G4Media.ro

Președintele Cehiei nu-și mai poate exercita atribuțiile din cauza bolii, anunță liderul…

Președintele Cehiei nu-și mai poate exercita atribuțiile din cauza bolii, anunță liderul Senatului ceh

Preşedintele ceh Milos Zeman este prea bolnav în acest moment pentru a-şi putea îndeplini atribuţiile, a afirmat luni preşedintele Senatului ceh, Milos Vystrcil, citând un raport al Spitalului militar central, unde şeful statului este internat la terapie intensivă de peste o săptămână, informează Reuters.

„În opinia spitalului, dat fiind bolii mai vechi de care suferă preşedintele Zeman, prognosticul pe termen lung este extrem de incert şi astfel posibilitatea ca el să revină la lucru în următoarele săptămâni este evaluată ca improbabilă”, a notat preşedintele Senatului ceh.

Parlamentul trebuie de aceea să ia în discuţie activarea clauzei constituţionale care delegă altor oficiali atribuţiile preşedintelui, inclusiv numirea unui nou şef de guvern după alegerile din 8-9 octombrie, a menţionat Vystrcil.

Pentru aceasta ar fi nevoie de acordul ambelor camere ale legislativului, noua Cameră a deputaţilor urmând să se reunească pentru prima dată pe 8 noiembrie.

În vârstă de 77 de ani, Zeman a fost spitalizat duminica trecută şi a primit îngrijiri medicale la terapie intensivă din cauza unor complicaţii legate de o afecţiune cronică, a afirmat directorul Spitalului Militar Central ceh, Miroslav Zavoral.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Milos Zeman

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Uite cum la alții se poate recunoaște!

  2. Urmeza Ungaria

  3. Eu as interzice prin lege sa candidezi daca in timpul mandatului atingi 70 sau peste.

    • Pui unul tânăr, nu mai vrea să plece de la putere, devine dictator, schimbă legi, face orice îmbătat de putere. Mai bine unul de peste 70 de ani, vezi președinții Italiei, toți peste 80 de ani.