G4Media.ro

Primarul din Mogoșoaia, obligat de instanță să plătească daune morale unui cetățean…

Primarul din Mogoșoaia, obligat de instanță să plătească daune morale unui cetățean pe care l-a denigrat public. Cetățeanul reclamase serviciile firmei private de transport cu microbuze

Primăria Mogoşoaia a fost obligată de instanţă să plătească unui localnic daune în valoare de 2.000 de euro din cauza faptului că primarul l-a denigrat în faţa comunităţii prin intermediul unei scrisori deschise.

Primarul denigrează, cetăţenii plătesc daunele. Aşa poate fi rezumată în câteva cuvinte păţania lui Alexandru Tatu din localitatea Mogoşoaia, jud. Ilfov. Localnicul, care este și şofer al Societăţii de Transport Bucureşti (STB), a vrut să semnaleze autorităţilor faptul că microbuzele firmei private de transport care operează în localitatea Mogoşoaia pe linia 508 opresc în staţiile STB, deşi nu ar avea acest drept. Supărarea sa a luat naştere din cauza faptului că transportul public este îngreunat în favoarea celui privat.

„Când le faci cu mâna, opresc şi te iau de oriunde ca să îţi ia banii. Când îi rogi să te lase unde ai nevoie, spun că nu pot, pentru că nu au staţie. Ei nu aveau staţie nicăieri şi ne lăsau copiii pe unde apucau. Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) mi-a spus în scris că transportatorul în cauză nu poate opri în nicio staţie intermediară, ci numai la capăt de linie. Cursă directă”, a declarat pentru G4Media.ro, Doralin Alexandru Tatu.

Prin urmare, el a trecut la fapte. A făcut mai multe sesizări pe care le-a trimis Ministerului de Interne. În acestea a semnalat mai multe reguli încălcate de transportatorul privat: că nu respectă orele de plecare şi sosire, că nu respectă graficul de circulaţie, că alocă mai puţine maşini pentru linia 508 (7-8 în loc de 11), că pasagerii stau înghesuiţi şi nu în ultimul rând că de multe ori, şoferii nu dau bonuri fiscale. Neregulile au fost sesizate şi de către Poliţia Rutieră, care a amendat de câteva ori firma privată.

Deranjat de sesizările cetăţeanului, primarul localităţii Mogoşoaia, Paul Precup, a distribuit locuitorilor o scrisoare în care îl denigrează pe localnic, acuzându-l de mai multe lucruri neadevărate. Mai exact, le-a scris cetățenilor că Alexandru Tatu ar fi solicitat Ministerului de Interne ca Linia 508 de microbuze private să nu mai oprească în staţiile din Mogoşoaia şi că ar fi anexat în mod ilegal semnăturile unor cetăţeni pentru a-şi susţine demersul.

Considerând că primarul i-a făcut o nedreptate, Tatu a dat primăria în judecată. Judecătoria Buftea i-a dat dreptate în această vară. Motivarea instanţei arată că „scrisoarea transmisă de către primarul comunei Mogoşoaia către locuitorii comunei conţine afirmaţii neadevărate la adresa reclamatului, dat fiind că acesta nu a solicitat oprirea staţiilor pe raza localităţilor Mogoşoaia şi nici nu a ataşat petiţiei sale liste cu semnături”. Mai mult decât atât, judecătorul a decis că, din cauză că primăria i-a lezat cetăţeanului dreptul la demnitate, onoare şi reputaţie, trebuie să-i plătească acestuia daune în valoare de 2.000 euro şi cheltuielile de judecată în valoare de 2.380 lei. Primăria Mogoșoaia poate face apel la sentința Judecătoriei Buftea.

Odată reabilitat în faţa localnicilor şi cu daunele plătite deja de primărie, Alexandru Tatu vrea ca primarul să plătească daunele din veniturile personale şi nu din bugetul comunei. „Este bine că m-au despăgubit, dar pretenţiile mele ar fi fost ca primarului să i se impute aceste sume. O să fac o plângere la Curtea de Conturi, să vedem dacă instituția e de acord cu ce s-a întâmplat acolo. Aş vrea să-l verifice şi să-l pună să plătească din salariului dânsului, care bănuiesc că nu este atât de mic. (…) Să plătească din salariul pe care îl are ca primar şi nu din bugetul local, de la impozite şi taxe”, a declarat Tatu pentru G4 Media.ro.

Foto: Primarul din Mogoșoaia, Paul Precup (Sursa: Pagina de Facebook a primăriei)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ăsta e cu adevărat cetățean european. Dacă jumate din românia ar fi ca el, țara asta era departe. Cinste și respect acestuia deși nu l-am văzut în viața mea. Cât despre imbuibatul de primar infractor golan sper să nu apuce pensia.

 2. Sunteți siguri că cei care comentează la adresa domnului Precup nu au interese publice să îl denigreze?

  • Cel mai frica mi-e de oamenii cu certitudini! Tu esti sigur ca (cel putin unii dintre) cei care comenteaza au ceva personal cu nefericitul birocrat?

   Apropos, e vreun neadevar in articol, sau doar incerci sa faci propaganda si nu stii cum?

 3. Daca ati sti cati primari se comporta ca asta de la Mogosoaia v-ar lua durerea de cap
  Aproape toti primarii de comune din Ilfov si din tarat au infiintat niste „mafii” locale pe care le dirijeaza dupa bunul plac
  Nu poti spune nimic impotriva primarului ca-ti sar batausii in cap

  De exemplu Chiajna si Voluntari

 4. De ce plateste primaria daca denigrarea a fost facuta de primar ?
  Sa plateasca primarul din venitul propriu .
  Schimbati legile astea imbecile .

 5. Domnul Primar Precup este de la PNL.
  A reusit sa-si declare falimentul personal.
  Acum va fi pe cai mari. O comuna cu un buget urias si cu un Primar de toata jena (intelectuala). Omul nu intelege lucruri simple-nu are nici o legatura cu comunitatea-tot ceea ce conteaza sunt spagile ce se dau pentru autorizatiile de urbanism, constructie samd.
  Nemernicia nu are culoare politica!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.