G4Media.ro

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent miercuri la Baza Aeriană din Câmpia…

Sursa foto: US Army

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent miercuri la Baza Aeriană din Câmpia Turzii, unitate în care SUA are în plan investiții de 152 de milioane de dolari

Președintele Klaus Iohannis va face miercrui, de la ora 14.00, o vizită în județul Cluj, la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, unde va susține și o alocuțiune, potrivit Administrației Prezidențiale.

Baza Aeriană de la Câmpia Turzii este unitatea militară pe care SUA a început anul trecut să o modernizeze. Proiectul de investiții în valoare de 152 de milioane de dolari include 15 lucrări de modernizare a infrastructurii. Primele lucrări au început în perioada mai-august, 2021, conform datelor US Army și US Air Force.

În urma lucrărilor de modernizare, noua pistă a bazei va permite aterizare și decolarea avioanelor cargo de mare tonaj precum C-5 Galaxy sau C-17.

„Aceste proiecte vor permite stabilirea unei prezențe de durată a Air Force în România. Câmpia Turzii este o locație strategică-cheie ce necesită infrastructură modernă, care să asigure o mai bună mobilitate a misiunile aeriene, să găzduiască diverse bunuri și facilități ale forțelor aeriene și de unde să se poată oferi un răspuns rapid la orice fel de amenințări de securitate din regiune”, se preciza într-un comunicat al forțelor aeriene americane.

Banii pentru investiții vor fi alocați prin intermediul Inițiativei de Descurajare Europeană (European Deterrence Initiative), un program lansat de SUA în iunie 2014, după anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

Astfel, forțele aeriene ale SUA intenționează să cheltuiască 130 de milioane de dolari în acest an pentru „optimizarea misiunilor” de la baza aeriană din Câmpia Turzii.

Sursa foto: US Army/ baza de la Câmpia Turzii

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Sa nu fie 152 mil investiții ci bicicleta și nu dată, ci luată

  2. Bravo SUA , sper sa aflu si comunicatul președinției României sau cer prea mult.

  3. Primul venit, primul servit.

  4. NU MAI TRAGETI MOTORINA !

  5. Perfect, suna a versiune Afghanistan 1.2

    • Corect noi suntem Afganistan si ruși talibani, visează in continuare.