G4Media.ro

Primele cazuri de malarie în SUA după 20 de ani, diagnosticate în…

Sursa foto: Unsplash/ Syed Ali

Primele cazuri de malarie în SUA după 20 de ani, diagnosticate în Florida şi Texas

Cinci cazuri de malarie au fost confirmate în Florida şi Texas, reprezentând prima transmitere locală în Statele Unite în ultimii 20 de ani a acestei boli cu potenţial mortal şi care este transmisă de ţânţari, a precizat luni Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Cele patru cazuri din Florida şi un al cincilea în Texas au fost diagnosticate într-un interval de două luni, a precizat agenţia americană.

Autorităţile din Florida au precizat că primul caz a fost diagnosticat pe 26 mai în comitatul Sarasota, iar oficialii din Texas au anunţat pe 23 iunie că un rezident din Texas, care desfăşura muncă în aer liber în comitatul Cameron, a fost de asemenea diagnosticat cu această boală.

CDC a precizat într-o alertă publicată luni că malaria este considerată o urgenţă medicală şi că orice persoană care prezintă simptome trebuie ”evaluată de urgenţă”.

Cu toate acestea, CDC a spus că riscul de malarie pe teritoriul Statelor Unite este scăzut şi că cele mai multe dintre îmbolnăviri au loc în timpul călătoriilor în afara ţării. Un procent de 95% dintre infectările cu malarie se produc în Africa, a mai precizat agenţia sanitară americană.

Malaria este provocată de cinci specii de paraziţi şi este transmisă prin înţepături ale femelelor ţânţarului anofel. Simptomele includ febră, frisoane, dureri de cap, dureri musculare şi oboseală. Pot apărea, de asemenea, greaţă, diaree şi vărsături. Malaria poate provoca complicaţii care pot pune viaţa în pericol, cum ar fi insuficienţă renală, convulsii şi comă.

Autorităţile din statul Florida au emis o alertă privind riscul acestei boli transmise de ţânţari şi au recomandat golirea piscinelor înălţate, verificarea plaselor de la geamuri pentru a nu fi găurite, precum şi folosirea insecticidelor ce conţin Dietiltoluamidă (DEET) pentru combaterea ţânţarilor. Este de asemenea recomandată purtarea unei ţinute formate din pantaloni lungi şi cămăşi cu mânecă lungă în prezenţa ţânţarilor.

Statul Texas a emis de asemenea o alertă sanitară prin care recomandă medicilor să ceară ca practică de rutină istoricul de călătorie al pacienţilor cu simptome de malarie, pentru a verifica dacă aceştia au petrecut timp în aer liber sau au fost înţepaţi de ţânţari într-o regiune în care este prezentă malaria.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...