G4Media.ro

Primarul Dominic Fritz, vizită oficială la Bruxelles şi Paris pentru a promova…

Sursa foto: Facebook / Dominic Fritz

Primarul Dominic Fritz, vizită oficială la Bruxelles şi Paris pentru a promova Timişoara

USR anunţă că în perioada 5-7 decembrie, primarul Dominic Fritz se află într-o vizită oficială la Bruxelles şi Paris, pentru a continua campania de promovare a Timişoarei, Capitală Europeană a Culturii.

”Sunt foarte încrezător că valul de interes şi simpatie pentru Timişoara pe care l-am întâlnit la Berlin acum o lună se va repeta şi la Bruxelles şi Paris. Ţinta noastră este să creăm noi punţi de colaborare între Timişoara şi marile capitale europene care să continue şi după anul Capitalei Culturale. Destinul european al Timişoarei merită să fie mult mai vizibil şi mai bine cunoscut de către europeni. Anul viitor este şansa noastră de a spune tuturor povestea europeană a Timişoarei”, a spus primarul Dominic Fritz, citat de News.ro.

La Bruxelles, evenimentul de promovare al Timişoarei 2023 va avea loc la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE şi va reuni europarlamentari români şi străini, oficiali care lucrează în instituţiile europene, ataşaţi culturali ai altor state membre, diplomaţi. Tot în cursul vizitei din capitala Belgiei şi a Europei, primarul Timişoarei va avea o serie de întâlniri bilaterale cu oficiali europeni din domeniile cultură, digitalizare şi energie.

Vizita din capitala Franţei este urmarea vizitei făcute în luna septembrie a acestui an, când s-a stabilit organizarea unei recepţii oficiale în cinstea Zilei Naţionale a României, dedicată Timişoarei. Aceasta va avea loc în 6 decembrie, la Ambasada României la Paris şi va reuni corpul diplomatic, diaspora română, reprezentanţi ai mediului cultural din capitala Franţei.

Potrivit USR, primarul Fritz a început în această toamnă o campanie de promovare externă a Timişoarei în marile oraşe europene. În luna noiembrie a fost la Berlin şi în ianuarie urmează Groeningen (Olanda).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. După modelul patentat de Johannis, își aranjează vizite în străinătate pe motive puerile. România e plină de oameni inventivi, și la putere, și în opoziție.

  • Fritz muncește. Tu nu știi cum arată munca, fiind obișnuit cu Robu/PNL.

  • Când parlamentarii au plecat în schimburi de experiență prin Bali ați zis că nu e muncă! Fritz face turism pe banii cetățenilor! Ce să promoveze?

  • E rău Fritz ăsta, „nu e om, e câine”, cum ziceți voi, cei din mafia PNL.

  • Vasile&Mihai, sunteti neghiobi, la anul Timisoara e capitala europeana a culturii… Chiar e nevoie de promovare si de colaborari. Daca nu acum, cand? Timisoara va fi capitala culturala europeana o data, in 2023, in o suta de ani! Nici nepotii vostri nu vor mai fi in viata cand va fi inca o data Timisoara capitala culturala europeana…
   Iar Bruxelles si Paris sunt orase europene cu care avem legaturi culturale si economice foarte consistente. Cu Bali ce legaturi avem, in afara de cele… turistice?

   In plus, ca sa va linistiti, majoritatea activitatilor sunt organizate de Ministerul de Externe si de Ministerul Culturii, adica de guvernul Romaniei! Guvernul plateste cea mai mare parte a costurilor, ministrul PSD si ministrul PNL platesc ca sa meara un USR-ist sa reprezinte Romania… Ca sa vedeti cat sunteti de penibili…

 2. Foarte bine! Turism la Târgurile de Crăciun pe banii contribuabililor! Aici sunt taxele și impozitele dumneavoastră!

 3. Mai ai branza de la nunta din popor?

 4. Sa mearga, sa mearga. Europa are acum nevoie de specialisti ca el in tinut oamenii in frig. Expertiza sa e aur curat.