G4Media.ro

Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost „paralizată” după „sabotarea”…

Wikipedia

Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost „paralizată” după „sabotarea” unui tunel de către serviciile secrete ucrainene

Principala legătură feroviară a Rusiei cu China a fost “paralizată” după ce Serviciul de Securitate al Ucrainei a aruncat în aer un tunel în republica rusă Buriatia, scrie Newsweek.

Exploziile din tunelul Severomuysky au fost puse la cale de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), „paralizând singura cale serioasă de comunicare feroviară între Federația Rusă și China”, a relatat joi postul de știri RBC-Ucraina, citând surse care au cunoștință despre acest lucru.

SBU a declarat pentru Newsweek că, oficial, nu poate „nici confirma, nici infirma implicarea” în incident, dar a adăugat că „moartea este singura perspectivă pe care o putem oferi ocupanților” care „au adus război, pierderi de vieți omenești și violență pe pământul nostru”.

„Vom putea vorbi despre cine se află în spatele acestui caz după victoria noastră. Care va veni cu siguranță în curând”, a adăugat SBU.

Tunelul Severomuysky este o conexiune feroviară pe magistrala Baikal-Amur (BAM) din nord-vestul Buriatei.

BAM, construită de sovietici, este o cale ferată de tranzit crucială care traversează Siberia și este folosită pentru a livra transporturile de marfă către Asia. Este una dintre cele mai lungi rețele feroviare din lume, care se întinde pe aproximativ 4.300 de kilometri.

 

Canalul Telegram Baza, în limba rusă, care are legătură cu serviciile de securitate rusești, a declarat că un rezervor de combustibil a luat foc în tunelul din Buriatia în primele ore ale zilei de joi.

„A fost probabil un sabotaj”, a relatat joi canalul, adăugând că nu s-au înregistrat victime.

„Ce a provocat incendiul este încă necunoscut. Poliția și ofițerii FSB lucrează la fața locului. De asemenea, polițiștii și ofițerii serviciilor speciale lucrează în zonele de parcare a trenurilor”, a relatat Baza. FSB este principala agenție de securitate de stat din Rusia și principalul succesor al KGB-ului din epoca sovietică.

Publicația ucraineană Ukrainska Pravda a raportat, de asemenea, că tunelul a fost aruncat în aer de către SBU.

„Patru dispozitive explozive au explodat în timpul deplasării trenului de marfă. Acum, FSB lucrează la fața locului, iar lucrătorii feroviari încearcă fără succes să minimizeze consecințele operațiunii speciale a SBU”, a declarat o sursă pentru Ukrainska Pravda.

Sursa Ukrainska Pravda a mai spus că BAM este singura legătură feroviară majoră între Rusia și China și că a fost folosită pentru a transporta provizii militare. Iar în prezent această rută, pe care Rusia o folosește, în special pentru livrări militare, este paralizată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Bravo, la cat mai multe asemenea!