G4Media.ro

Procurorul Codruț Olaru a depus la CSM o serie de propuneri pentru…

Procurorul Codruț Olaru a depus la CSM o serie de propuneri pentru modificarea formatului actual al Secției speciale

Procurorul Codruţ Olaru a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei plenului CSM, că a depus la registratura Consiliului un set de propuneri pentru modificarea formatului Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ), relatează Agerpres. Între propunerile lui Olaru se află și eliminarea prevederii prin care Secția specială este competentă în toate dosarele în care este investigat un magistrat, articol criticat și de ministrul Justiției, Ana Birchall.

Una dintrele propunerile lui Codruț Olaru este și aceea ca SIIJ să devină în totalitate o structură în cadrul Parchetului General, aflată în conducerea directă a procurorului general.

„Pe 10 octombrie, am înregistrat la registratura Consiliului, în nume personal, un set de propuneri de modificare a formatului actual al SIIJ. Propuneri pe care le-am comunicat şi colegilor procurori cu ocazia întâlnirii de la Constanţa, propuneri care în esenţă, cred eu, acoperă cea mai mare parte a criticilor pe care noi, între noi, le-am avut până în acest moment. Cred că este nevoie ca SIIJ să devină totalmente o structură în cadrul Parchetului General, aflată în coordonarea, conducerea directă a procurorului general. Cred că abilitatea în selecţia procurorilor pe linia de execuţie să aparţină plenului în totalitatea sa – fără să mai facem ale permutări de 3 plus 1, 3 plus 2. Am propus desfiinţarea şi eliminarea acelui text de lege care definea procurorul ierarhic superior, cu criticile de rigoare – să ne limităm doar la posibilitatea dosarelor preluate de la DNA, DIICOT, care pot fi ulterior infirmate de procurorul şef. Şi, evident, aspecte privind retragerea articolului 2 (privind competenţa Secţiei – n.r.), retragerea căilor de atac (…)”, a precizat Olaru.

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a convocat, pentru marţi, o nouă şedinţă a plenului Consiliului, care are pe ordinea de zi numirea Adinei Florea la şefia Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Totodată, pe ordinea de zi se află şi dispunerea măsurilor legale cu privire la cererea lui Gheorghe Stan referitoare la rezervarea unui post de procuror la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, până la încetarea mandatului de judecător la Curtea Constituţională a României.

Citește și:

A 7-a încercare a taberei Savonea de a o instala pe Adina Florea la șefia Secției Speciale / Omul-cheie e Codruț Olaru, care a semnat deja un aviz negativ dur dat Adinei Florea pentru șefia DNA

Foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Ia uite, cumatrul giani stan de la ccr crede ca SS va mai fi in functiune si dupa 9 ani, cand se incheie mandatul lui la ccr, sau miroase ca sare din schema ccr mult mai devreme?

  2. Eu cred ca ar trebui data o reforma a justitiei in care sa nici nu mai fie niciun proces. Sa fie un Mare Tribunal al Poporului la vila K1 si acolo sa pronunte sentinte generalimea securista. Constitutia asta chiar incurca.

  3. Cum a cazut guvernul, cum a inceput Olaru sa aiba idei!!!!!!!!!!!!!!

    • Este bine că cineva are idei de îndreptare a unor articole de lege care sunt în favoarea unor grupuri de interese.

  4. Unul dintre cei mai capabili ofiteri ai armatei romane. Bravo dumnealui!!