G4Media.ro

Profesorii de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad au produs în laboratoare peste…

Profesorii de la Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad au produs în laboratoare peste 1000 de litri de dezinfectant, care a fost donat spitalelor

Profesorii Universităţii „Aurel Vlaicu” (UAV) Arad au produs în laboratoarele instituţiei de învăţământ superior peste 1.000 de litri de dezinfectant, pe care l-au donat spitalelor din regiunea de vest a ţării, dar şi medicilor de familie sau forţelor de ordine implicate în lupta împotriva COVID-19.

Este a doua cantitate de dezinfectanţi produsă în cadrul Institutului de Cercetare, Dezvoltare, Inovare în Ştiinţe Tehnice şi Naturale a UAV, după ce, în urmă cu o săptămână, profesorii au mai donat spitalelor zeci de litri.

„Produsul respectă recomandările OMS şi, în plus, folosim la preparare şi uleiul esenţial de lavandă, produs natural recunoscut pentru calităţile sale antiseptice şi antivirale”, a precizat, luni, profesorul universitar Lucian Copolovici.

Banii necesari pentru achiziţionarea substanţelor din care este produs dezinfectantul au fost obţinuţi în urma implicării cadrelor didactice şi a mai multor arădeni care au donat fonduri.

„Atât timp cât vom avea fondurile necesare pentru materia primă, vom continua să producem dezinfectant. Colegii de la Institutul de Cercetare şi Inovare sunt pregătiţi să muncească atât cât va fi nevoie şi vom continua să oferim celor implicaţi în lupta împotriva COVID-19 dezinfectantul necesar”, a adăugat rectorul UAV, Ramona Lile.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer

Sursa foto: Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Felicitări, oameni buni! Sănătate multă să aveți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.