G4Media.ro

 Preşedintele ales al Argentinei Javier Milei afirmă că închiderea băncii centrale este…

Photo by ALEJANDRO PAGNI / AFP

 Preşedintele ales al Argentinei Javier Milei afirmă că închiderea băncii centrale este o „chestiune nenegociabilă”

Preşedintele ales al Argentinei, Javier Milei, a declarat vineri că închiderea băncii centrale a ţării, un angajament de campanie emblematic, este o „chestiune nenegociabilă”, potrivit unui comunicat al biroului său postat pe platforma de socializare X, relatează agenția Reuters, citată de news.ro.

Comentariile, ca răspuns la ceea ce el a numit „zvonuri false”, vin în timp ce economistul libertarian încearcă să-şi formeze echipa înainte de preluarea mandatului, pe 10 decembrie, existând semnale că va avea un Cabinet mai moderat decât era aşteptat.

Administraţia pentru Securitate Socială din Argentina, ANSES, o instituţie cheie având în vedere angajamentul lui Milei de a reduce cheltuielile statului şi subvenţiile, va fi condusă de economistul Osvaldo Giordano din regiunea cheie centrală Cordoba, se mai arată în comunicat.

Aceasta marchează o schimbare faţă de un plan anterior, conform căruia Milei urma să numească un aliat apropiat să conducă administraţia.

Horacio Marin, un executiv din sectorul privat al energiei, a fost confirmat ca viitor şef al companiei petroliere de stat YPF.

Milei se confruntă cu obstacole majore pentru a-şi implementa planurile de reformă mai radicale, care includ ”dolarizarea” economiei, închiderea băncii centrale şi privatizarea companiilor de stat precum YPF, care necesită timp în cazul în care chiar vor putea fi făcute.

Coaliţia sa libertariană are un număr limitat de locuri în Congres şi niciun guvernator provincial. Milei trebuie, de asemenea, să jongleze cu cererile din partea blocului conservator, al cărui sprijin public a fost cheia pentru ca el să câştige scrutinul de săptămâna trecută.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Se atacă sistemul financiar global. Sunt curios cum se vor descurca!

  2. La prima vedere, închiderea băncii centrale pare o idee creatză, dar poate ar fi bine să fie analizată mai în detaliu, cine știe, poate o precum și noi!!

  3. Preluam

  4. Ăsta pare un fel de sosoaca sau simion al lor. Toti descreieratii ajung in conducerile unor tari si se mai intreaba poporul ca de ce o duce rau.

  5. Inteleg ca o sa avem un mare val de emigranti din Argetina. Sa vedem unde ii cazeaza Europa.