G4Media.ro

Profesorul Radu Gologan, apel pentru corectarea digitală la BAC și Evaluarea Națională:…

Foto: Digitaliada

Profesorul Radu Gologan, apel pentru corectarea digitală la BAC și Evaluarea Națională: lucrările de examen să fie scanate și transferate printr-o platformă simplu de făcut la corectare profesorilor în țară / Angajații pe pile din ministere vor pleca cu miile, dacă nu se modernizează, așa cum funcționează și sistemul bancar

Profesorul Radu Gologan acuză Ministerul Educației de practici învechite în asigurarea corectării lucrărilor de la Evaluarea Națională și Bacalaureat și face apel la digitalizarea procesului.

După ce a organizat prima olimpiadă națională de Matematică scanând lucrările olimpicilor, atașându-le un cod și apoi corectându-le online de profesori de oriunde din țară, președintele Societății de Științe Matematice din România se declară uimit de faptul că Ministerul Educației continuă să transporte fizic lucrările elevilor la corectare, prin transport secretizat cu poșta militară.

“Mi se pare învechit faptul că lucrările de la examenele naționale sunt mutate cu poliția prin oraș, când noi, Societatea de Științe Matematice din România, cu comunitatea matematică și cu niște tineri care au firme de IT și cu posibilități de a face platforme IT am făcut o olimpiadă de care Ministerul Educației nu s-a atins – sigur am avut acordul tacit al fostului ministru al educației care ne-a lăudat – dar este posibil ca examenele naționale să se desfășoare în halul ăsta în care lucrările să fie mutate cu poliția?”, a declarat pentru Edupedu.ro profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România (SSMR) care a organizat anul acesta online olimpiada națională de matematică, în condiții de pandemie.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. O falsa rezolvare a unei probleme morale.
    Cine crede ca prin „digitalizare” și „online-ziare” nu se poate ciordi e naiv.

  2. Buna idee, dle profesor. Se castiga si transparenta. La acest moment copilul si familia nu pot vedea teza corectata dupa afisarea rezultatelor. Daca fac contestatie, fac „in orb”. E incredibil. Nici la tribunal nu se face asa ceva, sa nu stii exact la ce soliciti apel.
    De asemenea, apar diferente mari intre corecturi. Un profesor noteaza intr-un fel, altul in alt fel. Mai ales la romana, dar si la matematica. Cazuri in care daca solutia nu pica pe cea din barem nu este punctata, desi este corecta.
    O alta chestiune este viteza – se corecteaza prea repede si la gramada. Mai bine prelungesc termenul cu o saptamana si corecteaza ca lumea.

    • Se zgarcesc la câtva lei pentru niște zile in plus la corectat.

    • Dl profesor compara o impiada cu Catia zeci de elevi hai sute cu Bacalaureatul când sunt mii , zeci de mii de elevi cu lucrări de 5 pagini min. De unde baza logistica. Și cine crede că stă cu ochii in calculator atâtea ore plus că de obicei scanarea e defectuoasă(paginile sunt scanate defectuos, elevul scrie alandala pe lucrare(Un subiect la început continua rezolvarea pe pag 3 apoi revine pe pg2 și tot așa) . Chiar își închipuie că e ușor să cauți rezolvările prin lucrări. Copiii și părinții , daca cred că sunt nedreptățiți la note să facă contestații. Care e marea problema. Rău e că părinții asculta de elevi. Părinții se cred că știu cel mai bine să corecteze o lucrare și știu toate materiile.
      Dl profesor sa lase mai moale cu digitalizarea că nu există baza materială și timpul și modul de corectare a unei lucrări e făcut cu picioarele nu cu capul(in special la ENVIII).BORDEROURILE ELECTRONICE DE CORECTARE SUNT PRAF(AM VAZUT CUM VOR SA LE FACA).Se poate greși și mai bine așa. Cu borderuri electronice daca vor sa le facă cum le am văzut la curs.

  3. cu PNL aka PSD-galben vrem noi reforma? cu CATZ-meritocratie-fara compromisuri? sau cu Orban? sau cu ROMANICA-NORMALA-EDUCATA care de 10 ani o arde cu educatia si nu a facut NIMIC?
    dupa 10 ani ne-am fi asteptat sa iasa sa zica „REZOLVAT” …

  4. A uitat domnul Gologan ca la olimpiada respectiva elevii au fraudat pe rupte?
    La examene macar nu se intampla asta.
    Mai bine sa corectezi prin metode „invechite” lucrari la care elevii nu au putut frauda.