G4Media.ro

Primarii aleși ai USR PLUS, la întâlnire cu grupul „Renew Europe” din…

Primarii aleși ai USR PLUS, la întâlnire cu grupul „Renew Europe” din Parlamentul European/ Ei au fost informați cum să valorifice oportunităţile europene în administrația locală

Primarii USR PLUS aleşi la alegerile locale din 27 septembrie 2020 au participat în acest weekend, la Braşov, la un training organizat de grupul Renew Europe – grup parlamentar european. Aleșii USR-PLUS au fost instruiți cum să valorifice oportunităţile europene pentru o nouă administraţie locală.

„Ieri şi astăzi am avut discuţii despre felul în care primarii noştri pot să îşi pună în aplicare proiectele, despre felul în care se digitalizează administraţia, despre felul în care fondurile europene pot fi accesate de primării. Un primar gospodar îşi poate face 70-80% din proiecte cu fonduri europene şi nu trebuie să depindă de banii pe care îi primeşte de la preşedintele Consiliului Judeţean pentru investiţii”, a declarat Dacian Cioloş, copreşedintele Alianţei USR PLUS şi preşedintele grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Atragerea fondurilor europene va fi o prioritate pentru toţi primarii USR PLUS. România beneficiază de 80 de miliarde de euro prin Pactul Verde European, bani care pot fi atraşi de primarii USR PLUS pentru a face o tranziţie către o economie verde în comunităţile lor.

„Am fost un training binevenit pentru primarii USR PLUS, care sunt la început de mandat şi au multe întrebări despre organizarea locală şi noul cadru de finanţări europene. Cred că ceea ce s-a întâmplat ieri şi astăzi la Braşov ar trebui să fie un model de bune practici în ceea ce înseamnă relaţionarea dintre aleşii locali şi reprezentanţii din Parlamentul European. Sunt convins că urmează patru ani de administraţie locală aşa cum am promis şi aşa cum trebuie – revoluţia bunei guvernări”, a declarat Allen Coliban, primarul ales al Braşovului, releatează Agerpres.

La alegerile locale, Alianţa USR PLUS a obţinut zeci de primării în toată ţara, printre care cinci municipii importante – Braşov, Timişoara, Alba Iulia, Bacău, Câmpulung. Allen Coliban, Dominic Fritz, Gabriel Pleşa, Lucian Stanciu Viziteu şi Elena Lasconi vor prelua în curând mandatele de primari.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.