G4Media.ro

Președintele Ucrainei propune întâlnire cu Joe Biden și Vladimir Putin / ”Încă…

Președintele Ucrainei propune întâlnire cu Joe Biden și Vladimir Putin / ”Încă aşteptăm un răspuns de la partea rusă”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski (foto) a propus joi să aibă o întâlnire cu omologii săi american şi rus, Joe Biden şi Vladimir Putin, pentru a dezamorsa criza de la frontiera dintre Ucraina şi Rusia, anunță Agerpres, care preia AFP şi Reuters.

”Preşedintele Zelenski i-a propus preşedintelui Biden, şi noi credem că asta se poate face, să organizeze o întâlnire trilaterală, poate prin videoconferinţă, între preşedintele Biden, preşedintele Zelenski şi preşedintele Putin”, a declarat şeful administraţiei prezidenţiale ucrainene Andrii Iermak, la un eveniment organizat de think-tankul american Atlantic Council.

”Încă aşteptăm un răspuns de la partea rusă, dar partenerii noştri americani au primit propunerea noastră cu un anumit interes”, a explicat Iermak.

”Cred că este o poziţie proactivă, care implică Ucraina în negociere. Dacă este vorba de a discuta despre arhitectura de securitate a Europei, este necesară implicarea Ucrainei”, a spus el.

Marţi, Volodimir Zelenski a propus organizarea unui summit în ‘format Normandia’, cu Rusia, Franţa şi Germania, pentru ”a pune capăt conflictului” cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

O serie de reuniuni la nivel înalt între occidentali şi ruşi, desfăşurate în această săptămână, nu au reuşit să conducă la reducerea riscului unui nou conflict în Ucraina.

SUA, Uniunea Europeană şi Kievul acuză Rusia că a desfăşurat aproape 100.000 de soldaţi la frontiera sa cu Ucraina în vederea unei potenţiale invadări a ţării vecine. Moscova neagă însă că ar avea o asemenea intenţie şi dă asigurări că vrea doar să se apere de poziţia ameninţătoare a NATO în apropierea graniţelor ruse.

Pe de altă parte, Andrii Iermak a spus că majoritatea ucrainenilor îşi vor apăra ţara în cazul unei agresiuni. El a adăugat că Ucraina este pregătită şi capabilă să adere la Alianţa Nord-Atlantică.

sursa foto: President.gov.ua

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Pe toata granita sud sud-vest vest solul e bocna, temperaturile sunt scazute, nu e foarte frig si nici nu prea sunt precipitatii. Asa arata un portal meteo situatia de acolo, deloc favorabila ucrainienilor, daca vecinii lor sunt chiar suparati rau de tot.

  2. Impostorul khazar nu este un interloculor care mai poate fi luat in serios. Daca i retrag sprijinul prietenii lui oligarhi s-a terminat pt el.

  3. Abia s-au întâlnit si n-au rezolvat nimic, iar acest Zelensky vrea el inca o întâlnire cu Putin si Biden. Du-te ba de aici. Nu sunteti in NATO, nu putem să va ajutam.

    • Ba da, îi ajutăm, trimiţându-le arme cu care să-i cureţe pe prietenii tăi de la GRU.

  4. Ce mecla de papagal are cu uniforma aia.