G4Media.ro

Proiect adoptat la Senat pentru acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Proiect adoptat la Senat pentru acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice

Plenul Senatului a adoptat, luni, un proiect privind completarea Decretului – Lege nr.118 din 30 martie 1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi a celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, anunță Agerpres.

Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unor drepturi cu caracter reparatoriu acordat persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată începând cu data de 6 martie 1945, eliminarea inegalităţilor, respectiv soluţionarea discriminării existente în legea actuală între copilul biologic al celui decedat şi copilul crescut in familie de acesta, provenind biologic dintr-o relaţie, căsnicie anterioară a soţului/soţiei, se arată în raportul de admitere întocmit de Comisia pentru familie la proiectul iniţiat de parlamentari UDMR, PNL, PSD, USR şi minorităţi.

„Această iniţiativă legislativă cred că trebuie votată de toată lumea, vine să corecteze, să facă o reparaţie privind o discriminare rămasă în actuala lege privind urmaşii victimelor comunismului, foştilor deţinuţi politic, a oamenilor decedaţi din cauza agresiunii sistemului. Iniţiativa vine să deschidă, de fapt, drepturile, beneficiile pe care urmaşii le primesc şi copiii lor nebiologici ai victimelor comunismului (…). Aşadar, trebuie să votăm această lege, este vorba de un impact aproximativ de 150 de persoane, dar repară o inechitate care exista în forma actuală. Grupul USR PLUS va vota pentru”, a precizat în plen senatorul USR PLUS Irineu Darău.

Senatul este prima Cameră sesizată.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Dar pentru victimele tâlhărite si asasinate de politicieni nu se pot da despăgubiri?

  2. Ar fi cea mai mare eroare si oroare ca un copil provenind biologic din o casnicie anterioara a sotului/sotiei, si facut biologic (conceput) cu o protipendada comunista, cu un legionar , cu unul care a contribuit la deportari, la holocaust, si alte crime din perioada comunista , si care a fost crescut ulterior in o familie persecutata politic de comunisti in anii comunismului, sa fie asimilat beneficiarilor DL 118/90 .
    Parca s a mai incercat acest lucru cu cei care au fost legionari, si cu copii lor .
    Ar fi rusinos !