G4Media.ro

Propaganda Kremlinului exploatează din plin decizia Curții Supreme a SUA privind avortul:…

sursa foto: Facebook/ Vladimir Putin

Propaganda Kremlinului exploatează din plin decizia Curții Supreme a SUA privind avortul: Sunt atât de concentrați pe confruntarea cu Rusia încât nu au observat că pierd America

Propaganda Kremlinului profită deja de decizia Curții Supreme americane de a lăsa la latitudinea statelor membre reglementarea avortului, o decizie care deschide o nouă falie într-o societate americană divizată pe mai multe subiecte sensibile, scrie publicația americană The Daily Beast.

Uniunea Sovietică a devenit primul stat din lume care a legalizat avortul în 1920, iar această practică a rămas populară în Rusia post-sovietică. Putin a rezistat propunerilor venite din partea unor oficiali guvernamentali care urmăreau să scoată procedura în afara legii.

Ceea ce i-a entuziasmat pe propagandiștii Kremlinului este faptul că hotărârea a divizat puternic societatea americană – un bonus pentru Rusia într-un moment în care orice distragere a atenției de la invazia sa brutală din Ucraina este binevenită.

„Ceea ce se întâmplă în America în acest moment este foarte interesant”, a declarat propagandistul Vladimir Soloviov în timpul emisiunii sale de luni, „Seara cu Vladimir Soloviov”, difuzată pe canalul Rossiya-1. Discutând despre decizia Curții Supreme, acesta a susținut: „America proclamă că este învingătoare, că valorile sale liberale au triumfat, dar, dintr-o dată, iată că apare această lege care interzice avortul”. În același timp, Soloviov i-a criticat și pe activiștii pro-avort și nu a ezitat să-i imite în derâdere, strigând pe platou: „Alegerea mea”. Faptul că propagandistul a criticat atât decizia Curții Supreme, cât și pe cei care i se opun pare perfect rezonabil la Moscova, unde diviziunile occidentale sunt foarte apreciate, notează publicația americană.

Soloviov a adăugat: „În prezent, lumea nu numai că se prăbușește în război, dar se prăbușește și într-o dictatură totală. Americanii vor trebui să strângă șuruburile asupra a tot ceea ce se întâmplă în interiorul țării lor. Următoarea lege care va fi revizuită este cea privind căsătoriile homosexuale.” Prezentatorul televiziunii de stat a prezis că anularea altor hotărâri „va face America bucăți”.

Politologul Serghei Miheiev a afirmat: „Nu cred că democrația a existat vreodată, dar dacă a existat, sunt sigur că asistăm la epoca dezintegrării ei”.

Făcând aluzie la ideea unui război civil care ar diviza America, el a continuat să pledeze în favoarea împărțirii Statelor Unite „în sudiști și nordiști”.

Prodecanul adjunct al catedrei de politică mondială de la Universitatea de Stat din Moscova, Andrei Sidorov, nu și-a ascuns nici el entuziasmul în fața ideii că Rusia ar putea exploata diviziunile interne din American: „Când vorbesc despre avorturi, aceasta este o problemă mult mai largă. Asta se referă la drepturile statelor… Eu sunt în favoarea drepturilor statelor! La modul în care plănuiesc să ne divizeze țara, ar trebui să susținem drepturile statelor… Dacă această mișcare continuă să meargă în direcția corectă, nu se va împărți în Sud și Nord, ci în două regiuni de coastă și centru.”

Această idee nu este nouă, deoarece Kremlinul curtează de ani de zile partide extremiste, ultranaționaliste și secesioniste pentru a destabiliza SUA, NATO și UE. Discursul despre avorturi nu face decât să ofere o altă cale de a mări diviziunea socială din America.

„Cel mai probabil vor pieri. Această dispariție nu se va întâmpla dintr-o dată, dar declinul imperiului roman modern este în curs de desfășurare”, a concluzionat expertul Andrei Sidorchik în episodul de luni dimineață al emisiunii 60 Minutes, adăugând că Occidentul „schizofrenic” nu are niciun viitor.

În aceeași ordine de idei, în timpul emisiunii lui Soloviov, Kira Sazonova, de la Academia Prezidențială Rusă de Economie Națională și Administrație Publică, a susținut că „având în vedere că America de astăzi este fruntașul lumii care se bazează pe nedreptatea fundamentală, este logic să presupunem că – indiferent dacă durează 3 ani sau 30 de ani – acest sistem colonial și exploatator se prăbușește”.

Cu o satisfacție nedisimulată, Soloviov a spus: „Erau cu toții atât de concentrați pe confruntarea lor cu Rusia, încât nici măcar nu au observat că pierd America.”

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. La comuniști,dreptul la viata îl da doar putin….el pe asta e concentrat! El și alți profitori fără scrupule,se c tem ca poporul ii vrea pierduți pe ei!…..odată cu ei si pe trolli ale căror nume le știți cu toții!

  2. un fake nereusit

  3. Normal si firesc este ca orice bun crestin sa aibe o amanta pe blat, sa divorteze si apoi sa faca tot pe blat copii cu ea si cu menajera. Sau ca Lavrov insurat si cu amanta secretara.

  4. Aoleu. Pai dacă Putin e pro avort, noi trebuie sa fim anti avort.