G4Media.ro

Programul național de vaccinare în Marea Britanie: 15 milioane de persoane au…

sursa foto: Pixabay

Programul național de vaccinare în Marea Britanie: 15 milioane de persoane au primit prima doză de vaccin

Marea Britanie a depăşit pragul de 15 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19, astfel că guvernul şi-a îndeplinit obiectivul de a vaccina cele mai vulnerabile categorii până la mijlocul lunii februarie, au anunţat duminică premierul Boris Johnson şi ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, relatează Agerpres, citând Reuters.

„Astăzi am atins o bornă importantă în programul naţional de vaccinare al Marii Britanii”, a scris prim-ministrul pe Twitter.

„O veste fantastică: peste 15 milioane de persoane au primit până acum prima doză de vaccin împotriva COVID-19”, a postat pe aceeaşi reţea de socializare şi ministrul Sănătăţii.

„Însă nimeni nu se culcă pe lauri. Încă mai avem un drum lung de parcurs şi vor mai exista obstacole cu siguranţă. Dar, pe baza a ceea ce am reuşit deja, ştiu că putem înainta cu mare încredere”, a mai declarat Boris Johnson.

Criticat în mai multe rânduri pentru lentoare şi ezitare, premierul britanic reuşeşte astfel să îndeplinească obiectivul ca până la această dată să fie vaccinate patru categorii prioritare.

Aceste categorii sunt persoanele de peste 70 de ani, îngrijitorii din prima linie, angajaţii şi persoanele internate în centrele de vârstnici şi cei mai vulnerabili pacienţi, ceea ce înseamnă 15 milioane de persoane, dintr-o populaţie totală de 66 de milioane.

Anunţul cu îndeplinirea obiectivului survine cu o săptămână înainte de prezentarea „foii de parcurs” a guvernului, aşteptată la 22 februarie, în vederea ieşirii treptate din ‘lockdown’ – al treilea din Marea Britanie -, introdus de la începutul anului în contextul apariţiei unei tulpini mai contagioase a virusului, care a dus la o explozie a epidemiei.

Guvernul speră să poată redeschide şcolile de la 8 martie şi să relaxeze anumite restricţii, pentru a permite, de exemplu, întâlnirile între două persoane din familii diferite în exterior.

Marea Britanie, cea mai afectată ţară din Europa, cu 117.000 de morţi, începe de luni o nouă etapă a campaniei de vaccinare, care se va extinde la persoanele între 65 şi 69 de ani.

Pentru a combate importul de noi tulpini ale virusului, tot luni va intra în vigoare şi sistemul de carantină obligatorie în hotel pentru cetăţenii britanici sau irlandezi care vin din 33 de ţări de risc, de unde sosirile non-rezidenţilor sunt interzise.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Un sfert din populație. Nu e rău. Dacă rămâneau in UE ar fi primit vaccinuri cu țârâita.

    • Chestia ca doar prima doza. Doza a doua dupa 12 saptamani, ceea ce nu este tocma normal. Specialistii spun ca va fi ficienta 50%.

  2. Este incredibil cat de mult il pupati in fund pe acest incompetent de cate ori vi se iveste ocazia. Sunteti mai ceva ca BBC-ul(TVR-ul britanicilor) si toate celelate ziare de raha sustinatoare ale conservatorilor.
    Marea Britanie este prima din Europa care tocmai ce a trecut de 100.000 de morti in pandemie si nu sunt putini cei care il considera pe Boris Johnson nimic alteva decat un mascarici incompetent. Programul de vaccinare din UK nu este nimic altceva decat un show mediatic in speranta ca oamenii vor uita de numarul de morti din pandemie. Spre exemplu ‘specialistii’ guvernului (mai multi de 15.000 probabil) au decis ca a doua doza a vaccinului Pfizer sa nu mai fie administrat la 3 saptamani, asa cum recomanda producatorul, ci la 12 sau mai multe saptamani, in functie de cum merge aprovizionare si fara ca pacientul sa stie cand i se va administra a doua doza. Se poate anticipa cu usurinta eficacitatea acestei campanii, in shimb, raportam cifre bombastice, sa vada poporul ca suntem mai meseriasi aia din UE.
    Pe de alta parte, de ce atata reclama Marii Britanii, o tara care nu s-a sfiit sa ne spuna noua, cei din UE, cat de mult ne dispetuiesc iar daca e sa ne aducem aminte, conservatorii britanici, carora le faceti voi reclama regulat, s-au alaturat cu mult zel dementilor lui Nagel Farage in propagarea sentimentelor de ura fata de emigranti in Marea Britanie.
    Sa ne prezentati Marea Britanie ca un model de urmat inseamna ca sunteti total pe langa subiect: o superputere in care, asa cum arata un raport UN din 2018, 14 milioane de oameni traiesc in saracie, unde (aviz celor care vor sa vina) pensia de la stat este 134 de lire pe saptamana , aceeasi pentru toata lumea (daca vrei mai mult, companiile private te asteapta cu bratele deschise), o tara in care marile companii private dicteaza totul si nu in ultimul rand tara cu cele mai multe camere de supraveghere din lume dupa China.
    Concluzia: Give me a f break!

  3. Stai linistit, ai un break. Nu te baga nimeni in seama…