G4Media.ro

Profesorii nu trebuie să completeze nicio cerere pentru prima didactică de 1.500…

Foto: ISMB

Profesorii nu trebuie să completeze nicio cerere pentru prima didactică de 1.500 de lei, spune liderul sindical Marius Nistor: Ceea ce circulă în momentul de față este o greșeală. Ministerul Educației va emite o adresă către școli

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a declarat pentru Edupedu.ro că profesorii nu trebuie să completeze nicio cerere pentru prima didactică de 1.500 de lei. Pe grupurile profesorilor a apărut informația că este necesară completarea unei cereri, fiind atașat chiar și un model de cerere. Conform liderului sindical, soluția este ca Ministerul Educației să preia baza de date din EduSal și să o transfere Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

  • Până la data de 15 iulie, inspectoratele școlare vor elabora listele finale ale profesorilor care iau prime de 1.500 de lei, potrivit ordonanței de urgență nr. 58 din 12 iunie. Aceste prime se vor acorda anual, începând cu luna octombrie 2023 și până în 2027, conform cadrului legal.
  • Prima se acordă doar celor aflați în activitate în anul școlar 2022-2023.

Nu trebuie să completeze nimic. Ceea ce circulă în momentul de față este o greșeală. Ordonanța de urgență specifică foarte clar: listele cu beneficiarii sunt înaintate de unitățile de învățământ și inspectoratele școlare către minister (Ministerul Educației – n. red.), iar ministerul dă mai departe către MIPE (Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – n.red). Nu trebuie să completeze salariatul ceva. Salariatul n-are niciun termen. (…)”, a precizat Marius Nistor.

Având în vedere că au apărut și modele de cereri, liderul sindical a menționat că Ministerul Educației urmează să trimită o adresă către școli: „Au apărut modele de cereri. Nu au nicio legătură. (…) Ministerul Educației urmează să emită o adresă către unitățile de învățământ. Au avut o discuție și cu cei de la MIPE. Lucrurile se pot rezolva foarte simplu, pentru că Ministerul are baza de date cu toți beneficiarii. O preiau din EduSal și o pot transfera celor de la de la MIPE. (…)”

Citește mai mult pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Ce bataie de joc…
    Deci daca esti debutant anul asta, esti in minus cu 1500 de lei din start. Ce ridicol absolut. Oricum aia 1500 de lei nu vor putea fi folositi practic la nimic. Doar sa iti iei caiete de 1500 de lei.
    Lasa bai, ca ne vedem cu totii in Germania/Franta/UK.
    In Romania vor fi doar Nistor, Ciolacu, Ciuca si 2-3 pensionari carora sa le promita marea cu sarea.