G4Media.ro

Prestigiosul Colegiu Winchester din Marea Britanie va admite fete pentru prima dată…

Prestigiosul Colegiu Winchester din Marea Britanie va admite fete pentru prima dată de la înfiinţarea sa, în 1382 / Taxele de şcolarizare se ridică la aproape 42.000 de lire sterline pe an

Colegiul Winchester din sudul Angliei, una dintre cele mai apreciate şcoli pentru băieţi din Marea Britanie, unde a absolvit ministrul finanţelor Rishi Sunak, a anunţat marţi că va admite fete, pentru prima dată de la înfiinţarea sa în 1382, relatează AFP.

Această mică „revoluţie” face parte dintr-o reformă menită să aducă „în secolul XXI” acest colegiu la care taxele de şcolarizare se ridică la aproape 42.000 de lire sterline pe an (aproximativ 47.400 de euro).

„După aproape un secol de deliberări pe această temă, vom introduce fetele în şcoală în următorii câţiva ani”, a precizat colegiul pe site-ul său. „Admiterea fetelor va aduce multiple beneficii: noi provocări intelectuale, diversitate de gândire, orizonturi mai largi”, a adăugat el.

Şcoala, care găzduieşte în prezent aproximativ 700 de băieţi de colegiu, va admite cel puţin 30 de elevi externi, dintre care aproximativ jumătate sunt fete, din echivalentul liceului „cel puţin pentru începutul anului şcolar 2022”. Până la 50 de fete sunt aşteptate să fie admise până în 2024 la acest colegiu.

Colegiul Winchester, care doreşte în cele din urmă să admită circa 850 de elevi, îşi propune, de asemenea, să crească cu 25% numărul bursierilor, de la 120 la 150 în 2024, şi să crească posibilităţile cursurilor online pentru a consolida „colaborările” cu şcolile publice.

„Aceste schimbări constituie o nouă etapă interesantă în istoria (colegiului) Winchester, care va aduce numeroase beneficii generaţiilor actuale şi viitoare (de elevi)”, a declarat un oficial al colegiului, Richard Stagg, într-un comunicat.

Colegiul Winchester este una dintre cele mai prestigioase şcoli secundare private din Marea Britanie, alături de Colegiul Eton, rezervat băieţilor elitei britanice.

Sursa: Agerpres

Foto: Winchester College, Marea Britanie / Sursa: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Si daca totul merge bine in 5 ani lasă si de culoare.
  Lol

  • Pe ăia îi doare la bască de egalitate, îi arde la buzunar.

   . „Admiterea fetelor va aduce multiple beneficii: noi provocări intelectuale, diversitate de gândire, orizonturi mai largi” și evident fraieri care plătesc taxele alea anuale.

 2. Daca nu organizeaza si examene prietenoase cu fetele, vor avea mari probleme si bineinteles, daune de platit pentru discriminare.

 3. Pai la ce eronate sunt testele o sa iasa guvidul si in biciclete, ca in uleiul de motor l au gasit!

 4. Dupa deschidere va incepe campania feministelor din USA cu asa zisa ”rape culture” din campusuri. Se tarasc studentii violatori prin campusurile din state mai ceva ca hoardele de vampiri. Good luck to them.

 5. Pentru studii secundare atat de ambitioase ca pret trebuie sa ai piata de desfacere de lux. Ce vor face dupa castigarea suveranitatii depline de stat totii licentiatii aceia pe o insula de marime medie de unde incep fuga marile capitaluri, se vor constitui in export de inteligenta ? Se duce abia acum , la spartul targului si anume exact pentru bani, mandrul conservatorism discriminatoriu fara motiv.
  Musai si o limba straina de expectanta !