banii vi se vor termina și atunci va trebui să vă întoarceți”. Soloviov a dezvăluit că aproximativ 300 de persoane l-au sunat cerându-i sfaturi dacă vor putea părăsi țara după 27 septembrie, când Rusia ar putea începe oficial să împiedice plecarea persoanelor aflate la vârsta de încorporare. Există rapoarte potrivit cărora astfel de măsuri sunt deja puse în aplicare în unele aeroporturi internaționale și puncte de trecere a frontierei.

Simonian a adăugat: „Ar fi extraordinar dacă nu ar fi nevoie de ajutorul societății noastre civile… Mobilizarea parțială este o măsură forțată. Desigur, am prefera cu toții ca aceasta să nu aibă loc. De exemplu, pe 24 februarie, nu credeam că va apărea o astfel de necesitate… Ne-am gândit că toate acestea puteau fi realizate cu mult mai puțin sânge și, bineînțeles, nu am anticipat o rezistență atât de puternică din partea NATO și a Occidentului colectiv. Asta se întâmplă la începutul oricărui război: subestimarea rezistenței, supraestimarea propriei forțe. Așa că iată-ne aici cu această mobilizare parțială”.

Șefa RT și-a exprimat îngrijorarea cu privire la aprovizionarea noilor recrutați cu echipamente, tehnologie și produse de bază: „Din moment ce a trebuit să adunăm și să trimitem bunurile acelor zeci de mii de oameni care se aflau deja în prima linie… camioane care s-au adăugat la trenuri încărcate cu UAV-uri, veste antiglonț, șosete și restul, vor fi aceste trei sute de mii de oameni aprovizionați cu tot ceea ce au nevoie?”.

Soluția ei a fost să-i pedepsească pe cei responsabili pentru deficiențe și să-i îndemne pe cei bogați să contribuie la efortul de război – o idee care a luat amploare în presa de stat rusă. Simonian a declarat: „Avem mulți astfel de oameni în țara noastră. În acest moment, ei trebuie să își împartă averea cu cei care au fost mobilizați și cu familiile lor… Cunosc personal sute, sute de oameni care nu ar sărăci dacă ar face asta… Scrieți-mi, sunați-mă, toată lumea știe numărul meu… Haideți să creăm un front unit. Cei care nu sunt cu noi au plecat deja – bună scăpare.”

De asemenea, ea a avut cuvinte dure pentru mamele care încearcă să-și protejeze copiii de încorporare, calificând eforturile lor drept rușinoase. Simonian a precizat: „Copiii mei sunt mici, dar dacă i-aș fi născut la momentul potrivit, acum ar fi avut vârsta de încorporare”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

 1. Mergeți înainte cu binecuvântarea mea! Sunteți pe drumul cel bun, pe care vi l-au dorit strămoșii mei de sute de ani 🤣

 2. Simonian a precizat: „Copiii mei sunt mici, dar dacă i-aș fi născut la momentul potrivit, acum ar fi avut vârsta de încorporare”.
  Pai sa plece barbatsu pentru inceput,sa fie un bun exemplu pentru plozii lor atunci cand fiul lui Putin va cere din nou o mobilizare.
  Apoi fratii ei,verisorii si alte neamuri masculine.Sa vina a doua zi sa prezinte lista cu barbatii din familia ei care s-au oferit voluntari sa moara pentru Putin.
  Sau o fi infiata,nu are frati si neamuri de care sa stie…iar barbatsu este de 65 ani.

  • Corect. Dar fix asta nu ar fi vrut ea sa mai detalieze. Ar fi zis ca toti sunt bolnavi

  • Sa vedem cat teritoriu din Ucraina va mai ocupa Rusia?
   Pana acum, putin rusi au parasit tara, ma asteptam sa fie mai multi lasi.
   nato si sua mai pot duce razboiul cu Rusia????? Fara arme nucleare care vor distruge Terra?

  • doar ca nu spre centrele de recrutare cum se laudau papagalii ca soloviov si simonian care au familia pusa la adapost in vilele de 40 MILIOANE DE EURO din occidentul decadent (soloviov are o avere de peste 350 MILIOANE DE EURO investiti in vest).

   pe canapea rusii au fost foarte patrioti cand voluntarii ingushi, buriati, daghestanezi si teroristii ceceni mureau jefuind Ucraina. acum ca le-a venit randul si vad ca toate neamurile lui peskov, putin, shoigu, gherasimov, soloviov si simonian scapa de mobilizare s-au trezit si ei.
   au fugit cam 100.000 PE ZI, doar barbati intre 18 si 45 de ani, fiecare lasand o familie numeroasa in spate. intr-o luna asta inseamna 3 MILIOANE !!!
   dar numarul creste zi de zi, au ajuns sa puna blindate fsb la granita sa ii intoarca inapoi si daca nu reusesc, atunci sa ii impuste pe cei care nu vor sa moara ca prostii ingrasand ogoarele din Ucraina !
   au ajuns rusii sa impuste ofiterii si sa incendieze centrele de recrutare cu zecile ! nici macar inchisorile rusesti faimoase pentru duritatea lor nu-i mai sperie.
   mai bine in inchisoare decat mort in Ucraina, cu arme ruginite de acum 50 de ani sau tancuri din 1960 fara blindaj, combustibil numai pentru dus si 10 proiectile la 2 tancuri !
   s-a dovedit ca de fapt una s-a anuntat la TV si alta e de fapt realitatea din ORDINUL DE MOBILIZARE : se vrea mobilizarea a UN MILION de fraieri, fara limita de varsta, pregatire militara sau specializare ! e celebru diabeticul cu probleme cardiace de 63 de ani care e deja intr-o tabara de pregatire si care in maximum 2 saptamani va pleca pe front in Ucraina. asta in timp ce familia lui simonian sta la caldurica in vest si ea trimite prostii la moarte !

 3. Se ingroasa gluma pe acolo. Vedem o reluare la Revolutia bolsevica ? cu cadre noi de 2022

 4. De ce e Rusia atât de incompetentă? Nu e în stare nici de cele mai simple lucruri. E o țară de ratați incompetenți.

 5. Crni tulipan, etc…, trotinetistu, mihai, etc, v-ați incorporat deja băieți? De ce nu mai ziceți nimic?

  • Lasa-i ca sint in coada de granita cu Georgia, pling pe linga barierele de acolo, vai de curu’ lor.

  • Hahaha, bună asta. Mai știi cum îi vedeai acum vreo lună- o lună jumate cu o slava ironică, zelensky actorașul pierde, se termină banii lu’ nato*, și d-al d’astea. Cam tăcuți zilele astea :-)))).

 6. Saracu Gadea,Badea,Ciutacu, se uita si nu mai inteleg nimic. Nu asa a fost vorba, nu ne tinem de narativ…

 7. Putin nu va păți nimic iar încorporările forțate vor continua. Revoltele nu au nici o finalitate atâta timp cât se desfașoara în orașe mici, la mari distanțe de capitală. Până nu apare un nou lider capabil să unească tot poporul iar nemulțumirile să izbucnească în Moscova și Sankt Petersburg, nu se va întampla nimic în Rusia.

  • Ce-i drept, Nicolae al II-lea a fost omorât după vreo 10 ani de la începerea revoltelor. Ghinionul lui Putin e că acum suntem în secolul vitezei.

 8. Se pare ca rusii sunt in cácat pâna la glezne. Dar cu capu’n jos.

 9. Avem şi noi olimpicii noştri la disciplina curling. Primesc bani de la bugetul de stat prin partide şi le secretizează sub umbrela unei aşa-zise confidenţialităţi din nişte contracte întocmite cu încălcarea legii.

  Dar în realitate este doar delapidare.

 10. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  Mai rau ca la balaceanca.

 11. Au primit desfășurătorul de la fsb și incep sa o scalde și propagandiști… Puțin nu apuc asa facă 70 de ani pe 7 octombrie…

 12. Ei… sunt proaste peste tot. Doar asta găsești în Rusia. Înăbușite în bautură.

 13. Keep up the good work:)

 14. Propagandistii vor fi printre primii perpeliti in cazul unei revolte 🙂

 15. daca se agita z.d.r.e.n.t.e.l.e cu propaganda e clar…regimu putlerist a be.li.t.-O …‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️

 16. Are dreptate personajul asta principal din Dostoievski. Daca ii mai inarmeaza mult pe colhoznici or sa dea buzna peste ei in studiouri :))

  • Exact. Pare o idee foarte buna din partea Puterii – intai ii bati, ii arunci in puscarii, le iei toate drepturile, ii inrolezi cu sila, faci tot ce poti ca sa-i umilesti si infurii… dupa care le dai cate un AKM cu patru incarcatoare pline si te astepti sa se duca sa omoare ucraineni de dragul tau :-)))))
   Numai subofiter sau ofiter de rang inferior in aramta rusa sa nu fii zilele astea…
   O sa fie interesant.

 17. Ucraina vă dau un sfat, puneți steagurile ruse capturate pe obuze și trimiteti-le cu tunul înapoi în țara lor. Tinerilor ruși ajunși deja pe front : păcat de tinerețea voastră și de faptul că deși sunt de-o vârstă cu voi, probabil frumusețea acestei vieți pt voi se v-a opri brusc!!! Din tineri frumoși și deștepți a-ți ajuns carne de tun, cea mai prost calitativă carne, cel mult câini dacă vor mânca din trupurile voastre