G4Media.ro

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, acuzat că a spus despre refugiați ”suntem…

Foto: G4Media

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, acuzat că a spus despre refugiați ”suntem bucuroși să scăpăm de ei”: ”E o răutate. Am spus asta în sensul eliberării vămii”

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, acuzat că le-ar fi transmis voluntarilor din Vama Siret ”să scape de ei”, referindu-se la refugiați, spune că declarația e scoasă din context.

Politicianul a fost filmat în timp ce dădea indicații în Vama Siret cu privire la trimiterea refugiaților din Ucraina către locurile de cazare, moment în care spune: ”Suntem bucuroși să scăpăm de ei! Unii au preferințe, vor la București, alții la Cluj”, le-a spus Gheorghe Flutur voluntarilor”, relatează Stirisuceava.net.

Filmarea surprinde momentul în care Gheorghe Flutur vorbește cu mai mulți voluntari care și-au manifestat disponibilitatea de a-i caza pe refugiații de război din Ucraina.

Politicianul le-a solicitat apoi reprezentanților ISU să-i distribuie pe refugiații de război cu prioritate către cei care oferă cazare în propriile locuințe, folosind apelativul „ăștia” cu referire la voluntari.

„Luați-i pe ăștia care vor să își pună pensiunile, casele la bătaie”, le-a spus Flutur militarilor ISU, conform publicației din Suceava.

Contactat de G4Media, Gheorghe Flutur susține că declarația se referă la necesitatea eliberării vămii, iar știrea preluată de presa națională este ”răutăcioasă”.

”Informația e pusă absolut răutăcios. Închipuiți-vă, era noaptea, erau minus 10 grade și trebuia să eliberăm frontiera, să-i îmbarcăm în microbuze și să-i ducem în cabanele și hotelurile care erau rezervate. Aveam 700 de oameni pe oră care trebuiau să circule, <eliberați-mi zona, trebuie să scăpăm de ei că vin alții>. Cum să spun să scap de ei? E absolut o răutate. Am spus asta în sensul eliberării vămii. Dacă-ți vin 700 pe oră și tu îi ți acolo, sunt șase, șapte linii inclusiv microbuze în care să completeze acte ca să nu stea în frigul ăla.

Am dat și eu o replică la oamenii ăștia. Era în sensul eliberării vămii și trimiterea fluxului în interiorul României. Nu s-a blocat niciodată vama. Toată lumea se întreabă cum au trecut pe acolo 200 de mii de oameni. Cu organizare, voluntari, microbuze, cu muncă, uitați-vă ce era acolo. Întrebați corespondenții care au fost acolo și au văzut, e absolut răutăcios”, a declarat Flutur.

Sursa foto: G4Media

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Un flutur de noaptea mintii.

 2. Prea deranjat ca are de lucru!

 3. Metaforic, „armata” neinarmata a lui P. A scazut si numarul de stiri din Ucraina, scade repede preocuparea, dupa trei saptamani a invatat lumea sa traiasca si cu un razboi la granite. Daca lumea ii uita pe amaratii astia care au pierdut tot si dorm in corturi pe la granite, la temperaturi negative, exista riscul ca urmatorii sa fim noi, mai ales ca avem ca factor de risc asemenea „lideri”. Si pe noi nu stiu ce vecin prietenos ne gazduieste, nu va fi usor sa ajungem nici in Polonia si poate nici in Turcia ori Grecia. Ce credeti ca vor face alesii daca vine un invadator si, cu conditia sa serveasca noului stapan, propune unui partid domnia pe viata, …Ce trai, fara stresul alegerilor … Cine ar refuza?

  • Măcar in aceste timpuri, faţă în faţă cu eroismul ucrainienilor ar trebui să medităm, ruşinaţi, la marile laşităţi din trecutul şi prezentul acestui popor.

 4. Noaptea Cărbunelui…In ierarhia Forbes baronii sint inferiori oligarhilor,sint in divizia a 2 a si asta dă dureri În cap.Mai ales in nopțile geroase…

 5. Nu mai scăpăm de politrucul asta! Lingea la Basescu acum a trecut la Iohannis.

 6. Mint ca rusii.

 7. care e bucuria voasra ca sunt refufgiati in suceava? e o bucurie cand scade numarul lor, nu cand stagneaza sau creste

  cum spunea tovarasa Thatcher? „Refugismul nu poate continua la infinit, pentru ca pana la urma se epuizeaza banii celorlalti oameni.”

 8. Gura coruptului adevăr grăiește 😂😂😂

 9. Un foarte bun creștin cu multă corupție inoculată în venă!

 10. Da ce.ai făcut Fluturaș?.. ți.a ieșit porumbelul din gură și nu știi cum s.o dai la întors?

 11. A stat ascuns într-o rezerva de spital când orașul a fost sub asediul pandemiei dar acum și-a clătit ochii cu apa sfințită și s-a transformat în apărătorul refugiaților, molie cu aripi prăfuite, câți refugiați ai adăpostit în proprietățile pe care le deții, ce suma ai donat refugiaților, câte ore ai stat în frig alături de refugiați, este cald biroul în care te-ai instalat?