G4Media.ro

A 7-a încercare a taberei Savonea de a o instala pe Adina…

A 7-a încercare a taberei Savonea de a o instala pe Adina Florea la șefia Secției Speciale / Omul-cheie e Codruț Olaru, care a semnat deja un aviz negativ dur dat Adinei Florea pentru șefia DNA

Plenul CSM are astăzi pe ordinea de zi validarea rezultatului concursului organizat de comisia Savonea, care a dat-o câștigătoare la șefia Secției Speciale pe procuroarea Adina Florea. Este a 7-a oară când șefa CSM, Lia Savonea, încearcă instalarea Adinei Florea la șefia SIIJ. Până acum, nu a fost întrunit cvorumul, dar azi, potrivit surselor G4media.ro., ambele tabere beligerante sunt pregătite de confruntare.

Cine sunt taberele beligerante. Plenul CSM are 19 membri. Tabăra Savonea are cel puțin 9 membri după cum s-a dovedit la votul prin care, săptămâna trecută, CSM a propus modificări legislative astfel încât membrii care lipsesc să fie sancționați cu pierderea mandatului. De partea cealalată, ar fi tot 9 membri: procurorii CSM (cu excepția lui Codruț Olaru), ministrul Justiției și 3 judecători. Prin urmare, omul-cheie este procurorul Codruț Olaru, fost vicepreședinte al CSM și fost șef al DIICOT, au explicat pentru G4media.ro surse judiciare. Problema ar fi că Olaru este indecis și pendulează între cele două tabere.

Olaru a semnat avizul negativ al CSM care a desființat-o pe Adina Florea când a candidat pentru șefia DNA. În octombrie anul trecut, Secția pentru procurori a dat aviz negativ pentru numirea Adinei Florea la șefia DNA. Procurorii CSM au avut nenumărate argumente contra Adinei Florea, unele de-a dreptul acide.

FOTO: Fragment din avizul negativ al CSM dat Adinei Florea pentru șefia DNA

Or, acest aviz negativ și, implicit, caracterizarea Adinei Florea au fost asumate și semnate de vicepreședintele CSM de atunci, procurorul Codruț Olaru.

FOTO: Semnătura procurorului Codruț Olaru pe avizul negativ al CSM dat Adinei Florea pentru șefia DNA

Citește aici avizul negativ al CSM, semnat de Codruț Olaru, pentru Adina Florea la șefia DNA.

Foto: Adina Florea (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. @susufler
  A VII A oara sa fie cu Noroc ?

  • Irelevant. Oricum va fi desfiintata. Miza nu e desfiintarea asta e deja decisa. Miza e daca sa apuce sa mai faca rau mai mult sau mai putin.

 2. Astia-s suficient de handicapati sa nu-nteleaga ca European, Sectia Speciala e ILEGALA. O fi greu ? Nu plateste nimeni, ii doare pe toti.

 3. Daca o alge pe asta poate isi inghite si Orban vorbele ca nu da OUG pe justitie.

 4. Am spus și o repet, secția lui pește prăjit trebuie să dispară în secunda 1. Numai faptul că o susțin toate fețele întunecate din psdeu este un indiciu cât se poate de clar, care este menirea ei, ce are de făcut și cui este subordonată. Trebuie să existe un departament care să-i sancționeze pe magistrații coruptibili sau corupți, dar nu inventat de psdeu, nu în subordinea psdeului și să nu fie înțesat de procurori atât de dubioși precum cei ce populează această secție. Mi s-ar părea mai mult decât ciudat ca, după ce ai formulat un aviz negativ împotriva acestei florea, când a fost propusă pentru DNA, acuma să vii să o susți pentru conducerea acestei secții. Deci, jos cu secția și cu florea!

 5. Mda, mafia a ajuns sa controleze 50% din csm.

 6. Stie cineva de ce nu poate fi data ordonanta de urgenta in pofida validarii referendumului? In primul rand referendumul e consultativ, iar in al doilea rand exista si precedentul cu parlamentul unicameral de 300 membri, rezultat dintr-un referendum nicicand aplicat. Mai rau chiar, rezultatul acelui referendum se incalca zi de zi, ceas de ceas timp de doua legislature, fara ca sa se mai sesizeze nimeni.

  • Din bun simt si respect pentru vointa poporului, trebuie sa nu se mai dea nicio OUG pe Justitie, fara exceptie. Orice modificare pe Justitie trebuie trecuta prin Parlament, oricat de anevoios ar putea fi procesul.

  • Da stiu eu ,pentru ca nu vrea Orban.
   Daca era PSD dadeau ordonante fara sa clipeasca.

 7. Dar ce este CSMul, partid? Adevarul juridic nu e acelasi pentru toti?

 8. odata ce insasi infiintarea sectiei a avut din partea CSM aviz negativ, de ce se mai zbate lumea pentru ea….. si oricum nu trebuie data ordonanta de desfiintare a sectiei, trebuie doar anulate ordonantele lui Tudorel, incepand cu cea de operationalizare a sectiei

  si rezultatul tot acolo e

 9. azi reuseste ! politia politica va avea sef !

 10. Dl Andrei ,traduc eu bine SIIJ, însemnăsecția cerceteaz[ infracțiunile ,nu magistrații.De ce vreti ca magistrații s[ fie cercetați de o sec’ie implicată in comiterea de abuzuri ,am numit-o pe DNA,nu pricep.Or eu sunt prost ,or eu sunt prost,ca sa inurajezi infracțiunile la magistrati mi se pare noapteaa mintii,nu fac referire la dl Ludovic Orban.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.